MTV Europos apdovanojimų ceremonijoje triumfavo dainininkė T. Swift

Popmuzikos mėgėjų žvilgsniai sekmadienio vakarą nukrypo į Vokietijos miestą Frankfurtą – čia rengiama tradicinė televizijos kanalo MTV Europos apdovanojimų ceremonija. Dešimtys ryškiausių muzikos žvaigždžių Vokietijoje susirinko į šventę, kurią veda garsus modelis Heidi Klum. Renginio programoje – Alicios Keys, „The Killers“, „Muse“ ir kitų garsių atlikėjų pasirodymai.

22-ejų T. Swift tapo ryškiausia apdovanojimų šventės žvaigžde.<br>„Reuters“
22-ejų T. Swift tapo ryškiausia apdovanojimų šventės žvaigžde.<br>„Reuters“
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Nov 12, 2012, 2:26 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 12:51 PM

Vakaro žvaigžde tapo 22-ejų JAV dainininkė Taylor Swift, pelniusi tris apdovanojimus - geriausios atlikėjos, geriausios išvaizdos ir geriausios koncertinės atlikėjos.

Tris prizus laimėjo ir šventėje nedalyvavęs Justinas Bieberis, tačiau tarp jo laimėjimų - ir kiek mažiau reiškiantis MTV koncertų ciklo "World Stage" geriausio pasirodymo apdovanojimas.

Trimis statulėlėmis džiaugtis galėjo ir į Frankfurtą neatvykusi vaikinų grupė "One Direction" - jie paskelbti geriausiais naujokais, geriausia Didžiosios Britanijos ir Airijos grupe bei geriausius gerbėjus turinčiais atlikėjais.

Su cirko artistų būriu į sceną žengusi H. Klum vakaro pradžią paskelbė, apsupta ugnies žonglierių.

Pasisveikinusi su žiūrovais, Heidi į sceną pakvietė vieną ryškiausių pastarųjų dvylikos mėnesių muzikos pasaulio atradimų – albanų kilmės britų dainininkę Ritą Orą. Atlikėja į sceną iš arenos palubės nusileido, dainuodama narve. Jos pasirodymas – su šokėjais ir sprogimais vaizdo projekcijose. Antroje dainos dalyje Ritos rankose atsirado skėtis, o ant jos ir šokėjų galvų pasipylė ugnies lietus.

Antrieji scenoje – dar vieni 2012-aisiais itin išgarsėję atlikėjai. Amerikiečių grupė „Fun“ be didelių papildomų šou elementų atliko radijo ir TV eterį užkariavusį kūrinį „We Are Young“.

Debiutantų paradą tęsė dainininkė C.R. Jepsen. Kanadiečių atlikėjos hitas „Call Me Maybe“ pelnė milžiniškas simpatijas – interneto portale „YouTube“ šio kūrinio klipas peržiūrėtas daugiau nei 300 milijonų kartų. Scenoje kartu su Carly – dešimtys šokančių gerbėjų, o didžiuliame ekrane – spalvingos širdelės.

MTV Europos apdovanojimų laimėtojus rinko TV žiūrovai, skyrę savo favoritams 184 milijonus balsų.

Pirmojo apdovanojimo įteikti į sceną pakviesta JAV dainininkė Lana Del Rey. Tai – geriausios atlikėjos prizas. Pretendentės – Nicki Minaj, Pink, T. Swift, Katy Perry ir Rihanna. Statulėlės laimėtoja paskelbta JAV kantri muzikos žvaigždė T. Swift, naujausiame albume „Red“ kiek pakeitusi stilių ir pasukusi į modernesnę popmuziką.

„Tai mano pirmasis MTV Europos apdovanojimas, esu sujaudinta, tai nerealu“, - sakė T. Swift.

Įteikus apdovanojimą, pasirodyti pakviesta JAV soulo ir r'n'b žvaigždė Alicia Keys, kurio pasirodymą lydi gausūs pirotechnikos efektai ir akrobatų šou - dainininkė pianinu groja tarp krentančių žiežirbų.

Ceremoniją „Festhalle“ arenoje tęsia JAV vakarėlių ir realybės TV šou žvaigždė Kim Kardashian, įteikianti apdovanojimą geriausios dainos kategorijoje.

Į statulėlę pretenduoja Gotye hitas „Somebody That I Used To Know“, C.R. Jepsen „Call Me Maybe“, grupės „Fun“ „We Are Young“, Rihannos „We Found Love“ ir reperio Pitbullio „International Love“. Laimėtoja paskelbta C.R. Jepsen.

„Nesitikėjau šito“, - prisipažino atlikėja, padėkos kalboje paminėjusi ir dainininką Justiną Bieberį.

Linksmybes tęsia po daugiau nei dešimties metų pertraukos naują albumą neseniai išleidusi grupė "No Doubt". Vokalistės Gwen Stefani energija - vis dar įspūdinga, o kojų nedengiantis sijonėlis kaitina kraują milijonams prie televizorių sėdinčių vyrų. Dainoje skambantys žodžiai "manai, kad karštai atrodau" puikiai tinka atlikėjos šio vakaro pasirodymui.

MTV šou žvaigdės įteikia dar vieną apdovanojimą – šįkart skirtą geriausiam atlikėjui.   Kandidatų sąraše dominuoja reperiai – Pitbullis, Jay-Z, Flo Rida, Kanye Westas, su jais konkuruoja J. Bieberis. Hiphopo gerbėjų liūdesiui, būtent jis ir skelbiamas laimėtoju. Paties Justino Frankfurte nėra – publikai rodoma įrašyta jo padėkos kalba.

Skelbiami dar dviejų nominacijų laimėtojai. Hiphopo kategorijoje triumfuoja JAV reperė N. Minaj, elektroninės muzikos – prancūzų didžėjus Davidas Guetta.

Daugiau nei 17 milijonų egzempliorių tiražu albumus pardavusi Las Vegaso grupė „The Killers“ su lietuviško kraujo turinčiu vokalistu Brandonu Flowersu didingą kūrinį „Runaway“ groja už ekranų, kuriuose rodomos įspūdingos projekcijos – žvaigždėtas dangus ir raudoni šviesos stulpai.

MTV laidų žvaigždė Brettas Davernas, modeliai Isabeli Fontana ir Ana Vialicina įteikia apdovanojimą geriausiai koncertinei grupei ar atlikėjui. Apdovanojimą laimi T. Swift, nurungusi stiprius konkurentus - „Green Day“, „Muse“, Lady Gagą ir Jay-Z.

"Tai beprotybė", - nustebusi atrodo T. Swift, publikai dėkodama vokiškai.

Eilė pasirodymui, kurio laukė daugybė žiūrovų. Pietų Korėjos reperis PSY savo fenomenalaus populiarumo sulaukusį hitą "Gangnam Style" žiopčioti pradeda užkulisiuose ir įsivelia į surežisuotą komišką situaciją - atplėšęs tualeto duris, aptinka aktorių Davidą Hasselhoffą. Netrukus PSY - jau scenoje, kur jau 700 milijonų kartų peržiūrėto vaizdo klipo išgarsintą jojimo šokio judesį demonstruoja su būriu baltais rūbais pasidabinusių šokėjų. Prie jų prisijungia šokėjai, vilkintys mėlynus švarkus - tokius, kokiu pasipuošęs klipe nusifilmavo pats PSY.

Geriausia alternatyvios muzikos atlikėja paskelbta L. Del Rey. „Tai staigmena ir garbė, ypač todėl, kad varžiausi su puikiomis roko grupėmis“, - nudžiugo dainininkė.

Pristatoma MTV Europos apdovanojimų naujiena – geriausios išvaizdos prizas, skiriamas stilingiausiam atlikėjui ar grupei.

„Tai svarbu, tai – gyvenimo ir mirties klausimas“, - sako H. Klum, plekšnodama per nuogus dviejų vyrų užpakalius.

Pretendentai į apdovanojimą – N. Minaj, T. Swift, Jackas White'as, ASAP Rocky ir Rihanna. Jau trečiąjį kartą šį vakarą atsiimti statulėlės į sceną žengia T. Swift. „Nesijaučiu labai saugiai dėl savo išvaizdos, todėl gauti šį apdovanojimą nuostabu, labai pakelia pasitikėjimą savimi“, - juokėsi T. Swift.

Scenoje - gruodį Rygoje koncertuosianti britų grupė "Muse". Muzikantai lieka ištikimi savo principui visada rengti įspūdingą šou - sceną raižo lazeriai, o vokalistas Mattas Bellamy nosį pabalnojo akiniais, kurių stikluose keičiasi raidės ir žodžiai. Daina "Madness" - vienas įdomiausių kūrinių vakaro programoje.

Skelbiami dar vienos statulėlės laimėtojai. Geriausių naujokų prizą laimėjo vaikinų grupė „One Direction“.

Pasaulinės ikonos apdovanojimas po mirties skiriamas JAV dainininkei Whitney Houston.

„Kai buvau maža, taip ja žavėjausi. Matydama ją, svajojau savo kūryba žmones paveikti taip, kaip ji. Whitney, mylėsime tave amžinai“, - sakė A. Keys. Specialiame filmuke dainininkę ir jos įtaką prisimena daugelis ceremonijos dalyvių ir kitų garsių muzikantų.

Eilė pasirodyti iš Kubos kilusiam reperiui Pitbulliui. Kostiumu pasidabinęs atlikėjas dainuoja savo naują hitą "Don't Stop The Party" - apsuptas baltais perukais pasipuošusių šokėjų, rankose laikančių spindinčius rutulius, ir kitos šokėjų grupės, sukančios švytinčias lazdas.

Paaiškėjo dar dviejų apdovanojimų laimėtojai – popmuzikos kategorijoje niekas negalėjo pralenkti J. Bieberio. Geriausios roko grupės titulą pelnė JAV grupė „Linkin Park“. Abiejų muzikos žvaigždžių nėra ceremonijoje – padėkos skelbiamos iš vaizdo įrašų.

Paskelbti populiariausios regionų grupės ar atlikėjo apdovanojimo laimėtojo į sceną kviečiama brolių grupė „Jonas Brothers“. Kovoje dėl šio prizo Artimiesiems Rytams ir Afrikai atstovauja Ahmedas Soultanas, Europai – Rusijos žvaigždė Dima Bilanas, Šiaurės Amerikai – Rihanna, Lotynų Amerikai - „Restart“, Kinijai – Hanas Gengas. Pastarasis ir skelbiamas laimėtoju.

Geriausio vaizdo klipo laimėtoją skelbti pakviestas aktorius D. Hasselhoffas. Bet prieš tai - komiška scena, kurioje specialų kostiumą apsivilkęs aktorius guodžiasi, kad ką tik pagerino austrų ekstremalo Felixo Baumgartnerio šuolio rekordą.

Nominacijos rezultatai nieko nenustebins – tai fenomenalaus populiarumo sulaukęs PSY klipas „Gangnam Style“, nurungęs Lady Gagos, Katy Perry, M.I.A. ir Rihannos darbus.

Smokingu pasipuošęs PSY žeria padėkas ne tik visiems gerbėjams, vadybininkams ir įrašų leidėjams, bet ir savo žmonai, kuri prieš šešerius metus nusprendė už jo ištekėti.

Dar viena liūdna akimirka – JAV reperių „Beastie Boys“ vaizdo klipų koliažu pagerbiamas šįmet nuo vėžio mirusio šios grupės nario MCA atminimas.

Paskutinis įspūdingos ceremonijos numeris - europiečių simpatijas pelniusi JAV dainininkė T. Swift, hitą "We Are Never Ever Getting Back Together" atliekanti su cirko artistais.

TV transliuotos ceremonijos metu paskelbti ne visų apdovanojimų laimėtojai. Visas jų sąrašas – lrytas.lt skaitytojų dėmesiui:

Geriausia daina – Carly Rae Jepsen „Call Me Maybe“

Geriausias vaizdo klipas – PSY „Gangnam Style“

Geriausia atlikėja – Taylor Swift

Geriausias atlikėjas – Justinas Bieberis

Geriausi naujokai - „One Direction“

Geriausias popmuzikos atlikėjas – Justinas Bieberis

Geriausia roko grupė - „Linkin Park“

Geriausia alternatyvios muzikos atlikėja – Lana Del Rey

Geriausias elektroninės muzikos atlikėjas – Davidas Guetta

Geriausia hiphopo atlikėja – Nicki Minaj

Geriausia koncertinė atlikėja – Taylor Swift

Geriausias laidos „World Stage“ koncertas – Justinas Bieberis

Geriausias postūmis – Carly Rae Jepsen

Geriausi gerbėjai - „One Direction“

Geriausia išvaizda – Taylor Swift

Geriausias regionų atlikėjas – Hanas Gengas

Pasaulinės ikonos apdovanojimas – Whitney Houston

Geriausi regionų atlikėjai: Didžiosios Britanijos ir Airijos - „One Direction“, Danijos – Medina, Suomijos – Robinas, Norvegijos - „Erik & Kriss”, Švedijos – Loreen, Vokietijos – Timas Bendzko, Italijos – Emis Killa, Olandijos – Afrojackas, Belgijos - Milow, Prancūzijos - „Shaka Ponk“, Lenkijos – Monika Brodka, Ispanijos - „The Zombie Kids“, Rusijos – Dima Bilanas, Rumunijos - „Vunk“, Portugalijos – Aurea, Adrijos jūros regiono - „Who See“, Vengrijos – 30Y, Ukrainos – Alloise, Graikijos - „Vegas“, Izraelio – Ninet Tayeb, Šveicarijos – DJ Antoine, Čekijos ir Slovakijos - „Majk Spirit“, Afrikos – D'Banjas, Artimųjų Rytų – Ahmedas Soultanas, Indijos - „Alobo Naga & The Band”, Kinijos – Hanas Gengas, Australijos ir Naujosios Zelandijos – Goty, Brazilijos - „Restart“, Šiaurės Lotynų Amerikos - „Panda“, Centrinės Lotynų Amerikos - „Don Tetto“, Pietų Lotynų Amerikos – Axelis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.