A. Pojavis „Eurovizijoje“ iš frakuoto džentelmeno virs romantišku rokeriu

Prie Andriaus Pojavio žygio į „Euroviziją” galės prisidėti visi norintys. Vasario 10 dieną LRT televizija transliuos paramos koncertą, kuriame bus renkami pinigai atlikėjui pasirengti šiam konkursui.

Fraką, su kuriuo A. Pojavį įprato matyti žiūrovai, "Eurovizijoje" pakeis kitokie, šiuolaikiškesni drabužiai.<br>T. Bauras
Fraką, su kuriuo A. Pojavį įprato matyti žiūrovai, "Eurovizijoje" pakeis kitokie, šiuolaikiškesni drabužiai.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Jan 24, 2013, 10:36 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 8:43 AM

Tai jau ne pirmas kartas, kai į „Euroviziją” išrinkti atlikėjai paramos kreipsis į žiūrovus. Taip lėšas rinko ir Sasha Songas bei Donatas Montvydas.

Italijoje gyvenantis A. Pojavis savo „eurovizinį” kūrinį „Something” ir pernai išleisto albumo „Aštuoni” dainas pirmą kartą TV studijoje atliks su LRT grupe. Koncerte pasirodys ir kiti žinomi Lietuvos atlikėjai.

Paaukoti pinigų skambučiais ar trumposiomis žinutėmis galės visi transliacijos žiūrovai.

Skambės pritariamieji balsai

LRT televizija apmokės A. Pojavio kelionę į Malmę, kurioje gegužę vyks „Eurovizija”, pasirūpins nakvyne ir maitinimu, sumokės konkurso dalyvio starto mokestį. Tačiau papildomiems poreikiams, susijusiems su pasirodymu, lėšų kol kas nėra.

Vienas jų – pritariantieji vokalistai, kurie sustiprins dainos skambesį. Pagal „Eurovizijos” taisykles visi balsai konkurso scenoje turi skambėti gyvai.

„Teks samdyti vokalistus. Kol kas nenuspręsta, kiek jų bus.

Šio vaidmens negali atlikti moksleiviai, kurie sutiktų važiuoti tik dėl džiaugsmo pabūti „Eurovizijoje” ir galimybės ištrūkti iš namų.

Vadinasi, teks jiems mokėti honorarą. Reikės ir partitūrų, aranžuotojai irgi nedirba už dyką”, – prognozavo LRT delegacijos „Eurovizijoje” vadovas Audrius Giržadas.

Pinigai, kuriuos pavyks surinkti koncerte, bus skirti ir A. Pojavio „euroviziniam” įvaizdžiui kurti – drabužiams, profesionaliai fotosesijai, kurios kadrais dainininkas bus pristatomas užsienio žiniasklaidoje.

Nuspręsta atsisakyti frako

Jau dabar aišku, kad A. Pojavis, kurį pamatys milijonai Europos televizijos žiūrovų, atrodys kitaip nei Lietuvos atrankoje į konkursą. Šių pasirodymų metu dainininko vizitine kortele tapo frakas ir cilindras.

„Daug kas kritikavo vaizdą, sakė, kad tas suglamžytas frakas netinka. Sutinku su tokia nuomone. Galutinai dar nenusprendėme, bet Andrius atrodys kitaip. Kol kas sąlyginė įvaizdžio kryptis, apie kurią galvojame, – romantiškas rokeris”, – kalbėjo A. Giržadas.

Jau nuspręsta ir tai, kad Andrius scenoje pasirodys be šokėjų, o pagrindinis pasirodymo akcentas bus apšvietimo efektai ir stambiu planu rodomas dainininko veidas. Delegacijos vadovas užsiminė, kad prie Andriaus numerio paruošimo prisidės „Bix” lyderis, TV prodiuseris Saulius Urbonavičius - Samas.

„Jokių šokėjų, klounų ir mimų scenoje nebus. Jau per atranką visi suprato, kad Andriaus stiprioji pusė yra jo magnetizuojantis žvilgsnis. Jei pristatytume šokėjų, prarastume šį efektą, nes reikėtų išskaidyti filmavimo planą taip, kad būtų matyti ir jie.

Tad bus vokalistai, kurie savo darbą atliks nekrisdami į akis. O mes stengsimės iš organizatorių išprašyti, kad jie kuo įspūdingiau apšviestų sceną ir Andriaus veidą rodytų iš arti”, – planais dalijosi A. Giržadas.

Neketina pernelyg išlaidauti

Pinigų reikia ir suvenyrams, kurie „Eurovizijoje” dalijami tūkstančiams susirinkusių žurnalistų – tai nerašyta konkurso taisyklė. Tačiau į tai neketinama daug investuoti.

Kitų šalių atlikėjai į konkursą vis dar tempiasi kalnus dovanų, tačiau pernai Lietuvos atstovas D. Montvydas nusivežė tik atvirukų su savo atvaizdu ir išspausdinta nuoroda į internete įdėtą „eurovizinį” kūrinį.

Toks asketiškas požiūris sulaukė „Eurovizijos” rengėjų liaupsių. Turgus, kai „Euroviziją” sudievinę žurnalistai pešasi dėl kompaktinių plokštelių, piniginių, marškinėlių, vėliavėlių, šokolado plytelių ir kitų suvenyrų, jau įgriso konkurso rengėjų komitetui.

Padės žinomi atlikėjai

Prisidėti prie paramos koncerto programos pakviesti ankstesnių „Eurovizijos” sezonų dalyviai ir šio konkurso atrankose dainavę atlikėjai. Savo dalyvavimą jau patvirtino Donatas Montvydas, Sasha Songas, „Gerai Gerai & Miss Sheep”. Šis sąrašas dar bus pildomas.

Pats A. Pojavis, ruošdamasis šiam koncertui, tvarko ir kitus reikalus.

Dainininkas nusprendė sudaryti sutartį su Italijos autorių teisių agentūra, nors priklauso Lietuvos agentūrai „Nata”.

„Mes ir kiti pramogų pasaulio žmonės jam rekomendavome priklausyti kuriai nors realiai veikiančiai, o ne tik veiklą deklaruojančiai autorių teisių agentūrai”, – aiškino A. Giržadas.

Delegacijos vadovo skaičiavimais, pasirengti „Eurovizijai” reikėtų mažiausiai keliasdešimties tūkstančių litų.

Bus ieškoma ir komercinių rėmėjų.

Idėja pasiteisino

Martynas Tyla, D. Montvydo ir Sashos Songo vadybininkas:

„Mano atstovaujami atlikėjai jau rengė tokius paramos koncertus. Pernai D. Montvydo pasirengimui taip pavyko surinkti beveik 80 tūkst. litų. Tik apie ketvirtadalį sumos teko telekomunikacijų bendrovėms. Taip jau yra, ir nieko nepadarysi. Tokia lėšų rinkimo forma, mano manymu, yra gera. Artistas juk neprašo tiesiog duoti pinigų – jis už šią auką atidirba koncertu, kurį gali matyti žiūrovai. Koncerte dalyvaus ir Monika Linkytė, kuri atrankoje buvo A. Pojavio varžovė. Bet kovas reikia pamiršti, atlikėjai šiuo klausimu turi būti vieningi.”

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.