Psy „Gangnam Style“ vaizdo klipas - labiausiai žiūrimas „YouTube“ (video)

Tarptautine popmuzikos

Kaip praneša „YouTube“, Psy dainos vaizdo klipas „buvo didžiulis pasaulinio lygio hitas, kokio dar nesame anksčiau matę“.<br>AP
Kaip praneša „YouTube“, Psy dainos vaizdo klipas „buvo didžiulis pasaulinio lygio hitas, kokio dar nesame anksčiau matę“.<br>AP
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2012-11-25 23:27, atnaujinta 2018-03-15 03:32

Šis įrašas buvo peržiūrėtas daugiau nei 805 mln. kartų ir pagal populiarumą aplenkė kanadiečio paauglių dievaičio Justino Bieberio dainos „Baby“ vaizdo klipą.

34 metų dainininkui, kurio tikrasis vardas yra Park Jae-Sangas, žaibišką tarptautinę šlovę pelniusi „Gangnam Style“ yra technomuzikos odė vienam ultramadingam Seulo rajonui. Debiutavusi liepos mėnesį, ši daina tapo pasauliniu hitu.

Šeštadienio vakarą šio vaizdo klipo spragtelėjimų skaičius perkopė 805 mln., tuo tarpu J. Bieberio „Baby“ klipas tuo metu buvo peržiūrėtas 803 mln. kartų.

Kaip praneša „YouTube“, Psy dainos vaizdo klipas „buvo didžiulis pasaulinio lygio hitas, kokio dar nesame anksčiau matę“.

„Kasdien „Gangnam Style“ vis dar yra peržiūrimas 7-10 mln. kartų“, - „YouTube“ krypčių direktorius Kevinas Allocca šeštadienį rašė savo tinklaraštyje. Tuo tarpu „Baby“ vaizdo klipą šiuo metu peržiūrimas tik 350-500 tūkst. kartų.

Be to, „Baby“ 800 mln. spragtelėjimų krepšelį susikrovė tik per dvejus metus, o „Gangnam Style“ šią ribą peržengė per kiek ilgesnį nei keturių mėnesių laikotarpį.

Psy daina, kurios pavadinime minimas vienas prabangus Seulo rajonas, iškilo į populiariausių kūrinių sąrašų viršūnes nuo Didžiosios Britanijos iki Australijos. Į ją dėmesį atkreipė kai kurie visame pasaulyje garsūs žmonės, tarp jų JAV prezidentas Barackas Obama ir Jungtinių Tautų (JT) vadovas Ban Ki-moonas, kuris yra korėjietis.

„Gangnam Style“ savo vaizdo įrašuose atkartojo daugybė garsenybių, įskaitant Kinijos menininką disidentą Ai Weiwei, o ši daina padėjo Psy sudaryti kontraktą su agentūra, kuri taip pat atstovauja J. Bieberiui.

Visuomenė taip pat neatsiliko: dešimtys žmonių atkartodavo Psy „jojimo“ šokio judesius per didžiules spontaniškas akcijas, surengtas kai kuriuose miestuose, tarp jų Paryžiuje ir Romoje.

Dainininkas dėl savo pasaulinio hito sulaukė didžiulių liaupsių tėvynėje, o šį mėnesį jam buvo įteiktas vienas iš aukščiausių Pietų Korėjos kultūros apdovanojimų - Okgvano ordinas už nuopelnus kultūrai.

„Gangnam Style“ populiarumas taip pat įspūdingai tvarus: ši daina išlaiko tvirtas pozicijas muzikiniuose topuose, praėjus keturiems mėnesiams po jos žaibiško išpopuliarėjimo portale „YouTube“, nors kai kurie komentatoriai sako norintys, kad šis pamišimas pagaliau liautųsi.

Tačiau Psy toliau lydėjo sėkmė, o anksčiau šį mėnesį jis sulaukė ypatingo šou verslo pripažinimo: jam buvo suteikta galimybė atlikti savo „Gangnam Style“ kartu su popmuzikos karaliene Madonna per jos koncertą Niujorko arenoje „Madison Square Garden“.

Reperis, neseniai duodamas interviu televizijai CNN, atskleidė planuojantis išleisti kitą dainą, kurios tekste bus kaitaliojama anglų ir korėjiečių kalba.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.