Maltos įžymybių pasirinkta atostogų kryptis – Lietuva

Vasario pabaigoje iš saulėtosios Maltos į Vilnių atvyksta keli žinomi šios salos veikėjai iš muzikos, politikos ir verslo pasaulio. Dainininkas Kurtas Calleja, buvusio Maltos prezidento anūkas Davidas Muscatas ir verslininkas Josephas Bezzina įsitikinę, kad kitokia aplinka, nauji žmonės ir pojūčiai padės jiems atsipalaiduoti, pailsėti bei rasti naujų idėjų.

Maltos įžymybių pasirinkta atostogų kryptis – Lietuva.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Maltos įžymybių pasirinkta atostogų kryptis – Lietuva.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Feb 21, 2017, 3:58 PM, atnaujinta Apr 9, 2017, 3:22 PM

Prieš penkerius metus į „Eurovizijos“ dešimtuką patekęs atlikėjas K.Calleja į mūsų šalį atvyksta jau trečią kartą. Lietuvoje vykęs žinomo maltos dainininko koncertinis turas susilaukė didžiulio pasisekimo. Per dvi viešnagės savaites Lietuvoje K.Calleja skirtinguose didžiuosiuose miestuose surengė daugiau nei 10 koncertų.

„Įsimintiniausias mano pasirodymas vyko Vilniuje, Katedros aikštėje, kuris tuo metu pritraukė net 8 000 žiūrovų“,- prisimena Kurt. Kartu atostogauti atvyksta ir vienas iš geriausių „Eurovizijos“ dalyvio draugų – D.Muscatas.

Jis yra buvusio Maltos prezidento (2004 – 2009 m.) Eddie Fennech Adami anūkas. Tačiau politinė veikla jo nedomina – Davidas pasirinko sveikatingumo sritį. Jis renkasi natūralų, kokybišką maistą, yra atsisakęs žalingų įpročių bei kasdien sportuoja. Šio žavaus jaunuolio nemokamos sekmadienio rytinės treniruotės „Golden Bay“ paplūdimyje išpopuliarėjo žaibišku greičiu.

„Šiais rengiamais „Body Tone“ užsiėmimais noriu paskatinti žmones kovoti su svorio metimu, mylėti ir gerbti savo kūną“, – dalijosi savo socialine idėja Davidas. Į Vilnių ne pirmą kartą atvykstantis verslininkas J.Bezzina planuoja ieškoti naujų verslo idėjų ir semtis įkvėpimo esamoms veikloms.

„Suplanuoti keli verslo susitikimai, tačiau likusį laiką noriu praleisti su draugais, pailsėti ir kartu pažinti Lietuvos kultūrą artimiau“, – sakė jis.

„Jau ilgą laiką Kurtas, Davidas ir Josephas prašė manęs suorganizuoti atostogas Lietuvoje. Kadangi pagrindinė mano veikla – supažindinti ir pristatyti Maltos salą lietuvaičiams, o ne atvirkščiai, šį prašymą vis atidėliojau. Dabar, kai pradėjome vystyti keletą bendrų projektų – kelio atgal nėra“,- pasakojo turizmo agentūros „Tomas International“ vadovas.

Maltiečiams T.Mikalauskas suorganizavo smagią lietuvišką kultūrinę, pažintinę bei pramoginę programą. K.Calleja, D.Muscatas ir J. Bezzina žada aplankyti ne tik sostinę ir kitus didžiuosius miestus, bet ir praleisti laiką gamtoje.

„Laukiam nesulaukiam skrydžio į Lietuvą. Nors oras bus gerokai vėsesnis nei Maltoje, tikimės smagiai paslidinėti, sudalyvauti lietuviškoje medžioklėje, paragauti tradicinius lietuviškus patiekalus... Tomas – mūsų geras draugas, todėl tikim, jog mūsų atostogas jis pavers nepamirštamomis“, – sakė svečiai iš Maltos.

Jie taip pat tikisi, kad šios atostogos padės išplėtoti „Skaitmeninė detoksikacija“ projektą, kuris Maltoje prasidės jau šią vasarą. Šis naujas projektas skirtas žmonėms, kurie nori pakeisti ir pagerinti savo gyvenimo stilių.

Profesionalų komanda padės dalyviams atsikratyti priklausomybių, skatins gyvą bendravimą, sveiką gyvenseną ir išmokti smagiai pramogauti be jokių žalingų įpročių. „Šis projektas lyg sveikatingumo stovykla saulėtoje saloje – jokių mobilių telefonų, kompiuterių, tabako, alkoholio ar greito maisto. Tikslas – bendravimas tarpusavyje, sportas, meditacija ir sveika mityba“, – apie idėją kalbėjo D.Muscatas.

Atostogų metu sveikatingumo treneris Davidas nutarė priimti iššūkį ir, nepaisant šalto oro, suorganizuoti lietuvaičiams nemokamą treniruotę lauke, Neries krantinėje. Tuo tarpu K.Calleja surengs porą gyvo garso koncertų sostinės klubuose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.