Gimtadienio koncerte į Kolumbiją išlydėti E. ir J. Didžiuliai

Prieš dvejus metus duetą subūrusi dainuojančių sutuoktinių pora Erica Jennings ir Jurgis Didžiulis ketvirtadienio vakarą džiaugėsi bičiulių sveikinimais. Juos ir gerbėjus į jaukų antrojo gimtadienio koncertą pakvietęs šeimos duetas „The Ball & Chain“ Vilniaus restorane „Neringa“ gaivino vakarietišką muzikinių vakarienių tradiciją – šventinio koncerto klausėsi ir šokių aikštelėje susispietusi, ir prie staliukų patogiai užkandžiaujanti publika.

E. Jennings ir J. Didžiulis ketvirtadienio vakarą džiaugėsi bičiulių sveikinimais.<br>R. Danisevičius
E. Jennings ir J. Didžiulis ketvirtadienio vakarą džiaugėsi bičiulių sveikinimais.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Jan 25, 2013, 1:54 AM, atnaujinta Mar 13, 2018, 7:25 AM

Gardus maistas, suderintas su gyvai atliekama muzika ir šokiais. Į tokius vakarėlius jaunystėje mėgo vaikščioti E. Jennings tėvai.

Jaukiai įsitaisę koncertą jie stebėjo ir ketvirtadienio vakarą. Pasveikinti Jurgio ir Ericos susirinko būrys draugų ir pramogų pasaulio žmonių, tarp jų – dizaineris Aleksandras Pogrebnojus su žmona ir didele gėlių puokšte nešina Agnė Jagelavičiūtė.

„6–7-ajame dešimtmečiuose Anglijoje tokie vakarėliai buvo labai populiarūs. Restorane šį kartą stovės mažiau staliukų nei įprasta. Norime, kad būtų daug erdvės šokiams. Mūsų grupės gimtadienis bus intymus ir jaukus”, – dar prieš renginį žadėjo E. Jennings.

J. Didžiulis lrytas.lt pasakojo, jog su žmona specialiai pasistengė, kad restoranas nebūtų perpildytas.

„Su 20 litų kainuojančiais bilietais salė būtų sausakimša. Todėl prieš koncertą pabranginome bilietus iki 50 litų. Kad šokių aikštelėje būtų pakankamai vietos, žmonės jaustųsi patogiai. Nusprendėme – tegul ateina tie, kurie tikrai labai nori ateiti“, - sakė Jurgis.

Į sceną duetas iš pradžių pakilo su būgnininku ir pianistu, po to prie poros prisijungė ir keturi pučiamaisiais grojantys muzikantai, įsitaisę ant retro stiliumi dueto logotipu papuoštų pakylų. Tarp pastarųjų muzikantų – ir du buvusios Jurgio grupės „InCulto“ nariai Laurynas Lapė bei Jievaras Jasinskis.

„Mes tiesiog mėgstame daryti apibendrinimus, pažymėti nuveiktus darbus. Norėjome jaukaus vakaro, mus jau ne pirmą sykį įsileidusi „Neringa“ - puiki vieta tam“, - kalbėjo Jurgis.

Vieną albumą jau išleidusi, neseniai M.A.M.A. ceremonijoje koncertavusi grupė gimtadienyje grojo nemenką jau sukauptą repertuarą. Nuo originalių, savos kūrybos dainų (tarp kurių – ironija dvelkiantis kūrinys apie skyrybas „When We Split Up“ ir mėgstamiausia dviejų poros sūnų baladė „Without You“) iki „My Baby Just Cares For Me“ ir kitų senų šlagerių.

„Radome savo nišą. Atiduodame duoklę praeičiai, tokiems atlikėjams kaip Johnny Cashas ar „Sonny & Cher”, ne „bitlams” ar panašiai. Tačiau mūsų kūrybą apibūdinti sunku. Kaip ir auditoriją.

Manau, į mūsų koncertus ateina tie, kurie jiems patinkančių garsų neranda kitur. Tai – ir studentai, ir pensininkai.

Mes nesame nei popsas, nei alternatyva. Be to, koncertuojame ir dviese, ir su lindihopo šokėjais, ir su didesne muzikantų grupe – esame universalūs.

Prieš metus surengėme koncertus restoranuose, į kuriuos kvietėme vyresnę publiką. Neįsivaizduojate, kiek žmonių prieidavo ir dėkodavo, sakydavo, kad nieko panašaus kiti dainininkai nedaro, o galėtų.

Pastebėjau – mums atsiradus, ir kiti atlikėjai pamažu pradėjo žaisti su retro stiliumi”, – prieš koncertą sakė Erica.

Grupės pavadinimas - „rutulys ir grandinė“ - užuomina į kalėjimą. Ericos kvietimo koncertui persirengti kaliniais žiūrovai neišgirdo, bet vakaro nuotaika vis tiek buvo puiki.

Apie kūrybinę ateitį duetas kalba nekonkrečiais – šiais metais abiejų jo narių laukia skirtingi darbai. Jurgis pavasarį ginsis verslo administravimo magistro diplomą ir ketina atkurti savo grupę TWNKL, Erica studijuoja muzikinio teatro meną ir kuria naują grupės „Skamp“ albumą.

„Mūų gyvenime dabar – visko labai daug. Bet matosi šviesa tunelio gale“, - juokėsi Jurgis.

Atsipūsti pora galės jo gimtojoje Kolumbijoje, į kurią išvyks penktadienio rytą. Jau tradicija tapusioms atostogoms Pietų Amerikoje sutuoktiniai skirs tris savaites. „The Ball & Chain“ gimtadienis tapo savotiškomis poros išlydėtuvėmis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.