E. Jennings ir J. Didžiulis savo gimtadienio koncerto žiūrovus kviečia persirengti kaliniais

Išpopuliarinti Lietuvoje muzikinių vakarienių tradiciją – tokį uždavinį 2-ojo gimtadienio proga iškėlė Ericos Jennings ir Jurgio Didžiulio duetas „The Ball & Chain”.

"Manau, į mūsų koncertus ateina tie, kurie jiems patinkančių garsų neranda kitur. Tai – ir studentai, ir pensininkai. Nes nesame nei popsas, nei alternatyva", - sako duetą su vyru prieš dvejus metus sukūrusi E. Jennings.<br>J. Stacevičius
"Manau, į mūsų koncertus ateina tie, kurie jiems patinkančių garsų neranda kitur. Tai – ir studentai, ir pensininkai. Nes nesame nei popsas, nei alternatyva", - sako duetą su vyru prieš dvejus metus sukūrusi E. Jennings.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Jan 18, 2013, 6:11 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 5:49 PM

Gardus maistas, suderintas su gyvai atliekama muzika ir šokiais. Į tokius vakarėlius jaunystėję mėgo vaikščioti E. Jennings tėvai.

Visa tai ji ir Jurgis žada tiems, kurie sausio 24-ąją ateis į Vilniaus restoraną „Neringa”.

Prieš dvejus metus debiutavęs sutuoktinių duetas vos ne kiekvienam savo pasirodymui sugalvoja ką nors naujo. Ne išimtis bus ir gimtadienio šventė.

„6–7-ajame dešimtmečiuose Anglijoje tokie vakarėliai buvo labai populiarūs. Restorane šį kartą stovės mažiau staliukų nei įprasta. Norime, kad būtų daug erdvės šokiams. Mūsų grupės gimtadienis bus intymus ir jaukus”, – žadėjo E. Jennings.

Kiekvienas koncertas – šventė

Prieš porą metų Vilniaus klube „Tamsta” ši pora, vilkėdama praėjusi amžiaus pradžios stiliaus kostiumais, pirmą kartą į sceną žengė kaip duetas „The Ball & Chain”.

Tada Erica pastebėjo paradoksą – ji ir vyras išsiskyrė iš džinsuotų muzikantų minios. O keliolika metų anksčiau, kai „Skamp” vokalistė į sceną ėjo vilkėdama marškinėlius, į ją irgi buvo žiūrima kaip į baltą varną – kiti artistai tuo metu rengdavosi puošniau.

Išradingumo Erica ir Jurgis neprarado visus dvejus metus.

Retro stiliaus dekoracijos ir gastrolės restoranuose, skirtos vyresnio amžiaus publikai.

Helovino vakarėlis samanomis ir voratinkliais nukarstytoje scenoje, tuzinas vaizdo klipų, senų estrados šlagerių perdirbiniai ir naujų dainų albumas. „The Ball & Chain” šiuos 24 mėnesius tikrai dirbo daug.

Žavi įvairaus skonio publiką

Dainininkų nuomonė, kuri ryškėja nuo pirmų pokalbio minučių, – „The Ball & Chain” Lietuvoje jau surado savo vietą, kurioje su niekuo nekonkuruoja.

Skirtingą muzikinį skonį sutuoktiniai sujungė į įdomų derinį, taip pat atiduoda duoklę muzikos istorijai.

„Tokiems atlikėjams kaip Johnny Cashas ar „Sonny & Cher”, ne „bitlams” ar panašiai. Tačiau mūsų kūrybą apibūdinti sunku. Kaip ir auditoriją.

Manau, į mūsų koncertus ateina tie, kurie jiems patinkančių garsų neranda kitur. Tai – ir studentai, ir pensininkai.

Mes nesame nei popsas, nei alternatyva. Be to, koncertuojame ir dviese, ir su lindihopo šokėjais, ir su didesne muzikantų grupe – esame universalūs.

Prieš metus surengėme koncertus restoranuose, į kuriuos kvietėme vyresnę publiką. Neįsivaizduojate, kiek žmonių prieidavo ir dėkodavo, sakydavo, kad nieko panašaus kiti dainininkai nedaro, o galėtų.

Pastebėjau – mums atsiradus, ir kiti atlikėjai pamažu pradėjo žaisti su retro stiliumi”, – kalbėjo Erica.

„Eurovizijos” dar nelaidoja

Paskatinti gerbėjų dėmesio, pernai dainininkai rimtai svarstė galimybę dalyvauti „Eurovizijos” atrankoje, tačiau šios minties atsisakė. Abu jie jau yra dainavę „Eurovizijoje” – Erica 2001-aisiais su grupe „Skamp”, J. Didžiulis 2010-aisiais su grupe „InCulto”.

„Nesakau, kad daugiau nemėginsime. Bet kol kas dviese nesukūrėme dainos, kuri tam konkursui tiktų. Manau, kad tai svarbiausia. Kol nerasime tinkamos dainos, tikrai ten nelįsime”, – žadėjo Erica.

Prieš savaitę duetas pasirodė muzikos apdovanojimų ceremonijoje M.A.M.A. Kaune. Jurgis ir Erica nieko nelaimėjo, tačiau dainininkus dvejopi jausmai apėmė ne todėl.

Viskas buvo labai gerai surengta. Įgarsinimas, apšvietimas, užkulisiai, makiažas, kostiumai – viskuo pasirūpinta aukščiausiu lygiu.

Bet mane nuliūdino tai, kad per dešimt metų niekas nepasikeitė – dauguma atlikėjų koncertavo pagal fonogramą. Keisčiausia, kad taip elgėsi ne tiktai popgrupės, iš kurių to ir tikėjausi, bet ir roko muzikantai.

Vėliau kai kurie sakė, kad jiems niekas neleido groti gyvai, bet mums tai daryti niekas netrukdė. Įkišti laidą į gitarą užtrunka dvi sekundes. Nežinau, kodėl muzikantai bijo groti gyvai”, – stebėjosi Erica.

Ragina persirengti kaliniais

Į sausio 24-ąją vyksiantį gimtadienio koncertą Jurgis ir Erica atžingsniuos jau susikrovę lagaminus – po renginio vyks mėnesį pailsėti į Jurgio gimtąją Kolumbiją.

Bet prieš tai – gimtadienio vakarėlis su pučiamųjų instrumentų grupe ir prašymu visiems, kurie ateis pasveikinti grupės.

„Geriausia dovana būtų, jei žiūrovai pasipuoštų. Man tai patinka.

Neturiu omenyje smokingų. Mūsų grupė vadinasi „Rutulys ir grandinė”. Tad jeigu kas ateitų apsirengęs kalinio uniforma, būtų labai tinkamas kostiumas”, – nusijuokė Erica.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.