Į A. Winehouse vaidmenį vienam vakarui įsijautusi E. Jennings: „Kai ji mirė, aš verkiau“

Penktadienį britų dainininkei Amy Winehouse būtų sukakę 29-eri. Ši data Vilniaus menų fabrike „Loftas“ paminėta įspūdingai – į sceną pakilusios atlikėjos Erica Jennings ir Berta Timinskaitė atliko Amy dainų programą, kurią sustiprino šiai pernai mirusiai britei būdingas įvaizdis ir dekoracijos. „Tabami Live: Amy Winehouse Tribute“ koncertas sulaukė didelio publikos susidomėjimo – į „Loftą“ pasiklausyti dainų susirinko per tūkstantį žiūrovų.

Koncertui E. Jennings buvo sukurtas įvaizdis, atitinkantis A. Winehouse stilių - šukuoseną teko konstruoti iš trijų perukų.<br>V. Ščiavinskas
Koncertui E. Jennings buvo sukurtas įvaizdis, atitinkantis A. Winehouse stilių - šukuoseną teko konstruoti iš trijų perukų.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Sep 15, 2012, 12:08 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 6:28 PM

Scenoje – retro stiliaus šviestuvai, septynių muzikantų grupė – pasipuošusi juodais kostiumais, o vokalisčių šukuosenos ir makiažas – lyg nužengusios iš A. Winehouse nuotraukų. Atkartoti A. Winehouse stilių pasistengta ir suknelėmis, kurias Erica ir Berta koncerto metu keitė keletą sykių.

Į sceną pirmoji žengė TV šou „Lietuvos balsas“ šįmet Ericos lavinta B. Timinskaitė – dainos „Tears Dry On My Own“ ir „Just Friends“ iškart išprovokavo publiką linguoti gerai žinomų melodijų ritmu. Netrukus ją scenoje pakeitusi E. Jennings toliau svaigino prisiminimais apie Amy talentą – dainomis „Back To Black“ ir „Cupid“.

Mokinė ir mokytoja tada susitiko duetui, o tada kartu ir pakaitomis leidosi per A. Winehouse hitų sąrašą – valandą trukusiame koncerte nuskambėjo ir ironiškoji „F..k Me Pumps“, ir Amy mėgtas senas kūrinys „It's My Party“, ir niūrios savikritikos kupina „You Know I'm No Good“.

Publikai choru sudainavus vieną populiariausių Amy kūrinių „Rehab“, muzikantai atsisveikino, bet netrukus sugrįžo bisui. Koncertą vainikavo jausmingai Ericos sudainuota baladė „Love Is A Losing Game“ ir paskutinį sykį visus pašokdinusi daina „Valerie“. Plojimų ir komplimentų muzikantams negailėjo ne tik lietuviai – susižavėję vakarą stebėjo Velso grupės „Dirty Goods“, kuri „Lofte“ koncertuos šeštadienį, muzikantai.

„Tai, kas yra ant mano galvos, sukonstruota iš trijų perukų. Vieno tokio didelio nesugebėjome surasti Vilniuje. Ateityje, jei ši programa dar bus atliekama, reikės užsisakyti iš užsienio.

Mano vyras taip atrodančios manęs dar nematė. Na, ir gerai“, - nusikvatojo Erica.

Idėja paminėti A. Winehouse gimtadienį kilo vienam projekto „Tabami“ sumanytojų, „Skamp“ nariui ir „Lofto“ šeimininkui Viktorui Diawarai.

„Visi mūsų grupės nariai labai mėgsta Amy. Ji – viena mėgstamiausių mano dainininkių. Ir dėl balso, ir dėl muzikos, ir dėl dainų tekstų. Ją tikrai labai žavėjausi, palyginčiau Amy su legendinėmis atlikėjomis Ella Fitzgerald ar Nina Simone.

Kai atsirado šis sumanymas, iškart sutikau. Kodėl pasikviečiau ir Bertą. Mes ketiname naujame „Skamp“ albume įrašyti bendrų kūrinių su ne vienu jaunu talentingu atlikėju. Su Berta daug ketiname nuveikti, taip atėjo mintis pakviesti ir ją. Ji sudainavo puikiai, nors ir jaudinosi“, - džiaugėsi E. Jennings.

Jos mėgstamiausi A. Winehouse kūriniai - „Back To Black“ ir „Love Is A Losing Game“. Tačiau ir kitas Amy dainas, tvirtino Erica, jai labai smagu atlikti.

„Man nėra sunku dainuoti šiuos kūrinius, nes jie puikiai tinka mano balsui. Nė vienoje dainoje nereikėjo pakeisti tonacijos“, - šypsojosi „Skamp“ ir „The Ball & Chain” vokalistė.

Ar šis projektas bus pristatytas ir kituose miestuose, atlikėja kol kas nežino.

„Turbūt tai nebuvo vienintelis kartas. Jei rasime tinkamų vietų ir progų, tai pakartosime.

Bet tikrai nenorėčiau dainuoti Amy dainas kiekvieną savaitgalį. Kai ji mirė, aš verkiau, tai buvo tragedija. Amy kūryba man tikrai daug reiškia, todėl neketinu jos nuvalkioti“, - sakė E. Jennings.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.