Latvija kviečia! Savaitgalį apsilankykite šimtmečio šventėje

Lapkričio 18-ąją Nepriklausomybės dienos renginiai nuvilnis per šimtmetį švenčiančią Latviją. Kaimyninės šalies gyventojai kviečia atvykti į svečius ir kartu paminėti šią istorinę sukaktį bei švęsti Latvijos šimtąjį gimtadienį renginiuose, vykstančiuose įvairiose šalies vietose.

Nuotr. Jānis Romanovskis
Nuotr. Jānis Romanovskis
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2018-11-15 16:40

Šventinė programa žadama įvairi ir renginiai plačiai vyks visoje šalyje, o didžiausią šventinių renginių koncentraciją galėsite rasti šalies sostinėje.

Nusprendusių šventinį savaitgalį apsilankyti Rygoje, laukia kiekvieno skoniui patiksianti programa: tradicinės valstybės šventinės ceremonijos, meno parodos, begalės koncertų ir įspūdingų šventinių fejerverkų. O kur dar šviesos festivalis „Šviečianti Ryga“ su interaktyviomis meno instaliacijomis!

Kad spėtumėte pabūti visur ir susidarytumėte geidžiamų renginių maršrutą ­­- prieš keliaujant verta pasidomėti renginių programa ir išsirinkti juos išsamioje Latvijos šimtmečio renginių programoje. Kurią rasite interneto tinklapyje renginys/latvijos-simtmetis"="">renginys/latvijos-simtmetis"" target="_blank">latvia.travel/lt/renginys/latvijos-simtmetis.

„Saulės gyvenimas“ – išskirtinis Latvijos šimtmečiui skirtas šviesų pasirodymas Dauguvos upėje ir jos krantinėje tarp Vanšu ir Akmeninio tiltų bei ekranuose Laisvės aikštėje. Pasitelkus pagrindinį pasirodymo veikėją – Saulę, pasakojama istorija apie Latviją nuo nepriklausomybės paskelbimo iki šių dienų. Šio pasirodymo pabaigoje žiūrovų lauks įspūdingi šimtmečio fejerverkai, skirti Latvijos ateičiai. Reginį papildys muzikinė programa, sudaryta iš gerai žinomų latvių liaudies dainų, chorinių kūrinių, atpažįstamų muzikos kūrinių fragmentų, būdingų įvairiems Latvijos istorijos laikotarpiams.

Šviesų festivalis „Šviečianti Ryga“ („Staro Riga“) nušvis ryškiausiomis spalvomis lapkričio 16-19 d. Jo metu menininkai iš Latvijos, Portugalijos, Prancūzijos, Vokietijos, Norvegijos ir Nyderlandų pristatys savo kūrinius tema „Ir štai pakilo Šviesos pilis“. Šviesos meno kūriniai bus eksponuojami Rygos parkuose ir aikštėse, senamiesčio kiemuose, taip pat įsikurs ant žymių pastatų fasadų. Šis festivalis jau 10 metų nušviečia Latvijos sostinę tamsiausią metų mėnesį ir kviečia atrasti šviečiantį, interaktyvų miestą tamsoje.

„Abi pusės“ – šokio ir multimedijos pasirodymas Latvijos šimtmetį žiūrovams leis patirti 3D formatu. Rygos arenoje susijungs muzika, šokis ir šiuolaikinės technologijos ir visi pasirodymo elementai sudarys vieną meninę visumą, kuri žiūrovą pakvies pajusti naują meno patirtį, pasakodama šimto metų senumo istoriją apie Latvijos žmones, jos žemę ir Dauguvos upę. Daugiau nei 450 baleto, šiuolaikinių ir liaudies šokio šokėjų atliks specialų pasirodymą ant 2000 m2 dydžio scenos.

Šventiniai renginiai vėlų vakarą persikels į naktinius klubus, kur vyks projektas „Šimtmečio nakties klubas“. Šio projekto ištakos siekia 90-ąjį Latvijos gimtadienį, kai įvairioms pasilinksminimo vietoms, klubams buvo pasiūlyta groti tik latvišką muziką. Radijo stotis Pieci.lv prisijungė prie projekto ir ruošiantis šiai šaliai svarbiai sukakčiai kiekvieną darbo dienos vakarą radijo programoje „Pilnas šimtas“ (Pilnīgs simts) grojo skirtingus laikotarpius atspindinčią latvišką muziką. Atrasti nematytų Latvijos vietų galite adresu instagram.com/enjoylatvia.

Latvijos šimtmetis – didžiausias renginys modernios Latvijos istorijoje. Per 2017–2021 metus suplanuota per 800 renginių, kurių dalis jau įvyko.

Susiplanuokite savo kelionę į Latviją patogiai naudodamiesi kelionių gidu, kurį lengvai pasieksite internete adresu https://www.latvia.travel/trip-planner/#/language.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: R. Žemaitaitis sulaužė priesaiką – ar gali kandidatuoti?