A. Mamontovas, Samas ir Mamania festivalio pristatyme persikūnijo į garsius mąstytojus

Rugpjūčio pradžioje Zarasuose vyksiantis festivalis „Galapagai/ Roko naktys“ antradienio popietę Vilniuje surengė spaudos konferenciją. Joje ne tik pristatė renginio programą, bet ir privertė jame grosiančius Andrių Mamontovą, Saulių Urbonavičių-Samą ir „G & G sindikato” narį Mamanią pasipuošti mokslininkų ir filosofų Charleso Darwino, Friedricho Nietzsche's bei Alberto Einsteino kaukėmis. Šių žmonių perfrazuotomis mintimis publika kviečiama apsilankyti festivalyje.

Festivalio "Galapagai / Roko naktys" dalyviai (iš kairės) Mamania, A. Mamontovas ir S. Urbonavičius - Samas su renginio prodiuseriu A. Barniškiu - Blėka kviečia rugpjūčio 3-4 dienomis linksmintis Zaraso saloje.<br>R. Danisevičius
Festivalio "Galapagai / Roko naktys" dalyviai (iš kairės) Mamania, A. Mamontovas ir S. Urbonavičius - Samas su renginio prodiuseriu A. Barniškiu - Blėka kviečia rugpjūčio 3-4 dienomis linksmintis Zaraso saloje.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 24, 2012, 7:26 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:23 PM

„Dievas yra miręs“, - sakė F. Nietzsche. „Popsas yra miręs“, - skelbia festivalio rengėjai.

„Popsas niekada nemirs. Todėl ir gerai, kad yra tokie festivaliai. Jie leidžia pailsėti nuo popso“, - pastebėjo šįmet pirmą kartą „Galapaguose/ Roko naktyse“ grosiantis A. Mamontovas.

Susirinkusiems žurnalistams dešimtą sykį rengiamo festivalio prodiuseris Algirdas Barniškis-Blėka pristatė jo programą.

Festivalyje šįmet įsikurs keturios scenos. Viena jų – ant vandens, joje renginio metu pasirodys didžėjai.

Pagrindinėje scenoje koncertuos geriausi lietuvių atlikėjai ir svečiai iš užsienio, antrojoje – roko ir alternatyvios muzikos grupės. Menų fabriko „Loftas“ scena bus skirta jaunesniems atlikėjams – tarp jų ir tiems, kurie teisę groti festivalyje iškovojo atrankose Vilniuje, Rygoje, Taline.

Greta muzikantų pasirodymų festivalio publikai ruošiama daug kitų pramogų – nuo skraidymo lynu virš vandens paviršiaus iki sporto varžybų.

Pabrėžiama, kad į festivalį galima atvykti su augintiniais.

Renginyje koncertuos per 30 grupių ir atlikėjų iš Lietuvos ir užsienio. Garsiausi svečiai – britų grupė „Chase & Status” ir vokiečiai „Oomph!“.

„Lietuvoje gal ne visi žino „Chase & Status”, bet tai – viena karščiausių Europos festivalių grupių, naujieji „The Prodigy“, - pasirodymo nepraleisti ragino Mamania.

„Lietuvoje jie baigs savo festivalių sezoną – turėjo groti dar viename renginyje Bulgarijoje, bet jis buvo atšauktas. Bus ypatingas koncertas“, - antrino A. Barniškis-Blėka.

„Visada smagu patirti pirmą kartą“, - paklaustas, kodėl tik pirmą sykį lankysis festivalyje, atsakė A. Mamontovas.

„Bix“ istorija – kitokia. Grupė koncertavo visuose ankstesniuose „Galapagų/ Roko naktų“ sezonuose.

„Nuo pirmųjų metų, kai festivalyje dominavo sunkesnė, roko ir metalo muzika. Tada mus visai gerai priėmė. Festivalis vystosi, keičiasi, ir mes jame kasmet grojame. Kartą buvo iškilęs klausimas, ar mums pavyks tai padaryti, buvo problemų, bet sugebėjome viską padaryti taip, kad pagrotume“, - sakė grupės lyderis S. Urbonavičius – Samas.

Lietuvoje pastaruosius keletą metų vis daugėja muzikos festivalių, ir, anot A. Barniškio-Blėkos, tai yra sveikintinas reiškinys.

„Matosi, kad atsiranda instinktas vasarą keliauti į festivalius. Tai tampa vasaros laisvalaikio norma. Mes irgi prisidėjome prie šios kultūros atsiradimo.

Festivaliai vyksta kiekvieną savaitgalį, bet nemanau, kad jų yra per daug. Svarbiausia – kalbėtis, susiderinti, kad tą patį savaitgalį nevyktų keli stambūs festivaliai.

Bet kuriuo atveju, latviai festivalių tradicijomis yra pažengę toliau. Lietuviai tokiais renginiais dar nepersisotino“, - sakė prodiuseris.

Anksčiau didžiąją dalį dėmesio rokui skirdavęs festivalis jau keletą metų kviečia vis įvairesnės muzikos grupes – todėl ir pakeitė pavadinimą, anksčiau vadinosi tiesiog „Roko naktimis“.

„Yra kas ant manęs dėl to pyksta. Bet nemanau, kad išdavėme roką. „G & G sindikato” pasirodymo energija – man tai atitinka roko dvasią.

Niekas nestovi vietoje, muzika keičiasi, žanrai maišosi vienas su kitu. Laikytis įsikibus stilių apibūdinimų nebėra prasmės“, - sakė A. Barniškis-Blėka.

„Manęs kartais klausia – kokiu muzikos stiliumi groji? Visada grojau popmuziką ir to nesigėdiju.

Gal metalistų festivalyje „Velnio akmuo“ ir negročiau, bet apie „Galapagus/ Roko naktis“ girdėjau daug gerų atsiliepimų, manau, ten gerai praleisiu laiką. Rokas nėra vien elektrinės gitaros.

Roko muzika – tai, kas gaivališka ir turi energijos. Jei pasiimtum dėžę ir daužytum su pagaliu, jaustum pasitenkinimą, tai ir būtų rokas. Rokas – tarsi grįžimas į pirmykštę muzikos formą“, - sakė A. Mamontovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.