Į „Euroviziją“ antrą sykį vykti norintis L. Adomaitis: „Lietuvai reikia dainos, spinduliuojančios energija“ (video)

Linksma ironija, beisbolo lazda ir skambutis Chuckui Norrisui – su tokiu receptu į „Euroviziją” kelią skinasi Linas Adomaitis, norintis po 9 metų pertraukos vėl atstovauti Lietuvai šiame konkurse.

„Tiesiog kietas vyrukas pasakoja savo gyvenimo filosofiją“, - sako nauju kūriniu antrąjį kelialapį į „Euroviziją“ išplėšti besitikintis L. Adomaitis.<br>J. Stacevičius
„Tiesiog kietas vyrukas pasakoja savo gyvenimo filosofiją“, - sako nauju kūriniu antrąjį kelialapį į „Euroviziją“ išplėšti besitikintis L. Adomaitis.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Nov 26, 2012, 3:23 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 2:57 AM

Šeštadienį atrankos ture L. Adomaitis pelnė daugiausia žiūrovų simpatijų.

Pagal šios atrankos sistemą, galutinius rezultatus lemia susumuoti žiūrovų ir komisijos balsai. LRT televizijos šeštadienį transliuoto koncerto žiūrovai apsisprendė – didžiausio palaikymo sulaukė L. Adomaitis, antroje vietoje liko atlikėja Gintarė Korsakaitė, trečioje – duetas „Gerai Gerai & Miss Sheep”.

Komisijos balai ir galutiniai rezultatai bus paskelbti ketvirtadienį. Komisiją sudaro 24 asmenys. Studijoje dirbo keturi iš jų – TV ir radijo laidų vedėja Zita Kelmickaitė, „Eurovizijos” komentatorius Darius Užkuraitis, kompozitorius Deivydas Zvonkus ir choro „Ąžuoliukas” vadovas Vytautas Miškinis.

Iš aštuonių koncerte skambėjusių dainų į pusfinalį žengs trys. Jų atlikėjai prisidės prie vietą pusfinalyje jau anksčiau pelniusių „Saulės brolių”, Andriaus Pojavio, „Timohi”, Beissoul su Gabriele Griciūte, Božolė choro, Elvinos Milkauskaitės, Neringos Šiaudikytės ir Gabrieliaus Vagelio, kuris pusfinaliuose pasirodys ir vienas, ir duetu su Ieva Zasimauskaite.

Tris merginas pasisodinęs L. Adomaitis sukioja vairą, mosteli breiką šokančiam bičiuliui beisbolo lazda, telefonu pasišneka su aktoriumi Ch. Norrisu ir galiausiai įbruka krūvą banknotų jį „sustabdžiusiam” policininkui, kuris pradeda šokti, – toks nuotaikingas numeris labiausiai patiko žiūrovams.

36-erių atlikėjo įsitikinimu, šis pasirodymas bei daina „I W 2night” deramai būtų įvertinta ir „Eurovizijoje”.

– Kokią žinią neša ši daina? – „Lietuvos rytas” paklausė L. Adomaičio.

– Viskas perteikta jos tekste. Tai daina apie vyruką, kuris truputį „blogiukas” gerąja prasme. Jis nori visko dvigubai daugiau, tiek ir turi. Raidė W tuos jo siekius ir simbolizuoja – tai ir dviguba V, ir, ištarus angliškai, reiškia „dvigubas tu”. Toks kodinis dainos ženklas. Bet tai tikrai neturi nieko bendra su godumu, daugiau – su statusu, padėtimi. Tiesiog kietas vyrukas pasakoja savo gyvenimo filosofiją.

– Ar daug pažįstate tokių žmonių?

– Tokių daug tiek gatvėse, tiek kino filmuose. Ir ne tik Lietuvoje. Jie tikrai įdomūs. Dainoje aš įsijaučiu į personažą, kurį galima sieti su mano ir Hokšilos anksčiau sukurta daina „Pasaulis gražus”.

– Dainos tekstas „vairuoju W” neturi nieko bendra su BMW automobiliais?

– Kaip kas nori, taip tegul ir supranta. (Juokiasi.)

– Kodėl dainoje reikia skambinti Ch. Norrisui?

Ten atvirkščiai – pats Chuckas skambina dainos personažui ir klausia, ar nereikia pagalbos. Aš jam atsakau – Chuckai, aš ketinu sudrebinti šitą miestą, jis man duoda leidimą. Žodžiu, dainos personažas toks kietas, kad Ch. Norrisas pats jam skambina. (Juokiasi.)

- Kada nors gyvenime esate policininkui davęs kyšį?

– Niekada. Ir pasirodyme duodu ne kyšį – tiesiog baudą už greičio viršijimą. Bet gal žiūrovai viską supras ir kitaip.

Pasirodymui parengėme vaizdo projekcijas, bet netrukus bus ir dainos animacinis klipas – jame viskas bus matyti aiškiau.

– Ką pasirodyme veikia vaikinas su beisbolo lazda?

– Tai dar vienas meninis simbolis. Ne, naudojame jį ne kaip sporto priemonę ar ginklą.

Ne paslaptis, kad kieti vyrukai mėgsta žaisti gatvės beisbolą. Jei pastebėjote, ta lazda graži, deimantais nusagstyta, paruošta scenai.

– Iš kur tas vairas, kurį sukiojate scenoje?

– Nė nežinau, kiek tūkstančių jis kainuoja, bet iš senovinės mašinos išimtą vairą man patikėjo vienas kolekcininkas. Tvirtas, medinis, į jį inkrustuoti deimantai. Turiu labai jį saugoti.

– Reikėtų į „Euroviziją” vežtis apsaugininkus?

– Ne, man pakaktų šokėjų – brolių Gataveckų, kurie yra Lietuvos breiko čempionai. Vienas jų scenoje – su beisbolo lazda, kitas vaidina policininką. Apsauga visais sluoksniais. (Juokiasi.)

– Kaip pats įvertinote savo pasirodymą pažiūrėjęs per televizorių?

– Pažiūrėjau internete tik sekmadienio rytą, nes šeštadienį koncertavau Plungėje. Viskas neblogai, dar kai ką pašlifuosime, jei į kitą etapą pateksime. Štai pažiūrėjau naują filmą apie Džeimsą Bondą, dabar dar kartą peržiūrėsiu Quentino Tarantino „Bulvarinį skaitalą” – gal kils dar kokių nors idėjų.

– „Eurovizijos” atrankoje dalyvaujate penktą kartą.

– Ketvirtą, jei neskaičiuosime dainos „Tavo spalvos”, nes tais metais buvo skelbiamas kitoks, Lietuvos dainos konkursas, tik jo prizas buvo kelialapis į „Euroviziją”.

Aš visada sakiau, kad daina „Eurovizijai” turi skambėti angliškai. Arba, jei ji lietuviška, turi būti su folkloro motyvais.

Su Simona Jakubėnaite laimėjau atranką, o su daina „Floating To You” likau antras ir iki šiol džiaugiuosi šiuo laimėjimu, to kūrinio pavadinimą daviau ir savo naujausiam albumui.

– Jūs iš tiesų norite antrą sykį vykti į „Euroviziją”, o ne tik pasireklamuoti čia?

– Šį kartą Lietuva turėtų siųsti dainą, spinduliuojančią energija, turinčią „kabliuką”, nepanašią į kitas. Tikiu, kad mano daina atitinka šiuos kriterijus.

Nemanau, kad tai, jog jau buvau „Eurovizijoje“, šiuo atveju yra svarbu. Tada dainavau su Simona, o dabar tęsiu solinę karjerą. Be to, šis ir anas kūriniai - visiškai skirtingi.

L. Adomaičio pasirodymas „Eurovizijos“ atrankoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.