„Vilnius Music Week“ pradžia: muzika traukinyje ir Miss Sheep šukuosenų šou

Ketvirtadienio vakarą sostinėje startuoja pirmą sykį rengiamas muzikos koncertų ir konferencijų festivalis „Vilnius Music Week“. Simbolinė jo pradžia įvyko ant geležinkelio bėgių – koncertas ir pramogos iš Kauno į Vilnių riedančiame traukinyje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2012-08-30 15:28, atnaujinta 2018-03-17 01:31

Festivalio metu kartą per dieną iš Kauno į Vilnių ir atgal kursuos traukinys su specialiu vagonu, kuriame pasirodys didžėjai ir dainininkai. Pavyzdžiui, penktadienį jo keleivius linksmins TV šou išgarsintos vokalistės Berta Timinskaitė, Giedrė Smolskaitė ir Berta Timinskaitė.

„Tai – galimybė kauniečiams atvykti į sostinę, pasiklausyti konferencijų, dieną po atviru dangumi vyksiančių koncertų ir vakare grįžti namo“, - idėją pristatė festivalio rengėjai.

Tiesa, bilietų į šį vagoną įsigyti negalima – jie dalijami tik įvairiuose konkursuose.

Į pirmąjį reisą kartu su žurnalistais keliavęs šokių muzikos projektas „M & D Substance“ sukėlė šurmulį Kauno geležinkelio stoties perone – iš vagono bumbsint ritmams, prie jo rinkosi smalsuoliai.

„Protų mūšyje“ apie „Vilnius Music Week“ programą triumfavo dueto „Gerai Gerai & Miss Sheep“ vokalistė Dovilė Filmanavičiūtė – Miss Sheep, pyktelėjusi kad prizų – festivalio marškinėlių – nėra XXL dydžio.

„Galėsi susisiūti“, - įteikę dvejus marškinėlius, dainininkę paguodė šventės rengėjai.

Dovilė ir jos bendražygis Vilius Tamošaitis į „muzikinį traukinį“ įsėdo pasipuošę – ryškius kostiumus duetui, kuris festivalyje pasirodys šeštadienio vakarą, sukūrė dizaineris Robertas Kalinkinas.

Čia pat, traukinio vagone, su „Gerai Gerai & Miss Sheep“ pasidarbavo stilistas Valerijus Gigevičius – atlikėjų galvas papuošė veltų plaukų „karūnos“.

Pristatymo reiso pabaigai suplanuotas Marko Palubenkos ir Jurijaus Veklenkos trumpi koncertai sostinės klube „Soul Box“ - jame taip pat vyks „Vilnius Music Week“ renginiai.

Ketvirtadienio vakarą oficialią festivalio pradžią paskelbs anšlago sulauksiantis koncertas Vilniaus menų fabrike „Loftas“ - čia pasirodys lietuviai „Golden Parazyth“ ir itin lietuvių laukiamas JAV elektroninės muzikos kūrėjas Nicolas Jaaras.

Penktadienio ir šeštadienio popietę kino teatre „Pasaka“ diskutuos ir pranešimus skaitys muzikos verslo profesionalai, susirinkę iš keliolikos šalių.

Vakare veiksmas persikels į atviras erdves miesto centre, kur koncertuos kelios dešimtys grupių, o sutemus – į klubus „Loftas“, „Tamsta“ ir „Soul Box“.

Tarp pasirodysiančių artistų – ir pradedantys, ir jau įsitvirtinę scenoje atlikėjai, tokie kaip latviai „Instrumenti“, lietuviai „Rasabasa“, estai „Mimicry“.

„Vilnius Music Week“ rengiamas pirmą sykį. Festivalio tikslas – Lietuvos atlikėjams suteikti galimybę pasisemti patirties iš kolegų užsienyje ir suteikti progą prasiskinti kelią į užsienio šalių rinką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.