„Anties“ koncerte Vilnius sūrį spaudė be varškės

„Sūrį, varškę, sviestą!“, – ketvirtadienį Mokytojų namų kiemelyje išdainavo legendinė roko grupė „Antis“. Beveik lygiai prieš metus toje pačioje vietoje įvykęs „Anties“ koncertas sulaukė didelio atgarsio ir peraugo į tikrą varškės revoliuciją po to, kai apsaugos darbuotojas į renginį neleido varškės įsinešti rašytojai ir žurnalistei Zitai Čepaitei.

„Anties“ koncertas Vilniuje.<br>G. Šaltenis
„Anties“ koncertas Vilniuje.<br>G. Šaltenis
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

Jul 27, 2012, 12:25 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:44 PM

Į tai varškės mėgėjai reagavo greitai – tą pačią dieną įsikūrė Nacionalinė varškės valgytojų gynimo asociacija (NVVGA).

Roko grupė atliko jau klasika tapusias dainas „Zombiai“, „Ne tau, Martynai“. Susirinkusieji taip pat išgirdo ir naujausias „Anties“ dainas, pavyzdžiui, „Debesys“, „Aš pasitaisysiu“.

Kartu su grupės vokalistu Algirdu Kaušpėdu dainavo net tie, kurie šias dainas girdėjo pirmą kartą.

Į Vasaros terasą pasiklausyti „Anties“ suplaukė minios žmonių, todėl sudėtinga darėsi net šokti.

Tačiau tai netrukdė grupelei jaunų pankų, šokinėjusių ir šalia scenos, ir nuo scenos - tiesiai į minios rankas.

Pagerbdama žmonių norą valgyti varškę, grupė į savo repertuarą Vilniuje įtraukė kūrinį „Laima“, kuriame, kaip kažkada pažadėjo: „Miestą, miestą, miestą, miestą – mes iškeisim į sūrį, varškę, sviestą!“.

Šių metų „Anties“ koncertinį turą suplanavusi M.P.3 muzikos agentūra iš „Vasaros terasos“ kiemelio gavo užtikrinimą, kad norintiems į koncertą įsinešti varškės tikrai nekils jokių keblumų. Vis dėlto, pasak apsaugos darbuotojo, varškės mėgėjų šį kartą neatsirado.

„Aš nemanau, kad kas nors ėjo dėl šito pokšto. Antis yra lietuvių legendinė grupė, todėl žmonės pasinaudojo proga nemokamai pasiklausyti puikios muzikos. Įvykį su varške, ko gero, jau senai visi pamiršo“, – sakė koncerto besiklausiusi Beatričė.

Pernai, grupės „Antis“ vokalistas A. Kaušpėdas dalyvavo nesankcionuotame varškės mitinge. Tuomet muzikantas sakė, kad grupė tikriausiai skelbs konkursą sukurti eilėraščiui apie varškę priedainį. Eilėraštis, turėjęs virsti daina, koncerte taip ir nenuskambėjo.

Pasirodžiusi Vilniuje ketvirtadienį „Antis“ - kitą dieną taip pat surengs koncertą Kauno Ryšių kiemelyje „837“. Rugpjūčio 18 dieną „Antis“ pasirodys Kražių festivalyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.