Pasiūlymai, ką veikti Jungtiniuose Arabų Emyratuose, jei keliaujate su vaikais

Į Lietuvą atkeliavęs ruduo tarsi sakyte sako: „Prasitęsk savo atostogas ir nuvyk į šalį, kurioje galėsi lepintis saule ir maudynėmis“? Jei taip, šio sezono metu rekomenduojame aplankyti Jungtinius Arabų Emyratus. Tai šalis, kurioje rudens ir žiemos mėnesiai – puikiai tinka poilsinėms atostogoms. Šį kartą pateikiame sąrašą pasiūlymų, ką veikti Jungtiniuose Arabų Emyratuose, jei planuojate keliauti su vaikais.

Vandens atrakcionu parkas.<br>Shutterstock nuotr.
Vandens atrakcionu parkas.<br>Shutterstock nuotr.
Ferrari pasaulis.<br>Shutterstock nuotr.
Ferrari pasaulis.<br>Shutterstock nuotr.
Dubajaus fontanai.<br>Shutterstock nuotr.
Dubajaus fontanai.<br>Shutterstock nuotr.
Smėlio pilys.<br>Shutterstock nuotr.
Smėlio pilys.<br>Shutterstock nuotr.
Delfinariumas.<br>Shutterstock nuotr.
Delfinariumas.<br>Shutterstock nuotr.
Sniego arena.<br>Shutterstock nuotr.
Sniego arena.<br>Shutterstock nuotr.
Akvariumas.<br>Shutterstock nuotr.
Akvariumas.<br>Shutterstock nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

2017-09-11 16:48


1.    Apsilankykite vandens atrakcionų parke „Wild Wadi“

Vandens atrakcionų parkas – pramoga, kuria džiaugiasi turbūt visi vaikai. Jungtiniuose Arabų Emyratuose yra tikrai ne vienas toks parkas, kuriame, drauge su šeima, galėsite mėgautis vandens pramogomis. Visgi, jei planuojate atostogauti Dubajuje, rekomenduojame apsilankyti garsiausiame šio miesto vandens parke – „Wild Wadi“.

„Wild Wadi“ vandens parkas pastatytas prestižinėje Dubajaus vietoje – Džumeiros Palmėje. Tai – dirbtinė sala, iš viršaus atrodanti tarsi palmė. Vietiniai gyventojai teigia, jog šią salą galima įvardinti kaip aštuntąjį pasaulio stebuklą. Greta vandens parko stūkso Dubajaus simbolis – Burdž al Arabo viešbutis. Šis viešbutis įvertintas net septyniomis žvaigždutėmis!

„Wild Wadi“ parkas tikrai patiks visai šeimai. Jis įkurtas po atviru dangumi. Teritorijoje yra tiek itin baisių vandens kalnelių, į kuriuos įleidžiami tik suaugusieji, tiek įvairaus amžiaus vaikams pritaikytų čiuožyklų bei kitokių vandens pramogų. Todėl tai puiki laisvalaikio praleidimo alternatyva visai šeimai!

 

2.    Nuvykite į pramogų parką „Ferrari pasaulis“

Jei ketina atostogauti Abu Dabyje, rekomenduojame apsilankyti pramogų parke „Ferrari pasaulis“. Šis parkas įkurtas Yas saloje, o jo plotas net 200 tūkstančių kvadratinių kilometrų. „Ferrari pasaulis“ – didžiausias dengtas pramogų parkas ne tik Jungtiniuose Arabų Emyratuose, tačiau ir visame pasaulyje!

Atrakcionų, šiame pramogų parke, – begalė. Važinėkitės velniško greičio amerikietiškais kalneliais „Formula Rossa“, išmėginkite naująjį atrakcioną, kuriame teks važiuoti vertikaliai, sukitės milžiniškose padangose, lenktyniaukite tarpusavyje! Pramogų čia atras tiek jūsų mažieji, tiek jau paaugę vaikai. O ir jūs patys tikrai nenuobodžiausite! Beje, šiame parke vyksta ir edukacinė veikla: susipažinkite su Ferrari automobilių kūrimo subtilybėmis, apžiūrėkite automobilių ekspoziciją. „Ferrari pasaulis“ 2015 metais pripažintas kaip patraukliausias vidurinės Azijos turistinis objektas. Ir tikrai ne be reikalo. Jei atostogausite Abu Dabyje – būtinai apsilankykite.

 

3.    Pasigrožėkite Dubajaus šokančiais fontanais

Dubajus – labai šiuolaikiškas miestas. Čia stebina puiki infrastruktūra, urbanistika, aukščiausios klasės turizmas. Jei nuspręsite poilsiauti Dubajuje, būtinai nueikite apžiūrėti turistų traukos objekto – šokančių Dubajaus fontanų. Neabejojame, jog jie sužavės tiek jus, tiek jūsų mažuosius.

Dubajaus fontanai įrengti dirbtiniame ežere, kuris tyvuliuoja greta aukščiausio pasaulio dangoraižio – Burdž Chalifa. Fontanai primena gėlės formą, o jų srovė iššoka net iki 152 metrų aukščio! Ypač įspūdingai Dubajaus fontanai atrodo tamsiuoju paros metu, kai yra apšviečiami tūkstančiais lempučių ir 25 spalvų projektoriais. Beje, fontanai ne be reikalo vadinama „šokančiais“. Teritorijoje visą laiką groja muzika, o fontanų srovė tarsi šoka pagal jos ritmą. Čia išgirsite tiek populiariausių šių dienų hitų, tiek laiko patvirtintos klasikos. Esame tikri, jog šis Dubajaus traukos objektas sužavės tiek jus, tiek jūsų vaikus.


4.    Statykite smėlio pilis paplūdimiuose

Jei jau vykstate į poilsinę kelionę, svarbu, jog paplūdimiai būtų gražūs ir prižiūrėti, o vanduo – šiltas ir krištolo skaidrumo, tiesa? Norime jus nudžiuginti: Jungtinių Arabų Emyratų paplūdimiai gali pasigirti auksiniu smėliu, o vanduo – turkio mėlynumo!


5.    Pasigrožėkite delfinų pasirodymu

Atvykus į Dubajų, neaplankyti delfinariumo būtų tikra nuodėmė! Delfinų pasirodymai čia vyksta kiekvieną dieną, išskyrus sekmadieniais. Savo sugebėjimus auditorijai rodo net šeši delfinai, o jų triukai ypač žavi jaunuosius žiūrovus.


6.    Apsilankykite sniego arenoje „Ski Dubai“

Jei panorėtumėte pailsėti nuo karšto Jungtinių Arabų Emyratų klimato, tą galite padaryti „Ski Dubai“ sniego arenoje. Slidinėjimo trasos, ledo skulptūros, kalvelė, skirta nusileidimui su rogėmis, visomis vaivorykštės spalvomis apšviesti nedideli eskimų nameliai – iglu ir, žinoma, kalnai sniego! Tai vieta, kurioje pasijusite tarsi kalėdinėje pasakoje!

Šioje sniego karalystėje veiklų atras įvairaus amžiaus žmonės. Todėl tai puiki alternatyva šeimos popietei, kuomet Jungtinių Arabų Emyratų saulė iš tiesų svilinanti.


7.    Nuvykite į Akvariumą ir povandeninio pasaulio zoologijos sodą

Neįtikėtina, tačiau puikią veiklą, drauge su šeima, galite atrasti Dubajaus prekybos centre! Ir ne, tai nėra paprasta žaidimų aikštelė, skirta vaikams, kurių tėvai ieško naujų drabužių. Dubajaus prekybos centre yra milžiniškas, dešimties milijonų litrų Akvariumas, kuriame gyvena tūkstančiai povandeninio pasaulio atstovų. Įdomu dar ir tai, jog antrame šio Akvariumo aukšte įkurtas ir povandeninio pasaulio zoologijos sodas, kuriame galima pamatyti dar daugiau vandens gyvūnų iš trijų ekologinių zonų: uolėtosios pakrantės, vandenyno ir atogrąžų miško.

Plėšrieji rykliai, aštriadantės piranijos, mieli jūrų arkliukai, lėtapėdžiai pingvinai, spalvingos žuvelės ir dar galybė įvairių gyvūnų džiugins jūsų šeimą! Beje, šiame akvariume padarytas tunelis, tad jausitės taip, tarsi vaikščiotumėte jūros gelmėse.


Kelionių akademija - ieškantiems kelionių į Jungtinius Arabų Emyratus.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.