Viešnagė Kaune popžvaigždei K. Melua priminė gimtąją Gruziją

Kauno „Žalgirio“ arenoje keli tūkstančiai žiūrovų sekmadienio vakarą susirinko išgirsti garsios dainininkės Katie Melua. Gruzijoje gimusi, tačiau Didžiojoje Britanijoje gyvenanti ir ten išgarsėjusi dainininkė Lietuvoje lankosi antrą kartą. 28 metų garsenybė jau koncerto pradžioje pasidžiaugė džiugiomis permainomis asmeniniame gyvenime – prieš tris mėnesius jos bevardį pirštą papuošė sutuoktuvių žiedas.

Kaune Katie Melua pristato šį pavasarį išleistą albumą „Secret Symphony“.<br>T. Bauras
Kaune Katie Melua pristato šį pavasarį išleistą albumą „Secret Symphony“.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Nov 26, 2012, 12:53 PM, atnaujinta Mar 15, 2018, 3:10 AM

2008-aisiais Lietuvoje pirmą kartą viešėjusi dainininkė tą kartą koncertavo pilnutėlėje Vilniaus Pramogų arenoje. Šįkart gastrolės, kuriose Katie pristato šį pavasarį išleistą albumą „Secret Symphony“, ją pirmą kartą atvedė į Kauną.

Į Lietuvą dainininkė su palyda atvyko naktį – savarankiškai, neinformavusi koncerto rengėjų nei apie savo planus, nei apie nakvynės vietą.

„Jau buvome susitarę, kad ji po koncerto apsilankys pas mus. Viskam pasiruošėme, bet paaiškėjo, kad ji neturės laiko – yra pavargusi, rytoj anksti ryte vėl išvyksta. Gaila“, - kiek nusiminęs pasakojo Kauno restorano „Legenda“ savininkas Gediminas Juodeika.

Karjeros pradžioje „Anglijos Norah Jones“ vadinta atlikėja ir praėjus dešimtmečiui išlaiko švelnią, melodingą muziką itin maloniu ausiai balsu traukiančios artistės reputaciją – tokią, kokia it medus bites traukia nuo trankios muzikos pavargusius brandžius muzikos mėgėjus. Būtent tokia publika rinkosi ir Kaune – K. Melua tvirtai išsikovojo vyresnės auditorijos favoritės padėtį.

Po „apšildančio“ Lietuvos dainininko Marko Palubenkos pasirodymo į sceną Katie su gitara žengė viena – koncertą pradėjo daina „Piece By Piece“. Netrukus dainininkė pakvietė prisijungti styginių kvartetą – hitas „If You Were A Sailboat“ sulaukė karštų publikos plojimų.

„Mano gyvenime nutiko šis tas džiugaus – aš ištekėjau. Tačiau iki tol buvau tipiška Londono mergina – žinote, vis su sudaužyta širdimi. Tačiau tai man suteikė įkvėpimo dainoms. Vieną jų padainuosiu - gal ji dabar ir nelabai tinka, nes vadinasi „I'd Like To Kill You“ („Norėčiau tave užmušti“ - Red.)“, - pasakojo K. Melua.

Po keleto pirmųjų dainų prasiskleidus raudonai užuolaidai, prie Katie prisijungė ir visa likusi grupė – pianistas, gitaristas, būgnininikas ir kontrabosininkas.

Žiūrovams dainininkė priminė savo pirmąjį hitą, prieš dešimt metų pasiūlytą prodiuserio Mike'o Batto – vos nuskambėjus dainos „Closest Thing To Crazy“ pavadinimui, salėje vėl prapliupo plojimai, įrodantys, jog lietuviai tikrai neblogai žino Katie repertuarą.

Kone kiekvieną dainą dainininkė pristatė trumpa prakalba – ramiai slenkantys kūriniai su kantri ir bliuzo prieskoniais, šilti Katie pasakojimai leido pasijuti lyg geros draugės vakarėlyje – tik vykstančiame didžiausioje šalies arenoje.

Katie pasakojo apie prieš keletą metų išleistą albumą „Flood“, kuris buvo ryškus muzikinis posūkis jos karjeroje – iki tol atlikėjos įrašuose labiausiai atsispindėjo jos susižavėjimas Joni Mitchell, Bobu Dylanu ir kitais senosios kartos grandais.

„Iki šiol repertuare neturėjau dainos apie tai, kad ilgiuosi namų. O dabar ji atsirado. Muzikantai išvyksta gastrolių ir pasiilgsta normalios aplinkos, o mes gastroliuojame jau du mėnesius, šis vakaras – paskutinis.

Be to, man tai primena Gruziją, kurioje augau. Išvykau, būdama aštuonerių, bet nuolat jos ilgiuosi. Ar čia yra gruzinų?“ - klausė dainininkė. Išgirdusi pritarimą, su tribūnose sėdinčiais tautiečiais persimetė keliomis frazėmis gruzinų kalba.

Gimtinę dainininkei primena ir daina „If The Lights Go Out“, kurios istorija – ypatinga.

„Kai man buvo aštuoneri, mano šalyje vyko pilietinis karas. Vakarais būdavo išjungiama elektra. Vienintelė pramoga buvo pianinas. Mama prisėsdavo ir grodavo gruzinų folkloro dainas. Sėdėdavau tamsoje ir susižavėjusi klausydavausi“, - galbūt savo susižavėjimo muzika ištakas atskleidė Katie.

Dainininkė koncertavo kiek daugiau nei pusantros valandos - artėjant pabaigai, publika išgirdo ir "Nine Million Bicycles", ir "I Cried For You", ir kitas populiariausias jos dainas.

Ne vieną puokštę gėlių nuo gerbėjų gavusi atlikėja pasidžiaugė, kad Lietuvoje pasijuto kaip Gruzijoje.

"Anglijoje nėra įprasta koncerto metu dovanoti atlikėjams gėles. Bet tai daroma mano gimtojoje šalyje. Ačiū", - šypsojosi dainininkė.

K. Melua gastrolių “Secret Symphony Tour” rudeninė dalis prasidėjo spalio 8 dieną Jungtinėje Karalystėje, kur atlikėja surengs net septynis koncertus iš eilės.

Gruzijoje gimusi Katie karjerą pradėjo 2002 metais, kai niekas net neįtarė, kad jau greitai jaunoji atlikėja taps daugiausiai įrašų planetoje parduodančia britų dainininke.

Netrukus Katie jau buvo tikra žvaigždė, rengianti grandiozinius koncertinius turus, pelniusi visus įmanomus muzikos apdovanojimus, grojusi su legendine roko grupe „Queen“, pietavusi Bekingemo rūmuose su karaliene ir net surengusi oficialiu pasaulio rekordu tapusį koncertą pačiame Šiaurės jūros dugne. Per savo neilgą karjerą Katie Melua pardavė daugiau nei 11 milijonų albumų.

Rudens pradžioje žavi dainininkė ištekėjo už savo mylimojo – buvusio motociklų lenktynių pasaulio čempiono Jameso Toselando.

Tuoktuvių ceremonija vyko Vakarų Londone, joje dalyvavo apie 200 svečių. Tarp jų – Nyderlandų princas Pieteris – Christiaanas Michielis, muzikos prodiuseris Williamas Orbitas, K. Melua prieš dešimtmetį išgarsėti padėjęs kompozitorius M. Battas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.