Mįslingo vakarėlio „Golden Gates“ rengėjų sugundyti atlikėjai pasijuto vedžiojami už nosies

Kelis šimtus litų kainuojantys bilietai ir įslaptinta programa. Tokiu paradoksu stebinęs vakarėlis „Golden Gates” savaitgalį neįvyko, o jame koncertuoti kviesti muzikantai jaučiasi apmulkinti.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Nov 15, 2012, 3:52 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 10:09 AM

Teatralizuotas vakarėlis, truksiantis septynias su puse valandos. Antikos laikų puota, kurios režisierius pavaizduos Olimpą ir Hado karalystę.

Daugiau nei 60 atlikėjų, kurie kurs trijų valandų muzikinę programą. Dailininkų paruošti kostiumai, grimas ir šukuosenos, paversiančios artistus antikos dievais.

Už bilietą į taip skambiai reklamuojamą vakarėlį Vilniuje, nors neminima nei jo vieta, nei atlikėjų sąrašas, buvo siūloma sumokėti kelis šimtus litų.

Rengėjai pripažino, kad pervertino tiek mokėti norinčiųjų skaičių, į prekybą paleido pigesnius bilietus ir vakarėlį žada surengti kovo 23-iąją.

„Aš dukart pagalvočiau prieš pirkdamas bilietą”, – sakė garsiausios Lietuvos hiphopo grupės „G & G Sindikatas” vadybininkas Justas Čekuolis, kuris tikina nusvilęs nuo bendravimo su vakarėlio rengėjais.

Renginys neįvyko du kartus

Nors į vakarėlį pakviestų atlikėjų sąrašas esą laikomas paslaptimi, „Lietuvos rytui” pavyko jį gauti.

Vokalinė grupė „Quorum”, Markas Palubenka, „Freaks on Floor”, Beissoul, Tomas Dobrovolskis, „Bekešo vilkai”, 96world, „G & G Sindikatas”, Jurga Šeduikytė, Noyth – šie, galbūt ir kiti Lietuvos atlikėjai turėjo linksminti vakarėlio svečius.

Į pavasarį nukeltame renginyje tikrai nebus „G & G Sindikato”, tvirtino J. Čekuolis.

Vadybininkas pasakojo, jog jį nuo pat pradžių stebino vakarėlio idėja, tačiau pasvarstęs priėmė kvietimą.

„Viskas buvo labai keista. Kiek Lietuvoje žmonių, kurie mokės kelis šimtus litų nežinodami, ką gauna?

Rengėjai reikalavo laikytis konfidencialumo, paprašė grupei rezervuoti koncerto datą spalio viduryje.

Likus pusantros savaitės iki pompastiškai reklamuojamo renginio negavome žadėto avanso.

Tada paaiškėjo, kad renginys perkeltas į lapkričio 10 dieną. Sutikau į tai pažiūrėti suprantingai, nors paprastai už tokius dalykus organizatoriai atlikėjams moka baudas. Likus pusantros savaitės iki naujos vakarėlio datos išgirdau, kad renginio nebus”, – pasakojo J. Čekuolis.

Nepavyko gauti sutarties

Vadybininkas teigė, kad paprašė standartinės tokiais atvejais atlikėjams mokamos kompensacijos – pusės sutarto honoraro. Tačiau pinigų negavo.

„Kai pasakiau, kad paviešinsiu šią istoriją, pradėjo grasinti advokatais.

Aš šiame versle esu 15 metų. Šiais laikais muzikantų ir organizatorių santykiai labai tvarkingi.

Bet ši istorija primena kokius 1997 metus. Tų žmonių, kurie rengia šį vakarėlį, nei aš, nei kolegos, su kuriais kalbėjausi, nėra girdėję”, – stebėjosi vadybininkas J. Čekuolis.

Jis pripažino savo klaidą – neturi formalios sutarties, pagal kurią galėtų reikalauti užmokesčio.

„Man atsiuntė netvarkingai parengtą sutartį, vieną pasirašytą ir nuskenuotą lapą.

Reikalavau sudaryti normalią sutartį, bet tai padaryti buvo vengiama.

Pasakoju, nes nenoriu, kad kiti artistai patektų į tokią padėtį”, – sakė J. Čekuolis.

Suabejojo profesionalumu

Dėl J. Šeduikytės ir M. Palubenkos pasirodymų vakarėlyje taręsis šių artistų vadybininkas Anatolijus Chudoba neslėpė, kad ir jam bendravimas su „Golden Gates” komanda paliko kartėlį.

Jį, kaip ir J. Čekuolį, nustebino tai, kad atlikėjai esą taip ir nesužinojo, kur vyks renginys – buvo užsiminta tik apie kažkokią gamyklą.

„Kai susitikome pirmą kartą, man pasirodė, kad jie nelabai suvokia, kaip organizuojami muzikantų pasirodymai, kas yra repeticijos.

Pasiūliau jiems profesionalų garso režisierių, pažadėjau prisidėti, kuo galėsiu.

Kai renginys buvo perkeltas pirmą kartą, jau buvo nemalonu, bet mane užtikrino, kad vakarėlis tikrai vyks, į jį investuota daug pinigų.

Patikėjome, kad lapkričio 10 dieną jis bus surengtas, dėl to Jurga atsisakė galimybės koncertuoti pajūryje, patyrė nuostolių. Markas dalyvauti jau nebegalėjo, nes buvo išvykęs.

Apie tai, kad tas renginys dar reklamuojamas, išgirdau tik iš jūsų.

Nebent būtų sumokėtas didesnis honoraras ir tuojau pat pasirašyta sutartis, tokiu atveju svarstytume, ar dalyvauti kovo 23-iosios renginyje”, – kalbėjo A. Chudoba.

Prabangą tebežada pavasarį

„Golden Gates” rengėja Eglė Murauskienė „Lietuvos rytui” tvirtino, kad kovą vakarėlis tikrai bus surengtas. Kaip renginio nukėlimo priežastį jį įvardijo tai, jog nepakankamai žiūrovų norėjo pirkti kelis šimtus litų kainuojančius bilietus.

Dabar kainodara pakeista, galima įsigyti ir pigesnių – 136 litus kainuojančių – bilietų.

Už 376 litus žadama suteikti ne tik programą, bet ir transportą į renginį, gėrimus, galimybę linksmintis VIP zonoje.

Paklausta apie santykius su atlikėjais, pašnekovė teigė, kad problemų yra tiktai dėl „G & G Sindikato”, tačiau užsiminė, kad kvietimas groti grupei tebegalioja.

„Grupės vadybininkui sakiau, kad šią savaitę jo norimos kompensacijos tikrai negalėsime sumokėti. Be to, mes neturime sutarčių su juo, susitarimas buvo tik žodinis”, – teigė E. Murauskienė.

Vakarėlio „Golden Gates” rengėja patvirtino, kad „Lietuvos ryto” gautas programos dalyvių sąrašas – tikras.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.