Madonna per koncertą Prancūzijoje nepanaudojo svastikos ir parėmė „Pussy Riot“

Vaizdajuostėje, kuri buvo rodoma per Madonnos koncertą Prancūzijos mieste Nicoje, kaip ir anksčiau, matėsi prancūzų Nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen, bet svastika, kuri per ankstesnius koncertus pasirodydavo ant jos kaktos, šį kartą buvo pakeista klaustuku.

Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

2012-08-22 13:07, atnaujinta 2018-03-17 05:49

Vaizdajuostėje, kuri buvo rodoma per Madonnos koncertą Prancūzijos mieste Nicoje, kaip ir anksčiau, matėsi prancūzų Nacionalinio fronto lyderė Marine Le Pen, bet svastika, kuri per ankstesnius koncertus pasirodydavo ant jos kaktos, šį kartą buvo pakeista klaustuku.

Svastikos pasirodymas per praėjusį mėnesį įvykusį Madonnos koncertą Paryžiuje papiktino Nacionalinį frontą, kuris ėmėsi teisinių veiksmų prieš 54 metų dainininkę ir pagrasino grįžti į teismą, jeigu ji dar kartą panaudotų tą nacių simbolį.

Vienas partijos šalininkas, Gaelis Nofri, sveikino Madonnos sprendimą.

„Kiek žinau, Madonna niekada nėra pakeitusi vaizdo klipo. Tai įrodymas, kad mūsų argumentai buvo svarūs. Tai - puikios naujienos“, - sakė jis.

Popmuzikos karalienė per naujausią skandaliukų lydimų savo gastrolių koncertą dar kartą išreiškė solidarumą su trimis „Pussy Riot“ narėmis, kurios Rusijoje buvo pasodintos į kalėjimą dėl protesto akcijos Maskvos katedroje prieš prezidentą Vladimirą Putiną.

„Paleiskit „Pussy Riot“!“ - nuo scenos šaukė Madonna sausakimšam stadionui Prancūzijos pietuose esančioje Nicoje.

Per koncertą Maskvoje prieš dvi savaites Madonna, solidarizuodamasi su „Pussy Riot“, užsimaukšlino balaklavą ir taip papiktino Rusijos pareigūnus.

Protesto grupės narės vasario mėnesį Rusijos sostinės katedroje su megztomis balaklavomis atliko savo „pankmaldą“ už V.Putino nušalinimą.

Dar daugiau kritikos Madonna Rusijoje sulaukė per koncertą Sankt Peterburge paraginusi demonstruoti „meilę ir supratimą gėjų bendruomenei“. Antrasis pagal dydį Rusijos miestas buvo ką tik uždraudęs „homoseksualizmo propagandą“.

„Mačiau labai bauginančių dalykų“, - Nicoje auditorijai sakė Madonna, kuri pasmerkė „netoleranciją“ ir paragino gerbti „žmogaus orumą“.

„Tikrasis dalykas yra laisvė, o ne vien „Pussy Riot“, - sakė ji ir vėliau pridūrė: „Kiekvienas žmogus nusipelno vienodo elgesio. Turime būti laisvės kovotojai“.

Trys „Pussy Riot“ narės už chuliganizmą buvo nuteistos kalėti dvejus metus, ir toks nuosprendis buvo griežtai kritikuojamas.

Šou Nicoje buvo paskutinis Madonnos koncertas Europoje. Iš viso per savo pasaulines gastroles ji aplankys 30 valstybių, o paskutinis jos gastrolių koncertas kitų metų pradžioje įvyks Australijoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.