„Depeche Mode“ jau patvirtino: liepos 27-ąją jie koncertuos Vilniuje

specialiai lrytas.lt, Paryžius

Liepos 27 dieną „Depeche Mode“ grupė tikrai koncertuos Vilniuje, Vingio parke.<br>R. Zilnys
Liepos 27 dieną „Depeche Mode“ grupė tikrai koncertuos Vilniuje, Vingio parke.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Oct 24, 2012, 11:41 AM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:59 PM

„Depeche Mode“ gerbėjai šiandien sulaukė žinių, jiems nustelbsiančių pasaulio dėmesį prikausčiusią filmo apie Džeimsą Bondą premjerą. Paryžiaus centre esančiame teatre susirinko žurnalistai iš visos Europos, kuriems britų grupė žada paskelbti „šį tą įdomaus“. Tiesa, tai – jau ne paslaptis. Žurnalistams išdalyti segtuvai su kitais metais įvyksiančių grupės gastrolių grafiku. Jame patvirtintas jau vakar pasklidęs gandas – liepos 27 dieną grupė tikrai koncertuos Vilniuje, Vingio parke.

Būriai žurnalistų ir gerbėjų antradienį susirinko teatre „Gaite Lyrique“. Čia bus surengta grupės spaudos konferencija, jos nariai pozuos nuotraukoms ir, paskelbta, leis išgirsti naujos dainos ištrauką.

2013-ųjų pavasarį naują albumą išleisianti grupė Lietuvoje pastarąjį sykį koncertavo 2006-aisiais – pilnutėlėje „Siemens“ arenoje.

Gastrolių po Europą metu grupė iš viso surengs 34 koncertus po atviru dangumi 25 valstybėse. Lietuva bus vienintelė Baltijos šalių valstybė, kurioje „Depeche Mode“ surengs naujų gastrolių pasirodymą.

14.13 val. Keletą minučių fotografams pozavusi grupė nuėjo ruoštis spaudos konferencijai. Teatro salėje žurnalistus pasveikinęs „Depeche Mode“ bičiulis, Vokietijos koncertų rengėjas Marekas Lieberbergas pranešė, kad spaudos konferenciją pradės trumpas filmukas, kuriame bus rodoma, kaip grupė rengė savo naująjį albumą. Tada į žurnalistų klausimus atsakys grupė. Klausimus galės užduoti ir į teatrą įleisti gerbėjai. Laiką iki konferencijos pradžios skaičiuoja didžiulis laikrodis, kuris rodomas ir oficialioje „Depeche Mode“ interneto svetainėje.

14. 40 val. Konferencija prasideda. Paskutines sekundes sekundes iki jos pradžios gerbėjai garsiai skandavo. Ekrane pasirodė juodai baltas klipas, kuriame skamba nauja „Depeche Mode“ daina su žodžiais „meilės angelas“. Kūrinį iliustruoja vaizdai iš įrašų studijos. Naujoji daina – agresyvaus skambesio, su stipriu „fūzuotų“ gitarų prieskoniu.

Juodais drabužiais pasipuošę grupės nariai žengė į sceną ir įsitaisė foteliuose – skambant gerbėjų plojimams.

„Sveiki, ačiū, kad atėjote, mes paskelbsime apie naują savo įrašą ir gastroles, kurios prasidės pavasarį. Mums labai patinka šis albumas ir tikimės, jis jums irgi patiks.

Nuostabu būti čia, smagu, kad atėjo ir gerbėjų, tai mums daug reiškia, ačiū, kad atėjote mūsų palaikyti“, - į žurnalistus ir gerbėjus kreipėsi vokalistas Dave'as Gahanas.

Gastroles pradės pasirodymas Izraelyje. Anot klavišininko Andy Fletcherio, jie taip pasielgė ankstesnių gastrolių metu ir liko patenkinti, tad logiška tai padaryti dar kartą.

Į klausimą apie grupės narių santykių evoliuciją gerai nusiteikęs dainų kūrėjas Martinas Gore'as atsakė: „Mes neturėtume sulaukti tokių sudėtingų klausimų. Mano mėgstama spalva – mėlyna“.

15. 00 Klausinėjami žurnalistų, „depešai“ turėjo progų pasilinksminti. Gastroles po Europą grupė baigs Minske – šioje šalyje koncertuos pirmą kartą. Ar jie ką žino apie Baltarusiją?

„Taip, puiki vieta. Aš ten buvau. Gal tris valandas“, - juokėsi klavišininkas Andy Fletcheris.

Muzikantai prisiminė tai, kad tuomečio komunistinio bloko šalyse koncertavo dar prieš „geležinės uždangos“ kritimą.

„Tada praradome pinigų, bet vertėjo tai daryti, kadangi publika tai įvertino ir tapo mums ištikima“, - sakė vokalistas D. Gahanas.

M. Gore'ą pralinksmino klausimas apie jo muzikos pozityvumą.

„Man sako, kad mano dainos yra tamsios, bet man taip neatrodo“, - salę kvatotis privertė M. Gore'as.

Paklaustas, ar grupė galėtų surengti koncertą su orkestru, kaip, pavyzdžiui, „Metallica“, Martinas vėl visus prajuokino: „Tai įmanoma, bet mes to nedarytume“.

Naujasis grupės turas ir albumas kol kas neturi pavadinimo. Grupė kol kas planuoja koncertuoti Europoje ir Šiaurės Amerikoje, dar nežinia, ar turas persikels į kitus žemynus.

Paklausti apie savo svajonių dainą, kurią patys yra sukūrę, muzikantai kiek pasimetė. M. Gore'as teigė, kad bent trys keturi kūriniai iš naujojo albumo prilygsta geriausiems grupės kūriniams.

Kodėl grupė nusprendė paskelbti naująjį koncertų turą Paryžiuje? A. Fletcheris teigė, kad grupė tiesiog labai mėgsta šį miestą, ne sykį čia koncertavo.

15. 13 Konferencijai artėjant prie pabaigos, grupė išgirdo gerbėjų nufilmuotus klausimus.

Dvi merginos iš Lenkijos paklausė, ar ekstravagantiškais kostiumais garsėjantis M. Gore'as scenoje vėl vilkės blizgančius sidabro spalvos drabužius.

„Dar apie tai negalvojome. Tik penktadienį baigėme įrašinėti albumą“, - sakė M. Gore'as.

„Tai – diskas, kurio tikrai didžiuojamės“, - pakartojo D. Gahanas.

Kaip pasikeitė grupės požiūris į tai, kas yra geras pasirodymas?

„Smarkiai. Anksčiau aš visada būdavau girtas. Tas pastarosios pora gastrolių man yra kur kas smagesnės, nes esu blaivus“, - kalbėjo M. Gore'as.

Praeityje problemų dėl alkoholio ir narkotikų turėjęs D. Gahanas kalbėjo panašiai: „Yra smagu, kai tarp tavęs ir auditorijos nėra barjero. Šiais laikais koncertai man – labai emocinga patirtis“.

15. 24 Grupė kol kas tiksliai nežino, kaip atrodys jos būsimasis šou, tačiau patvirtino, kad muzikantams talkins ilgametis bendražygis, garsus režisierius ir fotografas Antonas Corbijnas.

„Esame kūrimo proceso pradžioje, neabejojame, kad tai bus fantastiškas šou“, - Europos, o taip pat, kaip paaiškėjo šiandien, ir Lietuvos publikai puikų vakarą žadėjo D. Gahanas.

Taip pat, patvirtinta, kad su „Depeche Mode“ trijule scenoje pasirodys ją jau daugiau nei dešimtmetį lydintys muzikantai – būgnininkas Christianas Eigneris ir klavišininkas Peteris Gordeno.

Pasibaigus spaudos konferencijai, grupė Paryžiuje praleis keletą dienų – rengs susitikimus su koncertų rengėjais ir dalins interviu.

***

Pirmieji pigiausi bilietai į „Depeche Mode“ pasirodymą Vingio parke kainuoja 154 litus. Šių bilietų kiekis – griežtai ribotas. Jam pasibaigus, bilietai kainuos 174 litus.

Ištikimiausi grupės gerbėjai galės įsigyti dviejų kategorijų bilietus, suteiksiančius galimybę koncertą stebėti iš itin arti. Bilietai į fanų zoną kainuoja 224 litus, o į ypatingą „Premium“ fanų zoną – 304 litus.

Bilietus į „Depeche Mode“ koncertą pirmieji interneto svetainėje www.ticketpro.lt galės įsigyti „BDG klubo“ nariai. Jais tapti galima, užsiregistravus interneto svetainėje www.bdg.lt . Bilietų prekyba „BDG klubo“ nariams bus pradėta spalio 26 d. 10 val. “BDG klubui“ nepriklausantys pirkėjai bilietus galės įsigyti nuo spalio 29 d. 10 val. Visose „Ticketpro“ kasose ir interneto svetainėje www.ticketpro.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.