Jubiliejų švenčiančiam S. Povilaičiui – vilniečių plojimai ir prezidentės gėlės

Į karjeros scenoje 50-mečiui skirtas šventines gastroles išsiruošęs Stasys Povilaitis sekmadienį pasiekė Vilnių. „Siemens“ arenoje jam plojo per keturis tūkstančius žiūrovų, sveikino jaunesnės kartos dainininkai, prezidentė Dalia Grybauskaitė scenos veteranui atsiuntė puokštę gėlių, o autorių teisių gynėjai ant kaklo pakabino žvaigždę.

Prezidentė D. Grybauskaitė į areną neatvyko, bet dainininkui buvo perduotos jos siųstos gėlės.<br>T. Bauras
Prezidentė D. Grybauskaitė į areną neatvyko, bet dainininkui buvo perduotos jos siųstos gėlės.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-03-18 12:26, atnaujinta 2018-03-09 19:22

Profesionalios karjeros pradžią S. Povilaitis skaičiuoja nuo tada, kai jam buvo šešiolika – tada jis pradėjo dainuoti „Birutės“ restorane Palangoje.

Šiandien S. Povilaitis – ir publikos, ir jaunesnių artistų gerbiamas atlikėjas, kurio sprendimas šturmuoti didžiausias šalies arenas nieko nenustebino.

„Stasiui visada jaučiame pagarbą. Yra kitų jo amžiaus atlikėjų, kuriems ir per petį paplekšnoji, ir švelniai pasišaipai. Su Stasiu niekas to nedrįsta“, - požiūrį į dainininką ir jo vietą Lietuvos scenoje susumavo su kavos puodeliu koncertą stebėjęs Marijus Mikutavičius.

Į gastroles dainininkas išsiruošė su Kauno bigbendu, pritariančių vokalisčių trio ir kameriniu orkestru. Koncertų apipavidalinimas minimalistinis – trikampio formos scena ir du ekranai, kuriuose koncerto pradžioje iš įrašo Stasio pasirodymo pradžią skelbė keli žinomi aktoriai, tarp jų – ir amžinatilsį Vytautas Kernagis.

Lietuviškuoju Franku Sinatra vadinamas S. Povilaitis į sceną žengė, pasidabinęs juodu smokingu. Žinomos dainos pasipylė nuo pirmų minučių, tačiau tarp jų buvo galima pasiklausyti ir pasvarstymų apie šventės kaltininko karjerą. Tuo pasirūpino koncerto vedėjas Vytautas Rumšas jaunesnysis, raginęs prisiminti ir senas Stasio dainas, ir gazuoto vandens aparatus, ir daugelį kitų su praeitimi susijusių dalykų.

„Aidi aidi“, „Kvepia pušynai“, „Čipolinas“ ir daugybė kitų vyresnei kartai iki skausmo pažįstamų dainų – nors S. Povilaičio balsas pradeda išduoti, kad jam nebe dvidešimt, šie kūriniai skambėjo deramai ir solidžiai.

Koncertui įsibėgėjus, V. Rumšas perskaitė prezidentės laišką – pati D. Grybauskaitė į koncertą neatvyko. Jame S. Povilaitis sveikinamas su gimtadieniu – jam perduota gėlių puokštė.

Panašu, kad tai – tas pats sveikinimas sausį švęsto S. Povilaičio gimtadienio proga, apie kurį tada pranešta visuomenei, tačiau pats dainininkas asmeniškai nebuvo jo sulaukęs.

Pirmajai koncerto daliai artėjant į pabaigą, su S. Povilaičiu į sceną žengė Mantas Jankavičius, su kuriuo atliktas duetas sausį sužavėjo M.A.M.A. apdovanojimų ceremonijos žiūrovus. Šįkart duetas ugningai atliko dainą „Keitės ir miestai, ir veidai“.

Po pertraukos žiūrovus pasitiko 1987-aisiais susuktas S. Povilaičio klipas, kurį, kaip buvo iškilmingai priminta, režisavo Vytenis Pauliukaitis.

„Jei popmeno pradininkas Andy Warholas būtų matęs šį klipą, šį vyrą su odiniu lietpalčiu ir juoda skrybėle, jis tikrai būtų įkvėptas“, - subtiliausią vakaro pokštą mestelėjo V. Rumšas.

Juokeliai užleido muziką dainoms – ramią baladę su S. Povilaičiu atliko į sceną pakilusi dainininkė Karina Krysko – Skambinė.

„Padainavau apie Kariną, dabar padainuosiu apie Kristiną“, - surimavo S. Povilaitis ir toliau vedė publiką žinomų kūrinių takais.

Sveikinimai nesibaigė – į sceną pakilęs kompozitorius Teisutis Makačinas apdovanojo dainininką Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos Auksine žvaigžde, o paraginti V. Rumšo, atsistoję žiūrovai sudainavo Stasiui „Ilgiausių metų“.

„Siemens“ arenoje galėjo tilpti daugiau jo gerbėjų, tačiau kelis tūkstančius žmonių talpinantis viršutinis jos aukštas sekmadienio vakarą buvo uždengtas. Laisvų kėdžių tribūnose buvo galima pamatyti, bet ne itin daug.

S. Povilaičio gerbėjų laukia dar du jo jubiliejiniai koncertai – kovo 23 dieną Kauno „Žalgirio“, o kovo 28 dieną – Panevėžio „Cido“ arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.