Išskirtinį verslą sukūrusios moters rūpestis – saugi vaikų kelionė

Marijampolietė verslininkė Neringa Budreikienė (36m.) jau šešerius metus rūpinasi saugiomis vaikų kelionėmis į mokyklą, būrelius ir namus. Marijampolietė atviravo – „Vaikų taksi“ idėja buvo ne jos, bet ja patikėjusi ėmėsi įgyvendinimo. 

 	Marijampolietė verslininkė Neringa Budreikienė jau šešerius metus rūpinasi saugiomis vaikų kelionėmis į mokyklą, būrelius ir namus.<br> V.Ščiavionsko nuotr.
  Marijampolietė verslininkė Neringa Budreikienė jau šešerius metus rūpinasi saugiomis vaikų kelionėmis į mokyklą, būrelius ir namus.<br> V.Ščiavionsko nuotr.
Marijampolietė verslininkė Neringa Budreikienė jau šešerius metus rūpinasi saugiomis vaikų kelionėmis į mokyklą, būrelius ir namus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Marijampolietė verslininkė Neringa Budreikienė jau šešerius metus rūpinasi saugiomis vaikų kelionėmis į mokyklą, būrelius ir namus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Marijampolietė verslininkė Neringa Budreikienė jau šešerius metus rūpinasi saugiomis vaikų kelionėmis į mokyklą, būrelius ir namus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Marijampolietė verslininkė Neringa Budreikienė jau šešerius metus rūpinasi saugiomis vaikų kelionėmis į mokyklą, būrelius ir namus.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
 	Marijampolietė verslininkė Neringa Budreikienė jau šešerius metus rūpinasi saugiomis vaikų kelionėmis į mokyklą, būrelius ir namus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
  Marijampolietė verslininkė Neringa Budreikienė jau šešerius metus rūpinasi saugiomis vaikų kelionėmis į mokyklą, būrelius ir namus.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Karolina Rimskytė

Nov 4, 2018, 9:17 PM, atnaujinta Nov 5, 2018, 9:30 AM

Palaikė vyras

„Mažiausiai porą metų nesitikėjau pelno. Turiu verslo vadybos magistro diplomą, tad verslo procesai manęs nestebino. Žinojau, į kokią sritį einu ir kas manęs laukia. Turiu pripažinti, kad šiame kelyje mane labai palaikė vyras. Nežinau, kaip viskas būtų viskas klostęsi be jo palaikymo“, – nuoširdžiai pasakojo marijampolietė. 

 

Buvo momentų, kai moterį užgriūdavo abejonės – gal mesti šią idėją, gal niekam ši paslauga nereikalinga. Tačiau atsilaikyti prieš abejones padėjo verslininkas vyras, konsultavęs įvairiausiais klausimais. Patiems viską teko sukurti nuo nulio. Sutartis ir jose numatytas sąlygas turėjo susigalvoti patys, mat iki šiol tokio tipo taksi Lietuvoje neegzistavo. 

„Vaikų taksi“ įkūrimo pradžioje, įmonės direktorė galvojo automobilį vairuosianti pati, nes tuo metu dar studijavo, todėl buvo sunku ieškoti kito darbo, o susilaukus dukrų pasidarė dar sunkiau dirbti pagal nelankstų grafiką. Į buvusį darbą istorijos herojei grįžti nesinorėjo, jis buvo mažai apmokamas, bet paauginus mergaites labai norėjosi.

Teko eiti į mokyklas

„Iš pradžių įsivaizdavau, kad su mašina vežiosiu savo vaikus į darželį, viską sužiūrėsiu ir dar kitus vaikus išvežiosiu. Galvojau, kad pati dėliosiuosi veiklą ir kartu uždirbsiu gyvendama Marijampolėje. Ši mintis nepasiteisino, tad leidausi į didesnį miestą – Kauną“, – pasakojo N. Budreikienė. 

Čia dar buvo nepraminti keliai: nebuvo iš ko mokytis, ką daryti kitaip. Jauna mama buvo šios verslo srities naujokė. Todėl pati ėjo į Kauno miesto mokyklas, kitas ugdymo įstaigas, dalyvavo tėvų susirinkimuose, kuriuose pristatinėjo savo paslaugą. Nelengva buvo įrodyti tėveliams tos paslaugos naudą.

„Susiradau vairuotoją Kaune, ji man padėjo, nes gyvendama Marijampolėje pati negalėjau vairuoti mašinos šiame mieste, todėl įdarbinau ką savo firmoje. Ji buvo ir vairuotoja, ir kartu šios idėjos skleidėja“, – prisimena savininkė. Supratusi, kad ši idėja reikalinga ir kitiems didesniems miestams, pagalvojo apie Vilnių. Susidariusi šio miesto mokyklų sąrašą, važiavo į jas kalbėtis. Informaciją teko skleisti ir kitais būdais: marijampolietė ėjo ir vaikų tėvų susibūrimus, susirinkimus, taip pat dalyvavo projekte „Tele Bim-bam“. 

Pamažu atsirado pirmieji klientai. Mokslo metų pradžioje atsirinkusi pirmosios „Vaikų taksi” mašinos Vilniuje vairuotoją pradėjo veiklą.

„Iš pradžių ieškoti klientų teko pačiai, o dabar klientai ieško manęs“, – teigė verslininkė.

Mažiau paslaugų

Nors pradžioje „Vaikų taksi“ siūlė 4 paslaugas: taksi pagal iškvietimą, vaikų pervežimą, palydėjimą iki sutartos vietos ir linksmojo automobilio nuomą. Tačiau ilgainiui dauguma paslaugų pasirodė nepatogios. Pagrindinė paslauga dabar – neterminuotos sutartys , tai yra nuolatinis vaikų vežimas pagal iš anksto numatytą grafiką.

„Buvo nepatogu kaskart pasirašinėti vienkartinio pavėžėjimo sutartį. Juk aš turiu sužinoti reikalingus duomenis iš tėvelių, jie turi gauti visą informaciją iš manęs net jei vežu ir vieną kartą. Taigi tokie formalumai dėl vieno karto – per daug sudėtingas veiksmas. Tėvams nepatogu, ypač jei nori pasinaudoti paslauga  per artimiausią pusvalandį, o man būtinai reikia žinoti iš kur ir kam vežu vaiką“, – tokias savo veiklos ribas nusibrėžė N. Budreikienė. Ji pridūrė, kad šios paslaugos esmė yra vaiko saugumas.

Veža į ekskursijas

Šiuo metu miestuose važinėja šešios „Vaikų taksi“ mašinos. Grafikas yra sudėliotas intensyviomis valandomis, – tada, kai vaikai važiuoja į mokyklas ir kai iš jų grįžta. Būna atvejų, kai paslaugą užsisako privatūs darželiai ar mokyklos. Prašoma vaikus nuvežti į olimpiadas, įvairius renginius ar trumpas ekskursijas Vilniaus mieste ar rajone. Pasak pašnekovės, į įmonę mokymo įstaigos kreipiasi dėl to, kad „Vaikų taksi” paslauga visuomet garantuoja saugią kelionę. 

Jokia kita veikla „Vaikų taksi“ neužsiima, nes šios mašinos yra skirtos tik vaikų vežiojimui. Jomis tikrai nevežioja suaugusiųjų, tarkime, mergvakarių ar bernvakarių progomis. Taip yra todėl, kad savininkei labai svarbus tarpusavio pasitikėjimas, reputacija. 

Glaudus ryšys

Pašnekovė tvirtino, kad  tėvai taip pat yra patenkinti šia paslauga. Pasirašę sutartį, tampa ramūs dėl paslaugos patikimumo ir pastovumo. Vaikai susipažįsta su vairuotojais, kuriuos N. Budreikienė atsirenka labai kruopščiai. Vaikai susidraugauja su juos vežančiu vairuotoju, nes dažniausiai jis nesikeičia. Bendram pasitikėjimui labai svarbu vairuotojo požiūris ir elgsena su klientais. Savo darbuotojais ji labai džiaugiasi ir juos vertina, nes labai žmogiškai susitaria dėl iškylančių problemų.

Direktorė labai lanksčiai žiūri į situacijas, talkina tėvams nenumatytais atvejais, jei jie prašo papildomos paslaugos. Tėvams tai labai patogu, nes iškilus netikėtoms situacijoms jie žino, kur gali kreiptis dėl saugaus vaiko nugabenimo į pasirinktą vietą. 

„Taip jau yra – esame glaudi bendruomenė, nėra nei vieno viršesnio ir visi daug bendraujame. To labai prireikia rugsėjo mėnesį, kadangi planuojami klientų vežimo laikai labai keičiasi ir reikia laiko, kol viską vieni su kitais suderiname“, – atviravo N. Budreikienė. 

Paslauga teikiama užimtiems tėvams. Ji populiariausia Vilniaus mieste. Būtent šiame mieste, pasak pašnekovės, yra daug užimtų tėvų, kurie kartais neturi galimybės pasirūpinti vaikų vežiojimu dėl nepatogaus geografinio darbo-mokyklų–būrelių vietų išsidėstymo. Vilnius – didelis miestas ir čia suvažiavę labai daug įvairių žmonių. Daugeliui tėvų labai rūpi kokybiškas vaikų išsilavinimas. Jie leidžia savo atžalas į privačius darželius bei mokyklas ir dažnai net nekreipia dėmesio, kurioje miesto dalyje jos yra. Taip jiems pasidaro nepatogu patiems vežioti, tada ir kreipiasi į „Vaikų taksi“.

„Dažnai su tėvais diskutuoju apie švietimą, mokyklas, todėl atmosfera tarp manęs kliento ir vairuotojo yra labai gera ir glaudi. Vieni be kitų nieko nepasiektumėme“, – džiaugėsi direktorė. 

„Būna, kad tėveliai nutraukia sutartį, o po kiek laiko, dėl įvairių priežasčių vėl sugrįžta. Tuomet vėl bendradarbiaujame, bendraujame ir džiaugiamės. Taip ir plečiasi mūsų klientų ratas. Kartą išbandę mūsų paslaugas tėvai dažniausiai pakartotinai sudaro ilgalaikes sutartis, o jei paslaugos neprireikia – rekomenduoja savo draugams. Ne veltui sakoma, kad geriausia reklama yra iš lūpų į lūpas“, – pasakojo verslininkė.

Mažesni miestai dar palauks

Verslininkė juokėsi: jos pačios vaikai Marijampolėje visur vaikšto patys, o jos taksi vežioja kitus vaikus. Didžioji dalis „Vaikų taksi“ automobilių važinėja Vilniaus mieste. Marijampolietė kol kas neturi vilčių, kad šis verslas stipriai išsiplės ir bus populiarus mažesniuose miestuose. 

„Paprasto taksi paslaugas  galima siūlyti ir kituose miestuose, bet jei kalbame apie vaikų taksi, jis labiausiai pasiteisina didmiesčiuose. Vilnius yra toji verslo niša. Šis darbas reikalauja didelio atsidavimo, atsakomybes ir daug komunikavimo. Vaikai – yra didžiausia atsakomybė, kokia tik gali būti ir su jų saugumo užtikrinimu dabar mes puikiai susitvarkome“, – sakė „Vaikų taksi“ direktorė. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.