Milijonierių pasaulyje yra daugiau nei gyventojų Italijoje: štai kur jų gretos auga sparčiausiai

Pernai pasaulyje beveik 62,5 milijono žmonių valdė bent milijono dolerių ar dar didesnį turtą. Tai – daugiau, negu yra gyventojų, pavyzdžiui, Italijoje.

Įspūdingiausiai milijonierių gretos auga Kinijoje.<br> Falco/pixabay.com nuotr.
Įspūdingiausiai milijonierių gretos auga Kinijoje.<br> Falco/pixabay.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Oct 10, 2022, 11:23 AM

Šveicarijos banko „Credit Suisse“ duomenimis, per praėjusius metus milijonierių visame pasaulyje pagausėjo kone 5,2 milijono žmonių.

Tokią padėtį lėmė brangusios akcijos ir kylančios nekilnojamojo turto kainos.

Daugiausia vadinamųjų dolerinių milijonierių (eurais jų turtas irgi būtų panašios vertės) gyveno JAV – 24,5 mln., o per metus čia jų padaugėjo 2,49 mln.

Bet įspūdingiausiai jų gretos auga Kinijoje. Čia 2021 m. milijonierių buvo 6,2 mln. – net penktadaliu daugiau nei 2020-aisiais. Anot Šveicarijos banko, iki 2026 metų kinų milijonierių skaičius gali viršyti ir 12 mln., nepaisant šįmet stagnuojančios Kinijos ekonomikos ir didelių problemų nekilnojamojo turto sektoriuje.

Iš Europos Sąjungos valstybių daugiausia turtuolių pernai gyveno Vokietijoje – beveik 2,7 milijono, tačiau čia jų skaičius per metus susitraukė 58 tūkst.

Tai labiausiai lėmė dolerio atžvilgiu smukęs euro kursas.

„Global Wealth Report“ ataskaitoje spėjama, kad šįmet milijonierių klubo gretos augs lėčiau, nes pastebimas nuosmukis rinkose.

Tačiau per ateinančius metus, anot tyrėjų, tokių žmonių pasaulyje jau turėtų būti daugiau nei 87 milijonai.

Viso pasaulio namų ūkių turtas pernai sudarė 463,6 trilijono dolerių – 9,8 proc. daugiau negu 2020-aisiais.

Sparčiausiai turtą augino amerikiečiai, kanadiečiai ir kinai. Tikimasi, kad iki 2026 metų jis paūgės 169 trilijonais dolerių.

„Turbūt dar ankstoka tiksliai įvertinti infliacijos, karo Ukrainoje ir sutraukytų tiekimo grandinių poveikį, tačiau tikėtina, kad šiais metais gerovės lygis pasaulyje augs kitaip“, – įspėjo „Credit Suisse“ prezidentas Axelis Lehmannas.

Šio Šveicarijos banko tyrimas skiriasi nuo kitų kompanijų ataskaitų: atliekant jį įtraukiami ne tik grynieji pinigai, indėliai bankuose arba vertybiniai popieriai, bet ir valdomas nekilnojamasis turtas.

Parengta pagal „Spiegel.de“, „Manager-magazin.de“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.