Vilniuje Lady Gaga šėlo apsigaubusi lietuviška trispalve (video)

Vilniaus Vingio parke antradienio vakarą šėlo ryškiausia šįmet Lietuvą aplankiusi užsienio muzikos žvaigždė. Lady Gagos pasaulinių gastrolių „The Born This Way Ball“ koncertas į parką priviliojo jūrą gerbėjų. Šou rengėjų teigimu, šį vakarą JAV popžvaigždės pasirodymą stebėjo apie 20 tūkstančių žiūrovų. 

Vilniaus Vingio parke šėlo Lady Gaga.<br>M. Kulbis
Vilniaus Vingio parke šėlo Lady Gaga.<br>M. Kulbis
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Aug 23, 2012, 1:02 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:10 AM

20 val. 30 min. Bene visos netoli Vingio parko esančios automobilių vietos buvo užimtos, iki koncerto pradžios dar likus porai valandų.

Besišypsantys žiūrovai į parką traukė pamatyti koncerto, kuris iš anksto vadinamas įspūdingiausiu metų reginiu.

Būriai spalvingai pasipuošusio jaunimo, vos atidarius vartus į Vingio parką, nuskuodė užsiimti vietų kuo arčiau scenos.

Nemažai žiūrovų šį vakarą pamėgins koncertu mėgautis jo nematydami - aplink tvoras, ribojančios koncerto teritoriją, vaikšto dešimtys žmonių, mėginančių rasti plyšelį, pro kurį galėtų pamatyti reginį (žiūrėti nuotraukas).

Pasiklausyti Lady Gagos atėjo ne vienas žinomas žmogus – minioje galima pastebėti bendrovės „Omnitel“ vadovą Antaną Zabulį, sostinės merą Artūrą Zuoką, dainininkę Ireną Starošaitę, TV laidų vedėją Justiną Jankevičių ir kitas Lietuvos verslo, politikos bei pramogų pasaulio garsenybes (žiūrėti nuotraukas). „Tiesą sakant, aš čia atėjau tik dėl grupės „The Darkness“. Užvakar sužinojau, kad ji čia groja, ir nusipirkau bilietą“, – kvatojosi atlikėjas Mantas Jankavičius.

Pusę aštuonių vakaro į sceną žengę „The Darkness“ iš paskutiniųjų stengėsi įkaitinti publika. Dalis žiūrovų, ypač tų, kurie gavo teisę patekti į arčiausiai scenos esančią „Monster Pit“ zoną, linksminosi iš širdies. Tačiau kitai publikos daliai labiau net už didžiausią grupės hitą „I Believe In A Thing Called Love“ rūpėjo užkandžiai, alus ir suvenyrai (marškinėliai su Lady Gagos atvaizdu – 120 litų, džemperis – 270 litų).

Ne ką geriau padėti „apšilti“ žiūrovams sekėsi ir Lady Gagos bičiulei, prieš jos pasirodymą koncertavusiai diskžokėjai Lady Starlight.

„Ačiū, tuoj bus Lady Gaga. Ji nuostabi, ir jūs nuostabūs“, - nenusiminęs su žiūrovais energingai atsisveikino grupės dainininkas Justinas Hawkinsas, kurio rokas šį vakarą nesulaukė deramo dėmesio.

21 val. 15 min. Lady Gaga į sceną žengė likus kelioms minutėms iki devintos valandos vakaro. 

Ir žengė ne bet kaip – lydima šokėjų, jojo mechaniniu vienaragiu. 

Stulbinamos dekoracijos ir Lady Gagos kostiumai keitėsi žaibo greičiu. Ateivės iš kosmoso kostiumu, tarsi filmo „Svetimas” personažas pasipuošusi dainininkė skambant kūriniui „Government Hooker“ imitavo lytinį aktą su šokėju, o tada jį „nužudė“. 

Atliokdama hitą „Born This Way“ dainininkė pavirto gigantiška gimdyve – skleidė gimdymo skausmų garsus, galiausiai išlindo iš gigantiškos butaforinės vaginos, užsegamos užtrauktuku. 

„Born This Way“ privertė šokti net santūriausius žiūrovus. 

„Visi mes esame lygus“, – žingsniuodama didžiuliu liežuvio formos podiumu, užuominą į savo „kryžiaus žygį“ už seksualinių mažumų laisves mestelėjo dainininkė.

21 val. 37 min. Netrukus pasipylė akimirkos, dėl kurių kai kuriose šalyse rengiami protestai. Kūrinių „Black Jesus“ („Juodas Jėzus“) ir „Bloody Mary“ pristatymą papildė scena, kurioje juodaodis šokėjas judesiais imitavo nukryžiavimą.

Atrodė, kad baltais rūbais pasidabinusi Lady Gaga sklendė virš scenos paviršiaus.

Vieną didžiausių savo hitų „Bad Romance“ atlikėja dainavo užsimaukšlinusi kaukę su avino ragais. Dainą lydėjo ekspresyvus baltais seksualiais triko pasipuošusių šokėjų numeris.

Po jo Lady Gaga rėžė prakalbą. „Aš nesu ateivė, nesu vyras, nesu moteris, nesu kūrinys, nesu Vyriausybės agentė. Aš esu jūs. Skleidžiu muzikos ir mados galią. Kai baigsiu reikalus čia, užkariausiu Žemę. Tai įmanoma. Bet vienas jūsų... mane išduos“,  – suriko atlikėja.

Du juodai apsirengę šokėjai ją pasigriebė ir nusinešė ant Lady Gagos pilies (tokios formos koncerto scena) kuoro. Čia dainininkei suklikus nuskambėjo dainos „Judas“ pirmieji akordai. „Lietuva, šokite, čia jūsų muzika“, - mosuodama kumščiu, šaukė dainininkė.

Netrukus pasigirdo muzikinė ekskursija į praeitį – pirmasis atlikėjos hitas „Just Dance“. Šokėjai užpildė visą didžiulės scenos plotą, o Lady Gaga pasidabino stilinga kreminės spalvos suknele ir skrybėlaite.

22 val. 06 min. Kūrinį „Telephone“ dainininkė atliko vilkėdama trumpą juodą suknelę ir vaidindama, kad skambina atlikėjai Beyonce (su kuria yra įrašiusi šį kūrinį. – Red.).

Skambant kūriniui „Heavy Metal Lover“, scenoje – dar vienas įspūdingas vaizdelis. Į sceną išriedėjo motociklas su ant jo sukniubusia Lady Gaga – taip, tarsi jos rankos būtų įmontuotos į plieninį žirgą.

Netrukus ant motociklo įsitaisė ir pusnuogė šokėja, kaitinusi publikos kraują gašliais judesiais.

„Ar gerai leidžiate laiką? Jei ne, man nusispjaut (atlikėja pavartojo daug šiurkštesnę frazę „I don't give a fuck“. - Red.)“, – pareiškė atlikėja, nusisuko, pasikėlė sijoną ir publikai parodė užpakalį.

Tą patį anglišką keiksmažodį ji privertė kartoti visą Vingio parką – pareiškusi, kad nusispjaut net ir „Juodajam Jėzui“ (šokėjo galvą papuošė stilizuotas erškėčių vainikas. – Red.).

Atokvėpio valandėlę garsenybė prisėdo ant scenos ir buvo apiberta gerbėjų dovanomis – pliušiniais meškiukais, laiškais, net laikrodžiu ir apatinėmis kelnaitėmis su ant jų užrašytu laišku. Atlikėja nusikvatojo ir kelnaites užsimovė ant galvos, o tada jomis nusivalė veidą.

Į sceną vėl išvažiavo motociklas – šįkart su ant jo vairo pritaisytu klavišiniu instrumentu. „Noriu jums pagroti dainą, kurią parašiau prieš metus“, – kol kas albumuose neišleistą baladę „Princess Die“ publikai pristatė dainininkė. Žiūrovų minioje sužibo tūkstančiai žiebtuvėlių ir mobiliųjų telefonų švieselių.

22 val. 14 min. Skambant pompastiškai dainai „You And I“, kurią papildė įspūdingas gitaristo solo, dainininkė podiumu apibėgo „garbės ratą“, apsigaubusi lietuviška trispalve, kurią keliomis minutėmis anksčiau gavo iš gerbėjų.

„Bažnyčios nėra. Bet tikrai yra koplyčia“, – dainą „Electric Chapel“ („Elektrinė koplyčia“) pristatė atlikėja. Scenoje sužibo neono kryžiai, o pati dainininkė į rankas paėmė gitarą.

22 val. 42 min. Kūrinys „Americano“ atnešė išbandymą konservatyviai publikos daliai – ypač seksualinių mažumų klausimu.

Į sceną žengė „jaunavedžių pora“. Po jausmingai suvaidintos tuoktuvių ceremonijos paaiškėjo, kad balta suknele ir šydu pasidabinusi „nuotaka“, kaip ir kostiumuotas jaunikis, yra Lady Gagos trupės šokėjas.

Scenoje sukosi apsikabinusių vyrų poros, tačiau viskas jaunikiui baigėsi ne itin linksmai – „nuotaka“ išsitraukė automatą ir šokėjas krito, pakirstas kulkos.

Garsiąją Lady Gagos suknelę, pasiūtą iš žalią mėsą imituojančios medžiagos, publika pamatė skambant vienam didžiausių atlikėjos hitų „Poker Face“.

Scenoje iškilo didžiulės mėsmalės su iš jų kyšančiomis šokėjų kojomis. Žaismingai sukdamasi į vieną jų dainos pabaigoje pakliuvo ir pati Lady Gaga.

Po kelių akimirkų scenoje atsirado sofa, pasiūta iš tokio paties „mėsos audinio“.

„Kam taikytis su kažkuo, kas tave skaudina, jei galima jį sumalti ir pasigaminti štai tokią puikią sofą“, - kvailiodama pirštus laižėsi Lady Gaga.

Pasigirdo dainos „Alejandro“ akordai ir vėl buvo prisiminta dainininkės paramos seksualinių mažumų atstovams tema – aplink ją sukosi besiglamonėjantys iki kelnaičių išsirengę raumeningi šokėjai.

„Kur mano mažieji Lietuvos gėjai? Ir berniukai, ir mergaitės. Aš taip myliu savo homoseksualius draugus“, – publikai pritariamai ošiant, šaukė Lady Gaga.

Jos vilkimą liemenėlę puošė šautuvų vamzdžiai.

„Ačiū, Lietuva, už jūsų meilę, dovanas, įkvėpimą ir talentą. Mes dabar pasiruošę užkariauti Žemę. Ir, po galais, aš jus irgi myliu“, - su publika atsisveikino Lady Gaga.

23 val. Biso sugrįžusi artistė publiką dar „pavaišino“ daina „The Edge Of Glory“, kurią pradėjo viena grodama klavišiniais ,– kūrinys baigėsi euforiškais akordais ir dar viena dainininkės ir šokėjo aistringa meilės scena.

Paskutinį sykį į sceną sugrįžusi artistė iš publikos išsirinko gerbėją – šviesiaplaukę mergaitę.

„Ieškojau tokios gerbėjos, kuri atrodytų drovi“, – šyptelėjo dainininkė.

Kiek sutrikusiai mergaitei atlikėja uždengė akis ir vėl jas atidengė, paraginusi visą publiką sukelti triukšmą, o vėliau šiuo vaizdeliu pasidalyti interneto portale „YouTube". 

Papasakojusi apie savo vaikystės svajones tapti žvaigžde, dainininkė palinkėjo jaunajai gerbėjai drąsos ir visų svajonių išsipildymo.

„Kas nors jai vėliau išversite“, – supratusi, kad naujoji bičiulė nekalba angliškai, publikos paprašė Lady Gaga.

Pasigirdusi daina „Marry The Night“ ir Lady Gagos šokis su mergaite tapo gražiu koncerto finalo akordu – pabaigą paskelbė į dainininkės „pasakų pilį“ sugrįžę visi jos grupės šokėjai.

Koncertą surengusios agentūros „BDG Music" atstovai teigė, kad Lady Gaga ir jos komanda liko labai patenkinti Vilniuje surengtu koncertu.

Rimtesnių incidentų didelę minią žmonių sutraukusio renginio metu neužfiksuota – medikams teko gaivinti du žiūrovus, kuriems gerbėjų zonoje „Monster Pit" pasidarė silpna, taip pat iš koncerto greitosios pagalbos automobiliu išvežtas žiūrovas, kuris nesėkmingai krito ir susilaužė koją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.