M.A.M.A. dūzgės: T. Barščio šampano purslai, „Liūdnų slibinų“ nuostaba ir D. Montvydo džiaugsmas

Pasibaigus M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijai, penktadienio vakarą nemažai joje dalyvavusių atlikėjų traukė į Kauno klubą „Mojo Lounge“ - dalintis įspūdžiais ir tęsti vakarėlio. Po vidurnakčio sausakimšoje šokių aikštelėje linksminęsi muzikantai renginį aptarinėjo linksmai, bet prisipažino, kad jis jiems pateikė ir staigmenų. Didžiausias būrys sveikintojų sukosi aplink keturias statulėles laimėjusio D. Montvydo, o bene daugiausia nuostabos sukėlė „Liūdnų slibinų“ laimėta Metų grupės statulėlė.

Vis dar aistros kvailioti nepraradę "žasai" G. Šapiro (kairėje) ir L. Karalius.<br>T. Bauras
Vis dar aistros kvailioti nepraradę "žasai" G. Šapiro (kairėje) ir L. Karalius.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-01-12 08:15, atnaujinta 2018-03-13 21:18

„Freaks On Floor“, „The Perfect Pill“, Markas Palubenka, „Liūdni slibinai“, į grupę ŽAS sugrįžęs Linas Karalius, „Rondo“, Andrius Pojavis, „G & G sindikatas” - šie ir kiti atlikėjai po „Žalgirio“ arenoje vykusio šou rikiavosi eilėje prie klubo.

Geriausias atlikėjas, popmuzikos atlikėjas, „skambiausias“ atlikėjas ir geriausio albumo autorius. Šiais titulais apibertas D. Montvydas vakarą leido mylimosios Veronikos Brasaitės glėbyje ir niekaip negalėjo sutramdyti šypsenos.

„Tai labai geras jausmas, nemeluosiu. Ar nujaučiau, kad tiek visko laimėsiu? Kažkokių minčių apie tai buvo, bet jas variau šalin, daugiausia galvojau apie savo pasirodymą. Jį repetavau dar nuo rugpjūčio.

Kai kurie dalykai buvo tikrai sudėtingi. Pavyzdžiui, tas pakilimas iš po scenos – tai buvo gana pavojingas dalykas. Bet viskas pavyko, kaip planavau.

Kuri statulėlė man – pati svarbiausia? Vis dėlto – Metų atlikėjo. Apie jį labiausiai svajojau. Tai labai reikšmingas prizas, bet ir kiti labai pamalonino. Pavyzdžiui, Metų albumo, nes savąjį kūriau ketverius metus, prie jo prisidėjo daug talentingų žmonių“, - sakė D. Montvydas.

Beje, TV žiūrovai pastebėjo, kad antroje savo pasirodymo dalyje Donatas žiopčiojo pagal fonogramą, tačiau to neslėpė ir pats atlikėjas.

„Fiziniai dalykai. Taip energingai judant ir šokant neįmanoma sudainuoti gyvai. Donatas bandė, bet pasirinkome tokį variantą. Pažiūrėkite užsienio apdovanojimus – ten daug atlikėjų taip daro, jei nori parodyti įspūdingą choreografiją“, - sakė dainininko vadybininkas Martynas Tyla.

Kad „Liūdni slibinai“ Metų grupės nominacijoje nurungs „Sel“, tikriausiai niekas nebūtų drįsęs lažintis, tačiau toks yra M.A.M.A. komisijos balsavimo rezultatas.

„Ar „Liūdni slibinai“ yra geriausia Lietuvos grupė? Akivaizdu, kad yra žmonių, kurie taip mano.

Bet man apskritai nepatinka tokie klausimai – kuri grupė, daina ar knyga geriausia. Sunku lygintis. Vienus darbus darai, apsivilkęs džemperį, kitus – marškinius, trečius – nuogas. Taip ir su muzika“, - svarstė grupės narys Dominykas Vaitiekūnas.

Jo bendražygis Vaidas Kublinskas prisipažino, kad šio laimėjimo buvo nustebintas. „Mes galvojome, kad galime pretenduoti į Metų alternatyvios muzikos nominaciją, bet rungtis su „Sel“ neatrodė realu.

Nebuvome nė pagalvoję apie padėkos kalbą. Manau, kad šis dalykas mums išeis į naudą. Grupės žinomumą tai tikrai turėtų padidinti“, - svarstė muzikantas.

Metų atlikėja antrą sykį iš eilės pripažinta Jazzu buvo atvira: „Ką galvoju apie rezultatą? Tiesą sakant, tikėjausi, kad taip ir bus.

Mane tik nustebino tai, kad apdovanojimą įteikė mano mama. Iš pradžių pagalvojau, kad vedėjai jai padarė netikėtumą, dabar tempsis į sceną, išsigandau, kad jai širdis sustos. O tada paaiškėjo, kad ji viską žinojo. Dvi paras. Ir man nesakė.

Valandą paverkiau, bet dabar jau viskas gerai. O renginys man patiko. Buvo labai įdomu pažiūrėti į jį kitomis akimis, sėdint tribūnoje“.

Scenoje bičiulę, TV laidų vedėją Agnę Grigaliūnienę su gimtadieniu pasveikinusi dainininkė pati sveikinimų sulaukė iš Kijevo – ten Agnė šiuo metu darbo reikalais vieši su Jazzu muzikiniu partneriu Leonu Somovu.

„Vaizdas per televizorių, kiek girdėjau iš draugų, buvo geras. Su scenografija tikrai gerai padirbėta.

Man pačiam kilo klausimų, kodėl pabaigoje pasirodė trys vyresnės kartos atlikėjai iš eilės – mes, Egidijus Sipavičius, Džordana Butkutė. Bet mums paaiškino, kad tai – dėl kauniečių publikos, nes visi mes gyvename Kaune“, - sakė „Rondo“ lyderis Aleksandras Ivanauskas.

„Eurovizininkas“ Andrius Pojavis renginį komentavo su jam būdingu humoru: „Viskas patiko, tik mama sakė, kad per televizorių atrodžiau labai atsipalaidavęs. Susidraugavau su ceremonijos režisieriumi Kęstučiu Jakštu, taip pat – grupe „ŠarkA“, nes mums skyrė bendrą kambarį persirengimui. Jos man vis siūlė degtinės“.

Linksmybės klube rimtai įsisiūbavo gerokai po vidurnakčio – Jazzu linksmai šoko su mama, ceremonijos vedėjai „Radistai“ stojo prie didžėjų pulto, L. Karalius patogiai atsisėdo ant baro, o šėlsmo į pasilinksminimą įliejo verslininkas Tautvydas Barštys, šokančiuosius aplaistęs šampano purslais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.