Vilniuje šėlo legendinių „The Beatles“ antrininkai iš Liverpulio

Ilgesį grupės „The Beatles“ muzikai Lietuvos publika antradienio vakarą galėjo numalšinti pramogų, sporto ir verslo rūmuose „Forum Palace“. Čia pasirodymą surengė grupė iš Didžiosios Britanijos „The Cavern Beatles“, kurios darbas – atkartoti ne tik legendinės „Liverpulio ketveriukės“ muziką, bet ir įvaizdį.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Sep 25, 2012, 11:15 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 2:11 PM

Oficialų Liverpulio klubo „The Cavern“, kuriame kadaise muzikavo „The Beatles“, palaiminimą turintys keturi muzikantai „bitlų“ palikimą stengiasi scenoje atkurti iki smulkmenų. Ketveriukė kopijuoja „The Beatles“ šukuosenas, renkasi tokius pačius kostiumus, avalynę ir muzikos instrumentus, kokius galima matyti praėjusio amžiaus septintojo dešimtmečio „bitlų“ įrašuose ir nuotraukose. „The Cavern Beatles“ vokalistas bei bosininkas netgi yra kairiarankis – kaip ir „The Beatles“ narys Paulas McCartney. Jis, teigiama, yra matęs „The Cavern Beatles“ narių pasirodymą koncerte, skirtame kito „bitlo“ George'o Harrisono atminimui – ir pasakęs savo antrininkams komplimentų.

Kasmet šimtus koncertų klubuose ir privačiuose vakarėliuose surengianti grupė šią savaitę gastroliuoja Lietuvoje, Latvijoje ir Estijoje. Į Vilniuje surengtą koncertą susirinko artipilnė „Forum Palace“ salė.

Į sceną žengę dabartiniai „bitlai“ stengėsi kuo detaliau atkurti savo įkvėpėjų pasirodymų atmosferą – muzikantai kopijavo net P.McCartney, Johno Lennono, G. Harrisono ir Ringo Starro mimiką bei stovėseną. Nenuostabu, kad grupė iki šiol buvo pakviesta dalyvauti ne vienos šalies TV laidose, reklaminiam pasirodymui ją samdė netgi „The Beatles“ įrašus leidusi kompanija „Apple“.

Dviejų dalių koncerte muzikantai pakeitė drabužius, įsijausdami į skirtingas „The Beatles“ karjeros epochas. Įvaldę kone visą „The Beatles“ repertuarą, muzikantai pažėrė dainų, atspindinčių milijonus klausytojų pavergusių „bitlų“ įspūdingą karjerą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.