Mirė stereotipų laužytoja Ch. Vargas

Sekmadienį mirė legendinė Meksikos dainininkė Chavela Vargas. Moteris užgeso būdama 93 metų. Ji buvo Meksikos dailininkės Fridos Kahlo gyvenimo draugė.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-08-06 14:27, atnaujinta 2018-03-17 13:40

BBC praneša, jog atlikėja mirė Kuernavakos miesto ligoninėje. Jai sutriko širdies ir kvėpavimo takų veikla. Ch.Vargas gydytojas pranešė, kad dainininkė atsisakė būti prijungta prie bet kokių gyvybės palaikymo aparatų.

Ch.Vargas, kurios tikrasis vardas Isabel Vargas Lizano, į Meksikos muzikos istoriją įrašyta kaip stereotipų laužytoja. Ji nešiodavo vyriškus drabužius,  mėgo alkoholį ir rūkyti cigarus. Ch. Vargas neslėpė savo netradicinės seksualinės orientacijos, nors viešai, kad yra lesbietė pasakė tik paskutiniaisiais gyvenimo metais.

Kosta Rikoje gimusi Ch. Vargas į Meksiką persikėlė būdama 14-os. Dainininkė ne kartą yra sakiusi, jog užaugo be tėvų meilės.

Pirmasis jos albumas buvo išleistas 1961-aisiais, nors būdama paaugle ji dainavo gatvėse. Profesionalios atlikėjos karjerą moteris pradėjo tik po 30-ies.  Iš viso Ch.Vargas spėjo išleisti įspūdingą skaičių – net 80 albumų, paskutinis jų pasirodė 2010-aisiais. Aštuntojo dešimtmečio pabaigoje moteris buvo palikusi sceną dėl pasunkėjusios jos ilgametės kovos su alkoholizmu, tačiau mažiau kaip po 15 metų ji sėkmingai grįžo į sceną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.