Už 25 tūkst. litų su socialdemokratais susitaikęs M. Mikutavičius: „Tikiuosi, jie pamoką išmoko“

Didelį triukšmą dėl Marijono Mikutavičiaus dainos „Ar mylit ją jūs?“ panaudojimo sukėlusi istorija baigėsi. Lietuvos socialdemokratų partija ir žinomas atlikėjas pasiekė taikų susitarimą.

M. Miktavičius ilgai nedvejojo, kam atiduoti pinigus.<br>V. Ščiavinskas
M. Miktavičius ilgai nedvejojo, kam atiduoti pinigus.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 10, 2012, 5:40 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 5:14 AM

„Nors dar kartą viešai patikinu, kad nebuvo tyčinio neteisėto veikimo, pripažinome suklydę ir pažeidę autoriaus teises. Tai pamoka visiems partijos bičiuliams – privalome dar atsakingiau įvertinti kiekvieną situaciją, principingai laikytis teisės aktų ir atsižvelgti į kiekvieno žmogaus nuomonę.

Džiaugiuosi, kad su Marijonu susitarėme geranoriškai ir pasiekėme abiems pusėms priimtiną kompromisą“, – sakė partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius.

Susitarimo esmė – Socialdemokratų partija perves 25 tūkst. litų į Lino Kleizos labdaros ir paramos fondą ir taip kartu su M. Mikutavičiumi prisidės prie jo vykdomų iniciatyvų.

Bus pamoka kitiems

Dainininkas lrytas.lt sakė, kad iš pradžių su savo atstovais ketino iš LSDP reikalauti kitokios sumos, tačiau galiausiai surado abiems pusėms tinkamą sprendimą.

„25 tūkstančiai litų – optimali suma. Aš neturiu tikslo šios ar kitos partijos įvaryti į bankrotą, paleisti vėjais. Ši istorija man jau atsibodo. Man svarbus buvo pats principas, o ne pinigai. Tai nereiškia, kad aš dabar remiu socialdemokratus ar pateisinu dainos panaudojimą.

Tiesiog norėjau, kad ir jie, ir visi, kuriems kils mintis be leidimo tokiems reikalams naudoti kūrinius, suvoktų, kad to daryti negalima. Tikiuosi, jie pamoką išmoko“, - sakė M. Mikutavičius.

Kuriam labdaros fondui skirti iš partijos gautus pinigus, Marijus ilgai nesvarstė.

„Tiesą sakant, apskritai žinau tik tu labdaros fondus – L. Kleizos ir Almos Adamkienės. O, Viešpatie, dabar prisiminiau, juk yra dar ir Egidijaus Dragūno fondas. Bet Egidijus turbūt ir pats pinigus surenka. Linas – geras mano pažįstamas, todėl ilgai galvoti nereikėjo“, - sakė M. Mikutavičius.

„Suprantama, mums tai didelė suma, tačiau esame įsitikinę, kad pinigai nenueis veltui. Tokia buvo Marijono valia, ir mes pritarėme būtent tokiam pinigų panaudojimui“, – teigė LSDP lyderis.

Klipas papiktino dainininką

Pamatęs internete patalpintą klipą, kuriame pagal jo muziką pajūryje šoka raudonais marškinėliais pasipuošę partijos veikėjai ir nariai, dainininkas praėjusią savaitę sakė, kad šiuo reikalu pasirūpins teisininkai, o jis pats tikrai nesimpatizuoja LSDP.

Praėjusią savaitę dainininkas lrytas.lt sakė, kad iš principo nesutinka dalyvauti rinkimų agitacijos žaidimuose, tad žinia apie internete atsiradusį klipą jam buvo labai nemaloni.

„Pavargusi, „užsiknisusi“ mokytoja paskambina ir paprašo dainos, kai jos dešimtmečiams tereikia kažką subliauti per mokyklos šventę. Pagiringas studentas susiranda, paskambina ir atsiklausia, ar gali sudainuoti dainą, kai jam tereikia padaryti įspūdį merginai. Žvalus ir savim pasitikintis kūrėjas paskambina ir pasiteirauja, ar gali naudoti melodiją savo trijų minučių filme.

Mergina iš provincijos kabelinės paskambina ir paprašo galimybės naudoti vieną ar kitą motyvą.

Jiems tai atrodo suprantama ir žmogiška. Bet šitiems - ne. Šitiems tai atrodo nereikalinga. Matyt, jie taip nepratę - paklausti, ar galima. Tai va. Daina gal ir ne stebuklas, bet aš joje labai korektiškai bandžiau pasakyti, ką galvoju. Sunku skaityti tarp eilučių? Gerai, pasakysiu paprasčiau. Eikit n...ui“, - tada savo nuomonę apie kūrinio panaudojimą pareiškė M. Mikutavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.