Su „Ambersail“ plaukęs G.Masalskis iš naujo mokėsi vaikščioti

Karibuose atostogas praleidusiam verslininkui Giedriui Masalskiui (43 m.) teko iš naujo mokytis gaminti valgyti, vaikščioti ir net ropštis į lovą. Tokie išbandymai G.Masalskiui kliuvo neatsitiktinai – egzotišką kraštą jis aplankė keliaudamas jachta.

Per dvi savaites Karibuose Giedrius aplankė Grenadinų salyną, Barbadosą ir sudalyvavo tradicinėje Karibų jūros regatoje „The Mount Gay Round Barbados 2015“.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Per dvi savaites Karibuose Giedrius aplankė Grenadinų salyną, Barbadosą ir sudalyvavo tradicinėje Karibų jūros regatoje „The Mount Gay Round Barbados 2015“.<br>Socialinių tinklų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Feb 19, 2015, 2:17 PM, atnaujinta Jan 12, 2018, 5:20 PM

Po nepamirštamo nuotykio Giedrius susirgo jūros liga – kelionė garsiam vyrui taip patiko, kad jis jau planuoja naują kelionę jachta.

„Bijojau, kad po visko bus sunku grįžti į realybę. Tačiau jau ėmiausi senų užsiėmimų: sportavau, leidau laiką su vaikais, dirbau.

Kadangi kelionės metu buvo labai daug užsiėmimų, kiekvieną minutę nutikdavo kažkas netikėto, todėl labai greitai prabėgo laikas. Atrodo, kad net nebuvo didelio atitrūkimo nuo kasdienybės“, – sakė G.Masalskis.

Per dvi savaites Karibuose Giedrius aplankė Grenadinų salyną, Barbadosą ir sudalyvavo tradicinėje Karibų jūros regatoje „The Mount Gay Round Barbados 2015“. Regatoje lietuviai ne tik pagerino greičio rekordą savo klasėje, bet ir iškovojo antrąją vietą.

Nors toks vietos vandenų nepažįstančios komandos pasiektas rezultatas kėlė nuostabą net regatos organizatoriams, G.Masalskis išliko kuklus: „Regata esame pakankamai patenkinti. Tokį rezultatą pasiekėme, nes komandoje buvo patyrusių žmonių“.

Tik pernai su jachtomis iš arčiau susipažinęs G.Masalskis į kelių savaičių trukmės kelionę garsiausia Lietuvoje jachta „Ambersail“ leidosi nedvejojęs. Garsiam vyrui visada patiko iššūkiai ir netikėtumai.

„Siūlyčiau leistis į kelionę jachta tiems, kurie nemėgsta sėdėti vienoje vietoje, kepintis saulėje, o nori išbandyti kažką tokio aktyvesnio ir netikėto. Manau, kad jiems tikrai vertėtų bent kartą slides iškeisti į kelionę jachta.

Užtat nerekomenduočiau tokių atostogų tiems, kurie bent truputį abejoja. Jei jau abejoji, tai pradėsi galvoti, kad tave gali supykinti. Tuomet tikrai supykins“, – patikino G.Masalskis.

Jis jūros liga nesusirgo, tačiau bangavimas pridarė kitokių nepatogumų. Mušant bangoms sportinė jachta svyravo, tad 12 žmonių įgulai teko būti itin atsargiai. Tokiomis aplinkybėmis vienas neapgalvotas judesys gali baigtis trauma ar net kūno sužalojimu.

„Jachtoje gyvenimas vyksta kitaip: pradedant įprastais buitiniais reikalais ir užbaigiant specifine jūrininkų kalba.

Įsiropšti į lovą reikia ypatingų sugebėjimų, po laivą visą laiką tenka vaikščioti susirietus, o jis pats gerokai pasviręs. Viskas ant bangų, judesy, nestabilume. Labai keistas, bet įdomus jausmas“, – pasakojo Giedrius.

Karibų regione G.Masalskis jau yra buvęs, tad gamta jo nestebino. Labiau už džiungles jį žavėjo vietinių gyventojų laisvumas, draugiškumas ir geranoriškumas.

Spalvingi rankdarbiai ir kiti niekučiai, pardavinėjami salose, nepapirko Giedriaus. Namiškiams jis parvežė simbolines lauktuves.

„Aš apskritai stengiuosi neapkrauti savęs lauktuvėmis, nes tai yra tam tikras įsipareigojimas. Iš kitos pusės, lauktuvės – tai nereikalingų daiktų vežimas namo. Tokių daiktų aš stengiuosi nepirkti.

Pora nedidelių suvenyrų parvežiau vaikams, žmonai, tėvams ir kolegoms. Bet tai yra labai nedideli prieskoniai, pagardinantys pasakojimą apie kelionę. Pavyzdžiui, parvežiau po mažą taurelę romo paragauti. Tikrai elnio ragų ar delfino uodegų neparvežiau“, – sakė G.Masalskis.

Daugiau Lietuvos ir užsienio garsenybių gyvenimo naujienų  mūsų „Facebook“ paskyroje!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.