Kinija gali pasigirti 344 milijardieriais: lyderių penketukas „Forbes“ paskelbė turtingiausių kinų reitingą. Milijardierių jame sumažėjo

Kinijos akcijų rinkos kritimas, nacionalinės valiutos juanio susilpnėjimas ir nesibaigiantys prekybos karai su Donaldo Trumpo administracija negalėjo neatsiliepti 400 turtingiausių Kinijos verslininkų kapitalams.

 lrytas.lt montažas
 lrytas.lt montažas
 Jackas Ma<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Jackas Ma<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ma Huatengas <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Ma Huatengas <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Hui Ka Yan<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Hui Ka Yan<br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Wang Jianlin <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 Wang Jianlin <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 He Xiangjian <br> Reuters/Scanpix nuotr.
 He Xiangjian <br> Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jan 15, 2019, 2:16 PM

Daugiau nei 75 proc. šių verslininkų turtas sumažėjo, 93 turtuoliai, figūravę ankstesniame sąraše, šiais metais į jį nebepateko. Iš tų, kurie jame liko, 229 tapo ne tokie turtingi, iš to skaičiaus trečdalio turtas sumenko daugiau nei 20 procentų.

2017 metais visi 400 „Forbes China“ paskelbtų turtingiausių kinų buvo milijardieriai, o šiemet patekimo į „Forbes China“ reitingą bilietas atpigo iki 840 mln. JAV dolerių.

 Milijardierių šiame reitinge iš 400 žmonių liko tik 344, o jų bendras turtas sumažėjo 12 proc. – nuo 1,19 trilijonų dolerių iki 1,06 trilijono dolerių. Visą turtingiausių kinų sąrašą galima rasti svetainėje forbes.com/china.
 

Penki turtingiausi kinai: lyderis pasikeitė

 

1. Jackas Ma

Turtas: 34,6 mlrd. JAV dolerių
Pokytis per metus: 4 mlrd. JAV dolerių

„Alibaba“ vadovas 2018 metų rugsėjo mėnesį paskelbė apie savo ketinimą po metų palikti mažmeninės prekybos gigantės valdybos pirmininko postą. Nepaisant to, pirmą kartą nuo 2014 metų jis atsidūrė turtingiausių kinų sąrašo pirmoje eilutėje.

2.  Ma Huatengas 

Turtas: 32,8 mlrd. JAV dolerių
Pokytis per metus: 6,2 mlrd. JAV dolerių

Pony Ma, kaip daugelis vadina interneto giganto „Tencent Holdings“ vadovą (populiarios programos – Messenger`io „WeChat“ kūrėją), taip pat yra mažumos akcininkas tokiose kompanijose kaip „Tesla“, „Spotify“ ir „Snap“.

3. Hui Ka Yan

Turtas: 30,8 mlrd. JAV dolerių
Pokytis per metus: 11,7 mlrd. JAV dolerių

Praėjusių metų turtingiausių kinų reitingo lyderis daugiau už kitus prarado doleriais, kadangi  jam priklausančios nekilnojamojo turto plėtros ir vystymo kompanijos „China Evergrande“ akcijos per 12 mėnesių nuvertėjo 33 procentais.

4. Wang Jianlin 

Turtas: 22,7 mlrd. JAV dolerių
Pokytis per metus: 2,5 mlrd. JAV dolerių

Konglomerato „Dalian Wanda“ savininkas ir toliau praranda savo turtą. Per metus jis kai ką pardavė, pavyzdžiui, jam priklausiusią dalį didžiausiame JAV kino teatrų tinkle AMC.

5. He Xiangjian 

Turtas: 19,5 mlrd. JAV dolerių
Pokytis per metus: 0,8 mlrd. JAV dolerių

„Midea Group“ savininkas – vienintelis iš 5 pačių turtingiausių kinų sąrašo, per metus padidinęs savo turtą. 1968-aisiais jo įkurta „Midea“ tapo viena iš stambiausių pasaulyje elektrinių buitinių prietaisų gamintojų – pardavimų apimtys išaugo iki 37,2 mlrd. JAV dolerių.

Parengė Leonas Grybauskas

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.