E. Dragūno planai: per milijoną kainuosiantis šou, vinilo plokštelė ir karvė scenoje

Spalį įspūdingą grupės „Sel“ dvidešimtmečio koncertų turą pradedantis Egidijus Dragūnas trečiadienio rytą atskleidė ir daugiau planų. Šįmet jis išleis geriausių dainų albumą „20“, o kitais metais žada surengti didžiausią koncertą Lietuvos istorijoje, kurio metu į sceną išjos karve.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 5, 2012, 1:22 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 10:52 PM

Būsimųjų gastrolių pristatymo spaudos konferenciją surengęs E. Dragūnas pasakojo apie koncertus, kurie vyks ne tik didžiuosiuose Lietuvos miestuose, bet ir Didžiojoje Britanijoje, JAV, Norvegijoje ir kitose šalyse.

„Jau parduota keturiolika tūkstančių bilietų. Dabar jau aišku, kad Dubline teks rengti papildomą koncertą. Londone reikėjo imti didesnę salę – bilietai jau beveik išpirkti. Bergene irgi ieškoma didesnės salės, dėl to keisis koncerto data. Osle koncertuosiu puikiame klube ant viešbučio stogo, ten telpa tik tūkstantis žmonių, todėl bilietų turbūt irgi greitai neliks“, - pasakojo E. Dragūnas, patikinęs, kad koncertų programą repetuoja kasdien.

Į pasirengimą koncertams, scenografiją, įgarsinimą dainininkas žadėjo investuoti beveik pusantro milijono litų.

Apie uždarbį atlikėjas tikino negalvojantis, bet mano, kad investicija atsipirks "trigubai, o gal keturgubai".

„Žinote, sunku apskaičiuoti. Kainuoja arenų nuoma, kainuoja aparatūra, arenos ima mokesčius, už kiekvieną kėdę - po tris litus“, - sakė E. Dragūnas, apgailestavęs, kad nepavyko rasti bendros kalbos su Kauno „Žalgirio“ arenos savininkais. Šiame mieste „Sel“ koncertuos senutėlėje Sporto halėje.

Apie ketvirtį milijono, anot jo, kainuos specialios hologramos – Egidijui pasirodžius scenoje, atrodys, kad kartu su juo šoka ir dainuoja keturi atlikėjo antrininkai. „Bus keturi Egidukai“, - juokėsi dainininkas. 

Dainininkas taip pat pranešė, kad koncertuose bus naudojami 380 kvadratinių metrų ploto ekranai.

„Didžioji dalis koncerto skambės visiškai gyvai, tą galiu garantuoti. Su mumis pasirodys puikūs muzikantai – anksčiau „Bix“ grojęs būgnininkas Gintas Gascevičius, buvęs „Foje“ ir „Katedros“ gitaristas Romas Rainys“, - žadėjo Egidijus.

Daug svečių į sceną atlikėjas nekvies, nes „nenori scenoje kurti chaoso“.

„Tačiau labai norėčiau, kad Vilniuje pasirodytų Andrius Mamontovas. Kartu padainuotume „Saulės miestą“, nes, kai prieš keletą metų tai darėme TV šou „Dangus“, dar nebuvau pasirengęs“, - juokėsi E. Dragūnas.

Koncerte jis žada atlikti ne tik didžiausius hitus, bet ir senus kūrinius, kurie retai skamba „Sel“ pasirodymuose. 

Gastrolių proga bus išleistas geriausių „Sel“ dainų rinkinys „20“ - ne tik kompaktinėje, bet ir vinilo plokštelėje.

Joje bus ir kadaise vinilo plokštelėje išleista daina „Svetimi“. Šio leidinio savo kolekcijoje neturi ir pats atlikėjas.

„Pataikėte į dešimtuką. Labai noriu šios plokštelės, ji buvo išleista 500 egzempliorių tiražu. Norėjau kaip tik „Facebook“ paskelbti, kad jos ieškau. Sumokėčiau už ją 500 litų? Taip, sumokėčiau“, - šypsojosi atlikėjas.  

Iš jo gautą pelną, kaip ir ankstesnio albumo „Aš kaip žąsis“ atveju, atlikėjas ketina skirti labdarai. Tiesa, dar tiksliai nežino, kokiai būtent labdaros iniciatyvai.

„Albumas „Aš kaip žąsis“ labdarai atnešė nemažai pinigų - jo tiražas jau išparduotas, naujo nebegaminsime. Pardavėme apie 30 tūkstančių kompaktinių plokštelių.

Tiesa, pamačiau, kad ir darydamas gerus darbus susiduri su ambicijomis, verslu“, - lrytas.lt sakė Egidijus.

Kitų metų E. Dragūno planai – dar įspūdingesni. Atlikėjas ketina Švedijoje įrašyti naują albumą – nes ten, anot jo, gyvena geriausi prodiuseriai.

2013-ųjų vasarą arba rudenį atlikėjas Vilniaus Vingio parke ketina surengti „didžiausią Lietuvos grupės koncertą šalies istorijoje“.

„Sel“ lyderis prisipažino šioje srityje tiesiog nematantis sau konkurentų.

„Scenoje pastatysime Gedimino pilį, aš išjosiu ant karvės. Nes Lady Gagos koncertas visiems patiko“, - juokėsi dainininkas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.