Lady Gagos lovoje pabuvojęs lietuvis: „Man tai buvo lyg aštuntas pasaulio stebuklas“

19-metis Ignas Meškauskas iki šiol neatsigauna nuo įspūdžių, kuriuos patyrė per atlikėjos Lady Gagos koncertą ir ypač – po jo. Iš Anykščių kilęs vaikinas buvo vienas iš devynių žmonių, antradienį Vilniuje gavusių išskirtinę privilegiją apsilankyti koncerto užkulisiuose ir pabuvoti pačios Lady Gagos lovoje. „Iki šiol bandau suvokti, kas įvyko. Visa tai man prilygo aštuntam pasaulio stebuklui“, - ketvirtadienį lrytas.lt kalbėjo Ignas.

Daugiau nuotraukų (1)

Gabrielė Pečkaitytė

Aug 24, 2012, 7:54 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:14 AM

Galimybė asmeniškai pabendrauti su ekscentriškąja amerikiete skamba kaip visiškai pelnytas nuopelnas vaikinui, kuris koncertui ruošėsi kelias savaites, o naktį prieš jį miegojo keturias valandas.

I. Meškauskas buvo vienas tų ištikimųjų gerbėjų, kurie dar pirmadienio vakarą iki pat išnaktų Vilniaus oro uoste laukė pasirodant savo dievaitės. Jau tą vakarą Vilniaus oro uoste pasitaikiusi galimybė paliesti savo dievaitę I. Meškauskui atrodė kaip didžiausios svajonės išsipildymas. Tačiau kur kas aitresni įspūdžiai dar buvo priešakyje.

Grįžęs iš oro uosto ir tą naktį miegojęs vos keturias valandas anykštėnas kartu su kitais „Facebook“ susikūrusios grupės „Biggest Monsters“ nariais jau 6 val. ryto būriavosi prie Lukiškių aikštės. Nuo čia ne mažiau ekscentriškais kostiumais nei pačios Lady Gagos pasipuošę gerbėjai patraukė Vingio parko link.

I.Meškauskas buvo apsirengęs dizainere tapti siekiančios savo klasiokės Rūtos Kalinkaitės kurtu „mėsos švarku“, primenančiu garsiąją Lady Gagos mėsos suknelę.

Kai maždaug 8 valandą atsidūrė prie Vingio parko, I. Meškauskas išvyko čia dar naktį atsiradusius užsieniečius gerbėjus. „Buvo apmaudu, kad ištikimiausi ir labiausiai pasiaukojantys buvo Lady Gagos gerbėjai iš užsienio“, - apgailestavo I. Meškauskas.

Tačiau ir pačiam I. Meškauskui kartu su bičiuliais teko pademonstruoti nemenką pasiaukojimą – tam, kad patektų į VIP fanų zoną „Monster pit“ jie specialioje Vingio parko zonoje laukė nuo ryto iki pat 17 valandos. Į šią zoną nusipirkti bilieto nebuvo galima – į ją buvo įleidžiami įdomiausiai Lady Gagos koncertui apsirengę gerbėjai.

Jaunuoliai buvo atsinešę audinio ir guašo – laukdami koncerto jie pasigamino plakatą, ant kurio užrašė „Lithuania Loves Gaga, please take us backtage“. I. Meškauskui apmaudu, kad jį vis dėlto atėmė apsaugos darbuotojai.

Tačiau prasidėjusio koncerto įspūdžiai netrukus atpirko visus patirtus nemalonumus.

I.Meškauskas dėkingas savo bičiuliui Vytautui, kurio į sceną numesti daiktai ir laiškas pateko į Lady Gagos rankas. Laiške gerbėjas Vytautas ne tik prisiekinėjo meilę Lady Gagai, bet ir prašė jį pasiimti į užkulisius.

„Tai kur tas žmogus, kurį turėčiau pasiimti į užkulisius?“, - perskaičiusi laišką į minią pažvelgė Lady Gaga. Jau netrukus ant Vytauto ir dar dviejų jo bičiulių, tarp jų – ir I. Meškausko rankos puikavosi rožinė apyrankė, liudijanti – netrukus jie turės galimybę su savo dievaite pabendrauti už scenos.

„Likusį koncerto laiką beveik negirdėjome Lady Gagos dainų, tiesiog verkėme iš džiaugsmo, kad tuoj susitiksime su Lady Gaga“, - pasakojo I. Meškauskas.

Pasibaigus koncertui I. Meškauskas ir kiti gerbėjai maždaug valandą laukė koncerto užkulisiuose, kol Lady Gaga nusipraus ir pailsės.

„Kol laukėme buvo proga apžiūrėti užkulisius: buvo įdomu stebėti, kaip į skalbyklą vežami šokėjų drabužiai, vaikšto koncerto organizatoriai. Tačiau šokiravo patalpų būklė! Atrodė, kad sienos 60 metų remonto nemačiusios“, - stebėjosi I. Meškauskas.

Žinoma, zona, kurioje ilsėjosi Lady Gaga, atrodė visiškai kitaip.

Prieš patekdami į Lady Gagos miegamąjį gerbėjai išklausė griežto instruktažo – jokių nuotraukų ir ekscentriško elgesio! Gerbėjai vadybininkams paliko savo vardus ir elektroninio pašto adresus, į kurį ir turėjo ateiti Lady Gagos asistentų darytos susitikimo nuotraukos.

Kai galiausiai buvo įleisti į miegamąjį gerbėjai išvydo didžiulę prabangią lovą ir joje vien su „Versace“ chalatėliu gulinčią Lady Gagą.

„Pradžioje visi buvo sutrikę, nežinojo, ką sakyti ir kaip elgtis, tačiau Lady Gaga greitai mus padrąsino ir pakvietė bendrauti“, - pasakojo 19-metis vaikinas.

Pirmiausiai Lady Gaga bendravo su mergina, kuri dar prieš koncertą buvo išrinkta vadinamąją Rakto laikytoja – atlikėjos pasirodymai pilni vien jos gerbėjams suprantamų ritualų. „Ta mergina, regis, pasakojo apie kažkokius skaudžius savo gyvenimo įvykius – apsiverkė tiek ji, tiek Lady Gaga. Tačiau ji vis drąsino tą merginą ir kalbėjo palaikymo žodžius“, - pasakojo I. Meškauskas.

Dar po kelių minučių visi miegamajame buvę gerbėjai buvo pakviesti prigulti ant didžiosios lovos, kurioje Lady Gaga pasakojo dainos „Bloody Mary“ atsiradimo istoriją.

Vėliau gerbėjams ir vėl buvo suteikta pabendrauti su atlikėja akis į akį. Kai atėjo eilė I. Meškauskui, Lady Gaga iš karto pagyrė jo „mėsos kostiumą“, vėliau ant jo ir pasirašė.

„Tomis akimirkomis norėjosi daug ką pasakyti. Bet įsivaizduokite save ant Lady Gagos lovos – žodžiai pradėjo pintis iš susijaudinimo“, - juokėsi I. Meškauskas.

Gerbėjų Lady Gaga klausė, kaip jiems patinkanti jos naujoji plaukų spalva, šie savo ruožtu domėjosi, ar atlikėja dar sugrįš į Lietuvą. Išgirdę teigiamą atsakymą lietuviai pažadėjo užtikrinti, kad kito koncerto klausysis gerokai daugiau – 50 tūkst. žmonių.

Apsaugos išlydėtas atgal į Vingio parką I. Meškauskas namo ėjo negalėdamas patikėti, ką ką tik patyrė: „Visa tai man atrodė kaip apdovanojimas ir atpildas už neseniai pasibaigusių mokyklos egzaminų vargus“.

Jau kitą dieną I. Meškauskas krovėsi lagaminus ir išvyko į Nyderlandus, kur nuo rudens studijuos tarptautinį verslą ir ekonomiką. Tačiau neeilinę galimybę susitikti su Lady Gaga turėjęs lietuvis pasvarsto – jis taip pat neatsisakytų galimybės pabūti pasauline scenos žvaigžde.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.