Išrinkti dar trys „Eurovizijos“ pusfinalininkai, dėl tolimesnės kovos rungiasi aštuoni dalyviai

Kaip ir kiekvieną ketvirtadienio vakarą į LRT televizijos studiją rinkosi būrys atlikėjų ir grupių tarpusavyje besirungiančių dėl galimybės atstovauti Lietuvai kitais metais vyksiančioje „Eurovizijoje“. Dėl vieno iš trijų kelialapių į pusfinalį šįkart kovojo ne tik scenos naujokai, bet ir tie, kurie muzikos pasaulyje jau spėjo užsitarnauti pagarbą ir suburti savo gerbėjų būrį. Tarp jų – nemažą patirtį šiame dainų konkurse jau turintis Linas Adomatis, lietuviškąja Whitney Houston vadinama Girmantė Vaitkutė, geriausią metų debiutantų titulą pelnęs kolektyvas „Gerai Gerai & Miss Sheep“.

"Eurovizijos" dainų konkurso atranka.<br>J. Stacevičius
"Eurovizijos" dainų konkurso atranka.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Nov 22, 2012, 7:38 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 5:10 AM

Savaitgalį televizijos žiūrovai daugiausia balsų skyrė rokeriams „Eden“, tačiau pagal „Eurovizijos“ atrankos sistemą, galutinis verdiktas priklauso 24 asmenų komisijai, kuri nusprendė, kas verti geriausiųjų trečiosios laidos dalyvių vardo. Komisijos sprendimu „Eden“ buvo viena prasčiausiai praėjusį kartą pasirodžiusių grupių, jiems labiausiai patiko „Božolė“, Neringa Šiaudikytė bei Sophie.

Susumavus žiūrovų ir komisijos balsus, pirmoji vieta atiteko „Božolė“ su daina „Happy and Free“, antroji - N. Šiaudikytei su daina „Use to be“ ir trečioji - Elvinai Milkauskaitei su daina „Closer“.

Aštuonios grupės ir atlikėjai šįkart bando sužavėti komisijos narius, kurių keturi pagrindiniai: laidų vedėja Zita Kelmickaitė, muzikologas Darius Užkuraitis, kompozitorius Deivydas Zvonkus ir kompozitorius prof. Vytautas Miškinis.

Iki „Eurovizijos“ mažai kam žinomas duetas „Freezing Kiss“ stengiasi sužavėti publiką Pauliaus Jasiūno ir Sergėjaus Kosiugos daina „Nothing to lose“.

Savo jėgas dainų konkurse bando merginų trio „D'Oro“. Baltomis suknelėmis pasipuošęs moteriškas kolektyvas į sceną jos žengia su Gedimino Rimkaus Rimkevičiaus ir Jurgitos Čekatauskaitės sukurta daina „Will you recognize me?“.

Nuo darželio balsą lavinanti Gintarė Korsakaitė savo balsu bando pavergti Lietuvos publiką. Antrą kartą „Eurovizijos“ atrankoje dalyvaujanti atlikėja pristato kūrinį „Dreaming“, prie kurio atsiradimo prisidėjo muzikos autoriai Raigardas Tautkus ir Jokūbas Daubaris, o žodžius kūrė Gabrielė Griciūtė, Raimondas J. Nabus.

Nors 2004 metais Turkijoje Lietuvai atstovavęs Linas Adomaitis jau spėjo pajusti didžiosios „Eurovizijos“ skonį, šiemet jis šturmuoja dainų konkursą su kūrinių „I W Tonight“. Dainai žodžius jam padėjo sugalvoti Bjornas Hansenas, tuo tarpu jos kompozitorius – pats L. Adomaitis.

Amerikiečių prodiuseriui Jonny Rose savo dainą „Love is freedom“ patikėjusi merginų ketveriukė „Glaam“ scenoje rengia energingą ir smagų pasirodymą. Stiprūs atlikėjų balsai ir griežtas muzikos ritmas – didžiausias jų koziris.

Jau antrą kartą savo jėgas populiariosios muzikos konkurse bandanti Girmantė Vaitkutė šįkart savo gerbėjams pristato dainą „Time to shine“. Įspūdingo balso atlikėja šiam kūriniui žodžius rašė pati, o muzika rūpintis atsakingą paliko Vytautą Bikų.

Spalvingasis jaunimo projektas „Chill out, have no doubt“ su daina „Time“ žada tikrą fiestą tiems, kurie mėgsta smagiai pašėlti. Dainą kolektyvui padėjo sukurti Vytautas Karpauskas ir Danielis Okeoghene Williamsas.

Kokybiškos muzikos gerbėjų simpatijas bando susirinkti ir elektroninės popmuzikos duetas „Gerai Gerai & Miss Sheep“. „Eurovizijoje“ debiutuojantys atlikėjai pristato savo ilgai šlifuotą kūrinį „War in the Warderobe“, prie kurio daugiausia prisidėjo grupės lyderis Vilius Tamošaitis, sukūręs dainai ir žodžius, ir muziką.

Visus atlikėjų pasirodymus LRT televizijos žiūrovai galės išvysti lapkričio 24 dieną, šeštadienį. Tuomet vyks ir tiesioginis balsavimas, kuriame kiekvienas galės išreikšti savo nuomonę ir atiduoti savo balsą už labiausiai patikusį atlikėją ar grupę.

Lrytas.lt lankytojai vis dar gali skirti savo simpatijas ankstesnio turo dalyviams mūsų apklausoje. Primename, kad daugiausia balsų iki atrankos finalo surinksiantiems atlikėjams bus skirtas įspūdingas prizas – 50 tūkst. litų vertės reklamos kampanija mūsų portale.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.