Dainininkę R. Kaušiūtę muzikiniams iššūkiams įkvepia du talentingi vyrai

Erzina sparčiai trumpėjančios dienos, žvarbokas vėjas ir rūškani veidai

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Oct 24, 2012, 2:58 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 9:50 PM

Ją įkvepia du vyrai - lietuvis pianistas Daumantas Slipkus bei latvis kontrabosistas Norberts Skraucis.

„Daugelis mane įpratę matyti šėlstančią dūkstančią scenoje, o greta Daumanto ir Norberts atsiskleidžia kita, lyriškoji bei dramatiškoji mano pusės. Nežinau, ar tai - ruduo, o gal - meilė?“ - paslaptingai šypteli R.Kaušiūtė, sugrįžusi iš repeticijų Rygoje.

Jau rytoj Vilniaus senamiesčio klube „All Inn“ ši trijulė, vardu „Bleue Nouvelle“, pristatys naująją savo programa, kurioje - autorinės Rasos dainos, prancūziški kūriniai, netikėtą skambesį įgavę hitai ir, žinoma, aistringasis tango. „Su Daumantu seniai esame pažįstami ir koncertuojame drauge. Jam esu dėkinga už ne vieną puikų kūrinį, bendrus pasirodymus, o ypač už pažintį su Norberts.

Darbas su juo man grąžino tikėjimą tikrąja muzikos prigimtimi. Norberts kruopščiai atsirenka, su kuriais projektais verta dirbti, o kurių verčiau atsisakyti, todėl nepavargsta repetuoti. O jo ritmo pojūtis tiesiog nuostabus“, - liaupsių žinomam latvių muzikantui nešykštėjo Lietuvos šlagerių karalienė.

39 metų N.Skraucis profesionalioje scenoje koncertuoja jau gerą dešimtmetį. Jis dalyvavo įvairiuose projektuose su Latvijos džiazo atlikėjais, bigbandu, simfoniniu orkestru, koncertavo ne vien Latvijoje bei Švedijoje, kaimyninėse šalyje, bet ir Skandinavijoje, Kinijoje, Jungtinėse Amerikos valstijose.

Lietuvoje šis muzikantas pažįstamas iš Birštono bei Klaipėdos džiazo festivalių.

„Norberts muzikinis skonis ypatingas, preciziškas, jis turi savitą kūrybinę filosofiją, moka kontrabosu užburti ir stebinti klausytojus. Neabejoju, laukia nepamirštamas koncertas, aistringas kaip tango trise“, - intriguoja dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.