Įspūdingą „Bix“ jubiliejų ir naują albumą žadantis S. Urbonavičius: „Dar turime ką pasakyti“

Roko veteranai „Bix“ savo gerbėjams ruošia tikrą bombą - šį rudenį žada po 15 metų pertraukos išleisti naują albumą. Taip bus paminėtas grupės 25-metis. Tie, kurie klausosi „Bix“, tokius pažadus girdėjo jau daug sykių. Apie naujų dainų kompaktinę plokštelę grupės lyderis Saulius Urbonavičius - Samas užsimena jau penkerius metus. Tačiau šįsyk, atrodo, jis nusiteikęs ištesėti pažadą.

„Yra dalykų, kurių negaliu pasakyti televizijoje, ten, kur dirbu. Todėl muzika - vienintelė vieta ir galimybė tai padaryti. Pasakyti, kas mane erzina“, - sako naują „Bix“ albumą kuriantis S. Urbonavičius - Samas.<br>V. Balkūnas
„Yra dalykų, kurių negaliu pasakyti televizijoje, ten, kur dirbu. Todėl muzika - vienintelė vieta ir galimybė tai padaryti. Pasakyti, kas mane erzina“, - sako naują „Bix“ albumą kuriantis S. Urbonavičius - Samas.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Jul 27, 2012, 7:45 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:12 PM

Populiarių TV projektų prodiusavime paskendęs muzikantas žada susikaupti ir šįmet būtinai padaryti tai, ką pažadėjo.

„Bix“ 25-erių metų jubiliejus taip pat bus pažymėtas geriausių grupės dainų rinkiniu ir įspūdingu koncertu, kuris planuojamas lapkričio pabaigoje.

Groja geriau nei prieš 10 metų

„Taip jau išėjo, kad susirinkom, išjudinom liūną, ir viskas pajudėjo į priekį. Gimė daug naujų dainų. Apsidžiaugiau, kad dar turime ką pasakyti.

Ar tos dainos susijusios su šių dienų aktualijomis? Žinoma, viskas viduje verda. Juk nesu bejausmis. Kaupėsi, kaupėsi mintys ir prisikaupė“, - kalbėjo Saulius.

Iki šiol paskutinis „Bix“ albumas „WOR'S“ buvo išleistas dar 1997-aisiais.

S. Urbonavičius įsisukus į TV prodiuserio veiklą, grupė buvo pritilusi, tačiau pastaruosius keletą metų gana dažnai pasirodo muzikos festivaliuose.

„Mes jau nesame aktyvūs tos rinkos dalyviai. Grojame didžiuosiuose renginiuose, kur mus vis prisimena ir kviečia.

O po koncerto sako - o, geras, jūs varot taip, kaip anksčiau, ir dar geriau. Aš pats manau, kad mes daug geriau grojame, nei prieš dešimt metų.

Turime ką parodyti. Ypač jaunoms grupėms, kurios išsižiojusios žiūri, kaip mūsų muzika dėliojasi, nata į natą. Esame subrendusi grupė, kai susirenkame, jau bereikalingų natų negrojame. Grojame tiksliai ir tai, ką reikia. Tada ir klausytojai geriau reaguoja“, - mintimis dalijosi dainininkas.

Muzika - būdas išsilieti

Kitą savaitgalį „Bix“ pasirodys Zaraso saloje vyksiančiame festivalyje „Galapagai / Roko naktys“. Saulius tai vadina įžanga į grupės gimtadienio iškilmes.

Festivalio spaudos konferencijoje nuskambėjo mintis, kad jis padeda atsipūsti nuo fonograminių „popso“ grupių muzikos.

„Tu pats tas fonogramines grupes į pasaulį ir paleidi“, - atsisukęs į S. Urbonavičių, nusijuokė Andrius Mamontovas, lyg primindamas, kad šio darbas yra ir prodiusuoti šou, kuriuose toli gražu neskamba gera muzika.

„Yra tiesos“, - linktelėjo „Bix“ lyderis.

Juokingą sceną lydėjo Sauliaus paaiškinimas. „Yra dalykų, kurių negaliu pasakyti televizijoje, ten, kur dirbu. Todėl muzika - vienintelė vieta ir galimybė tai padaryti. Pasakyti, kas mane erzina. Šiose dainose tikrai to bus nemažai“, - pažadėjo Saulius.

Gėda dėl netesėto pažado

Greta naujų kūrinių „Bix“ įrašys ir kelias seniau sukurtas dainas, kurios iki šiol niekur nebuvo išleistos - skambėjo tik koncertuose.

Pavyzdžiui, kūrinį „Mes tikim dievais“, kurį atlieka ne tik „Bix“, bet įvairiuose renginiuose yra dainavę ir kiti garsūs atlikėjai. Akibrokštas, bet šios dainos įrašas niekada nebuvo išleistas.

„Ta daina - kaip mūsų grupės himnas. Bet ji net niekada nebuvo padoriai įrašyta. Buvo tik nebaigta jos versija viename alaus reklamos rinkinyje.

Privalome ją pagaliau normaliai pateikti. Viskas, atėjo laikas šviežiai „Bix“ medžiagai“, - žadėjo S. Urbonavičius.

Paklausęs, ar rudenį užgriūsiantys nauji TV projektai neprivers vėl planų atidėti penkeriems metams, jis purto galvą.

„Tiek metų aš kalbu apie naują albumą, o jo vis nėra. Man visą tai laiką dėl to buvo gėda. Esu labai užimtas, bet dabar jau niekas manęs nesustabdys“, - žadėjo muzikantas.

Gimtadienis - su draugais

Dar vienas planuojamas leidinys - dvigubas diskas, kuriame bus 40 geriausių per „Bix“ istoriją įrašytų dainų. Saulius mano, kad toks produktas reikalingas - juk parduotuvėse senų „Bix“ įrašų dabar nebeįmanoma įsigyti.

„Bix“ jubiliejų vainikuos 25-mečio koncertas, kurį lapkričio pabaigoje ketinama surengti sostinės Teatro arenoje ar dar didesnėje salėje.

„Atėjo metas didesnei erdvei. 20 metų jubiliejų šventėme „Forum Palace“ rūmuose. Jie buvo per maži - tą vakarą pasiektas visiškas tos salės lankomumo rekordas, nuo žmonių trypimo lingavo betoninės grindys.

Lapkritį mes driokstelėsime kaip reikiant“, - tvirtino S. Urbonavičius.

Grupės koncerte, žadama, pasirodys ne vienas garsus jos draugas. „Bix“ lyderis jau susitarė, kad scenoje pasirodys Andrius Mamontovas, Marijus Mikutavičius, „G & G sindikatas“ ir kiti žinomi muzikantai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.