Pilnutėliame kiemelyje grupė „Biplan“ gerbėjams pristatė „Meilę“

Ilgos eilės prie alaus, perpildyta šokių aikštelė ir valandą trukusios autografų dalybos – taip antradienio vakarą Vilniaus senamiestyje savo naują minialbumą „Meilė“ pristatė grupė „Biplan“. Sostinės „Vienuolyno kieme“ apie pusę tūkstančio žiūrovų mėgavosi nemokamu koncertu, kuriame skambėjo ne tik naujosios dainos, bet ir netrūko ekskursijų į praeitį.

"Pusiau juokais sakau, kad diskas yra prestižo reikalas, o mes galime sau tai leisti“, - teigia "Biplan" dainininkas M. Melmanas (kairėje).<br>R. Danisevičius
"Pusiau juokais sakau, kad diskas yra prestižo reikalas, o mes galime sau tai leisti“, - teigia "Biplan" dainininkas M. Melmanas (kairėje).<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jul 25, 2012, 12:35 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:15 PM

„Šįmet mūsų grupei sukaks septyniolika metų. Buvo daugybė laikotarpių, kai galėjo pasikeisti prioritetai, bet jie nepasikeitė. Iki šiol mums svarbiausia – muzika, kaip ir tada, kai mums buvo devyniolika ar dvidešimt šešeri“, - pasibaigus koncertui, svarstė vokalistas Maksas Melmanas.

Be skandalų, rėksmingų antraščių ar išsišokimų savo keliu einanti grupė nepraranda publikos dėmesio. Lengvas, melodingas „Biplan“ rokas išlieka paklausus, nors grupė keletą metų nelepino naujais leidiniais.

„Meilė“ - keturios radijo klausytojams jau žinomos dainos, trys jų remiksai, titulinio kūrinio vaizdo klipas ir daina „Plius / Minus“, nufilmuota grupės studijoje.

Kiemelyje kompaktinėmis plokštelėmis po koncerto buvo prekiaujama tiesiai nuo raudono automobilio, įamžinto „Meilės“ klipe, stogo. Norinčiųjų už 15 litų įsigyti „Biplan“ diską netrūko, bet prakaitą po pusantros valandos trukusio koncerto braukęs M. Melmanas tvirtino, kad „Meilė“ išleista ne dėl pinigų.

„Tiesiog yra daugybė žmonių, kurie nori tokiu formatu kolekcionuoti muziką. Be to, pusiau juokais sakau, kad diskas yra prestižo reikalas, o mes galime sau tai leisti“, - kvatojosi Maksas.

Tiek nepamirštamoji „Labas rytas“, tiek prieš keletą metų išleistos melancholiškos albumo „Nuodai. P.S. Kaip paskutinį kartą“ dainos, tiek nauji kūriniai „Vienuolyno kieme“ buvo sutikti entuziastingai. Atrodė, kad kiekvienas žiūrovas žinojo, ko atėjo, nors įėjimas – nemokamas ir užsukti galėjo kiekvienas norintis.

„Atsitiktinių žmonių lyg ir nebuvo, man atrodo, čia atėjo tie, kurie tikrai norėjo išgirsti „biplanus“.

Šiandien mąsčiau apie tai visą dieną, galvojau, kaip tokį nemokamą koncertą vertinti. Priėjau išvados, kad šiandien logiška neimti pinigų už bilietus. Nes pristatome minialbumą, norėjome padovanoti šią programą. Be to, šiandien pristatome „Meilę“, o meilė už pinigus...“ - juokėsi Maksas.

Pastaruoju metu grupė vėl dažnai žvalgosi į užsienį – per keletą mėnesių porą sykių koncertavo JAV, Airijoje, Ukrainoje, ruošiasi koncertams Rusijoje.

„Amerikoje buvo smagu. Ne, nevažiavome jos užkariauti – grojome emigrantams.

Bet į JAV nekviečiamos gyvai grojančios lietuvių grupės, išskyrus gal Andriaus Mamontovo kolektyvą – atgabenti ne vieną, o kelis muzikantus yra per brangu.

O mus pakvietė. Ir smagiausia, kad po vieno apsilankymo iškart pakvietė dar sykį“, - pasakojo Maksas.

Prieš keliolika metų Rusijoje nemažo populiarumo sulaukusi grupė neslepia ambicijų jį susigrąžinti.

„Šiuo metu Rusija – mūsų prioritetas. Bandysime pristatyti programą rusų kalba, gal ten išleisti ir albumą. Jei kam to reikės – valio. Jei nereikės – bandysime dar kartą. Tai juk įdomu.

Mes likome tokie patys azartiški, kaip prieš keliolika metų, tik dabar į viską žiūrime paprasčiau.

Tada mums juk buvo po devyniolika, turėjome rožinius akinius, kitokius idealus. Dabar mums jau per trisdešimt, esame suaugę berniukai“, - kalbėjo M. Melmanas.

Minialbumo „Meilė“, kurio viršelį puošia koliažas iš nuogų vyro ir moters kūnų atvaizdų, „Biplan“ vadina tam tikro savo kūrybos etapo pabaiga.

„Kas bus po jo, dar patys tikrai nežinome. Bet pokyčių tikrai bus“, - sakė M. Melmanas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.