Poilsis Ispanijoje: kurią salą pasirinkti?

Be jokių abejonių, Ispanija – viena populiariausių atostogų krypčių iš Lietuvos. Dalis keliautojų vyksta apžiūrėti nepaprasto grožio miestų, kita – renkasi poilsį paplūdimiuose, žemyninėje dalyje ar salose. Šį kartą pasakojame apie keliautojų itin pamėgtas Ispanijos salas ir poilsį jose. Ko tikėtis, kokie mėnesiai labiausiai tinkami atostogoms, kuriuos lankytinus objektus būtina pamatyti? Į visus šiuos klausimus pasistengsime atsakyti.

Maljorka.<br>Shutterstock nuotr.
Maljorka.<br>Shutterstock nuotr.
Tenerifė.<br>Shutterstock nuotr.
Tenerifė.<br>Shutterstock nuotr.
Ibisa.<br>Shutterstock nuotr.
Ibisa.<br>Shutterstock nuotr.
Fuerteventura.<br>Shutterstock nuotr.
Fuerteventura.<br>Shutterstock nuotr.
Gran Kanarija.<br>Shutterstock nuotr.
Gran Kanarija.<br>Shutterstock nuotr.
Lanzarotė.<br>Shutterstock nuotr.
Lanzarotė.<br>Shutterstock nuotr.
Menorka.<br>Shutterstock nuotr.
Menorka.<br>Shutterstock nuotr.
La Gomera.<br>Shutterstock nuotr.
La Gomera.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (8)

Lrytas.lt

Jul 17, 2017, 10:00 AM


Maljorka


Maljorka – didžiausia Ispanijai priklausanti sala, esanti Viduržemio jūroje. Turistus ji stulbina savo nuostabaus grožio kraštovaizdžiu: kalnais, alyvuogių giraitėmis, vynuogynais, šilta jūra ir jaukiais, tvarkingais smėlio paplūdimiais. O kokie žavūs salos miesteliai! Pavyzdžiui, Valdemosa žavi nedidelėmis gatvelėmis, tarp palmių į kalnus kopiančiais akmeniniais namais, gėlynais bei mažomis kavinukėmis. Lankantis šiame mieste būtina aplankyti ant aukštų kalvų stūksantį 13 amžiaus vienuolyną, garsaus lenkų kompozitoriaus Šopeno, gyvenusio Maljorkoje, muziejų. O viešint salos sostinėje Palmoje tiesiog privaloma apsilankyti La Seu katedroje, Belverio pilies tvirtovėje.

 


Saloje daug puikių paplūdimių, visgi, rekomenduojame apsilankyti Cala Millor paplūdimyje, kuris žavi balto ir puraus smėlio pakrante, itin skaidriu jūros vandeniu. Čia patiks tiek norintiems pasyvaus poilsio, tiek vandens sporto entuziastams! Jei mėgstate nardyti, turėtumėte patyrinėti rytinę salos dalį, mat netoliese yra nuskendęs laivas, kurį galima apžiūrėti. O jei trokštate linksmybių, Maljorka jums taip pat tiks! Visuose didesniuose miesteliuose galybė barų, klubų, vyksta gausybė renginių. Tikrai nenusivilsite!


Vasaros sezonas Maljorkos saloje trunka birželio-rugsėjo mėnesiais. Visgi, net ir nuvykę pavasarį, balandžio-gegužės mėnesiais, arba spalį – nenusivilsite. Oras bus kiek vėsesnis (pavyzdžiui, vidutinė spalio mėnesio temperatūra yra 22 laipsniai šilumos), tačiau jus beveik garantuotai džiugins saulė!

Tenerifė

Dar viena Ispanijos sala pritraukianti daug turistų iš viso pasaulio – Tenerifė. Sala priklauso Kanarų salynui, yra vulkaninės kilmės ir rymo visai netoli Afrikos krantų. Esame tikri, jog jei nuspręsite atostogauti Tenerifėje, liksite sužavėti. Magiško grožio saloje galėsite mėgautis tiek juodojo smėlio, tiek auksinio smėlio paplūdimiais, senoviniais miesteliais, debesyse paskendusiais kvapniais pušynais bei paslaptinguoju Teidės ugnikalniu, į kurį organizuojamos ekskursijos, todėl lavos riedulius galėsite pamatyti iš arti.
Lankytinų objektų saloje tikrai nestinga. Be jau mūsų aptartojo Teidės ugnikalnio, rekomenduojame nuvykti apžiūrėti seniausio pasaulyje drakonmedžio, Pragaro tarpeklio, įspūdingo zoologijos sodo – Loro parko, kuris TripAdvisor komentatorių išrinktas kaip geriausias Europoje!
Tenerifės klimatas turistų pritraukia visus metus, netgi yra sakoma, jog saloje tvyro amžinas pavasaris. Balandžio-gegužės mėnesiais Tenerifės vidutinė temperatūra būna apie 24 laipsnius šilumos. Vasaros sezonas tęsiasi nuo gegužės iki spalio, kai aukščiausia temperatūra pakyla iki +30. Lapkričio vidutinė temperatūra +22 laipsniai, o net ir žiemos čia tikrai primena pavasarį.

Ibisa

Jei savo atostogų metu norite ne tik mėgautis puikiais paplūdimiais, tačiau taip pat ir šėlti iki paryčių – rekomenduojame keliauti į Ibisą! Juk ne be reikalo ši sala tituluojama vakarėlių sostine! Į Ibisą kviečiame garsiausi pasaulio DJ, o klubai tikrai nenusileidžia garsiausiems Londono, Berlyno ar Paryžiaus klubams.
Vis dėlto, svarbu paminėti, jog nors sala naktimis tikrai nemiega, dienomis ji siūlo pasigrožėti nepaprasto grožio gamta. Kalnai, uolos, krištolo skaidrumo Viduržemio jūros vanduo – tikra idilė, tiesa? Ibisos salos klimatas primena Maljorką. Vasaros mėnesiai čia trunka nuo gegužės iki rugsėjo, tačiau net ir atvykę pavasarį ar rudenį, nenusivilsite!
 


Fuerteventūra

Dar viena puiki Kanarų salyno sala, kurioje atostogauti renkasi vis daugiau keliautojų iš Lietuvos – Fuerteventūra. Nors ši sala, kaip ir Tenerifė, – vulkaninės kilmės, salų kraštovaizdis skiriasi. Fuerteventūra – kalnuota, o reljefas kartais primena Marso paviršių. Saloje viešintys svečiai žavisi ilgais balto ir auksinio smėlio paplūdimiais, nuolaidžiais ir sekliais krantais, dangaus žydrumo vandenynu, smėlio kopomis.
Jei nuspręsite vykti į Fuerteventūrą, būtinai aplankykite Cueva Del Llano urvą, suformuotą prieš kelis milijonus metų išsiveržusio ugnikalnio. Taip pat nuvykite į Parque Natural de Corralejo – tai draustinis, kuriame saugomos įvairios nykstančios floros ir faunos rūšys. O jei domitės architektūra, apžiūrėkite 17 amžiuje statytą Iglesia Nuestra Senora de La Regla bažnyčią, kuri, be jokių abejonių, tikrai gražiausia šioje saloje!
Fuerteventūros klimatas labai panašus kaip Tenerifės. Atostogauti vykti čia galima beveik ištisus metus!

Gran Kanarija

Lanzarotė

Menorka

Antra pagal dydį Balearų salyno sala – Menorka – mažiau apgyvendinta ir gana rami sala. Ji labai patiks tiems, kurie mėgsta nepaprastai žalią gamtą, laukinius, civilizacijos mažai paliestus paplūdimius. Beje, paplūdimų Menorkoje yra 120, o dalis jų turi Mėlynosios vėliavos apdovanojimą, kuris įteikiamas už puikią paplūdimių būklę: švarą, aplinkosaugos valdymą, paslaugas ir pan.
Pietinė salos pusė labiau išvystyta, na, o šiaurinė – uolėta ir grubi. Ji patiks tiems, kurie nori atitrūkti nuo turistų gausiai lankomų vietų, ir romantiškai pabūti nuostabioje gamtoje su artimiausiais žmonėmis.

La Gomera


Poilsinių kelionių į Ispaniją specialistai – kelioniuakademija.lt

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.