Skirstosi grupė „Bekešo vilkai“, vokalistei G. Vaitkutei sprendimas - netikėtas

Sekmadienį Vilniaus menų fabrike „Loftas“ vyksiantis grupės „Bekešo vilkai“ jubiliejaus koncertas pažymės ir jos karjeros pabaigą. Dešimt metų gyvavusio kolektyvo nariai nusprendė pasukti savais keliais – tai bus paskutinis „Bekešo vilkų“ pasirodymas.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Mar 29, 2013, 10:36 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:39 AM

Fanką ir šiam stiliui giminingų žanrų muziką grojančios grupės sudėtis ne sykį keitėsi. Pastaruoju metu „Bekešo vilkų“ vokalistė buvo Girmantė Vaitkutė, sėkmingai vystanti ir solinę karjerą.

Su ja grupė sulaukė bene didžiausio publikos dėmesio, kai praėjusių metų pavasarį užėmė ketvirtąją vietą atrankoje į „Euroviziją“.

Sekmadienį vyksiančiame dešimtmečio koncerte grupę sveikins garsūs bičiuliai - Jurgis Didžiulis, Linas Adomaitis, grupė „Freaks On Floor“.

„Esami dėkingi grupei už šiltus prisiminimus, nepamirštamą jaunystę ir svarbiausia - už tikrus draugus. Lygiai 10 metų scenoje - geresnio laiko viską pabaigti būti ir negalėtų“, - grupės išsiskirstymą socialiniame tinkle „Facebook“ pakomentavo muzikantai.

Tačiau vokalistė G. Vaitkutė portalui lrytas.lt sakė, kad sprendimas baigti „Bekešo vilkų“ karjerą jai buvo šiokia tokia staigmena.

„Tikriausiai paskutinė sužinojau, kad grupės nebebus. Sakiau, kad į repeticiją atsinešiu naują dainą, man pasakė, kad to nebereikia“, - pasakojo dainininkė.

Anot jos, sprendimą išardyti „Bekešo vilkus“ priėmė grupės senbuviai – Jievaras Jasinskis, Jonas Narbutas, Vytautas Rasimavičius.

„Jie susėdo, pasišnekėjo. Paaiškėjo, kad kažkas kažkam kažkodėl nepavyksta, tad nusprendė viską baigti.

Ar tai susiję su mano soline karjera? Tikiuosi, ne, tokių priekaištų nesulaukiau. Tikrai visada rasdavau laiko šiai grupei“, - sakė pastaruoju metu intensyviai atskirai koncertuojanti Girmantė.

Dainininkė tvirtino norėjusi, kad „Bekešo vilkų“ karjera nenutrūktų, bet pripažino, kad grupėje buvo problemų.

„Galbūt trūko pokalbių, aiškesnės vizijos, bendro noro. Buvo nesusikalbėjimų. Kita vertus, jų yra visose grupėse. Nėra neišsprendžiamų problemų.

Grupei reikia motyvacijos, aiškios krypties, kad visi būtų kaip kumštis. Jei mąstymas skiriasi, kažkas yra nepatenkintas, tada jau sunkiau. Visi užsiėmę, pasinėrę į išgyvenimo pratybas, gal tai irgi prisidėjo“, - svarstė atlikėja.

Ji juokavo, jog dabar jau tikrai turės rimtai kibti į solinės karjeros reikalus, nes nebebus pateisinamų priežasčių tai atidėlioti.

„Ar man liūdna? Nežinau, dar nesuvokiau, kad grupė skirstoti. Koncertas tikrai nebus liūdnas. Nes liūdnų „Bekešo vilkų“ koncertų apskritai nebūna“, - patikino Girmantė.

„Bekešo vilkų“ pasirodymas praėjusių metų „Eurovizijos“ atrankoje:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.