Albumo apžvalga. „Biplan“ „Meilė“ (video)

Pagal logikos dėsnius šio leidinio gal ir neturėtų būti. „Biplan“ šį rudenį švęs 17-asias grupės gyvavimo metines, ir tai jau savaime yra nemaža staigmena. Kai 1995-aisiais keturi neapsiplunksnavę vaikinai pradėjo angliškai dainuoti „britpop“ stiliaus dainas, tikrai niekas nebūtų atspėjęs, kad 2012-aisiais jie ne tik vis dar kurs, bet ir bus viena geriausiai išsilaikiusių tos kartos grupių.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Jul 28, 2012, 1:02 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 6:55 PM

Iš tų, kurie tais laikais šmėžavo žurnalų puslapiuose, daugelis jau paskendo užmaršties dulkėse, o „Biplan“ vis dar kuria ir visai nemažai koncertuoja - ne tik Lietuvoje. „Meilė“ - minialbumas, į kurį sudėta tai, ką „Biplan“ sukūrė nuo 2009-ųjų, kai pasirodė diskas „Nuodai“.

Keturios dainos - to gražiai romantiško darbo tęsinys, tik, kaip pripažįsta pats „Biplan“ dainininkas Maksas Melmanas, su kur kas daugiau pakilios nuotaikos. „Plius / minus“ su priedainyje kartojama dainos paantrašte „viskas bus gerai“ - tikras optimizmo eliksyras, primenantis populiariausios „Biplan“ dainos „Labas rytas“ nerūpestingumą.

Titulinė daina „Meilė“ su šiaip jau šitai grupei nebūdingais saksofono intarpais - gražiai naivus skrajojimas padebesiais. Jokios užuominos į brandą ar sveiką cinizmą, kuris turėtų atsirasti, artėjant prie 40-ies. Tokia pačia pasaldinta intonacija M.Melmanas plėšia dainą „Ji sako“. Dainų seriją baigia dar viena linksmumo dozė „Fizika“ - su įdomesniais elektronikos potėpiais aranžuotėje ir šiek tiek sunkiai suprantamos poezijos.

Į diską dar sudėtos elektroninės muzikos kūrėjų Virus J, Art G ir Hiiso sukurtos dainų versijos, skirtos šokiams. Bet tai labiau padaryta tam, kad būtų ištemptas laikas ir atsirastų daugiau motyvacijos už tokį leidinį mokėti 15 litų - sunku įsivaizduoti, kad kažkam iš lengvo „Biplan“ rokelio mėgėjų būtų įdomus toks skambesys.

Vyšnia ant torto - naujas „Biplan“ vaizdo klipas „Meilė“ ir grupės studijoje nufilmuota vieno iš kūrinių versija. Muzikantai sako, kad tai - tam tikra simbolinė vieno grupės etapo pabaiga, dabar jie ieškos naujo skambesio. Gražus gerbėjų kolekcijų papildymas, bet ir puikus masalas paaugliams, kurie galbūt dar neatrado „Biplan“ muzikos - tai bene labiausiai „popsinis“ ir melodingas leidinys per visą grupės istoriją.

Įvertinimas - 8 iš 10.

„Biplan“ vaizdo klipas „Meilė“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.