Albumo apžvalga. „Alive Way“ „We Are Falling“ (audio)

Daugumai klausytojų geriausiai iš „Eurovizijos“ atrankų pažįstama lietuvių grupė „Alive Way“ tarsi užsispyrusi groja taip, lyg roko vystymasis būtų sustojęs maždaug 1986-aisiais, ir tai savotiškai žavu. „We Are Falling“ - be didelės pompastikos ir reklamos išleistas grupės albumas, tikrai galintis sudominti pernelyg didelio modernumo neieškančius melomanus.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Mar 30, 2013, 12:00 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 2:23 AM

Įkvėpimo šaltinius mielai vardija ir patys muzikantai - nuo „Aerosmith“ iki „Bon Jovi“. Jie - labai akivaizdūs. Melodingas rokas, kurį skeptikai vadintų „skuduriniu“, tačiau klausosi pakankamai maloniai. Kai kur, ypač lėtesniuose kūriniuose, pakvimpa ir Bryano Adamso šešėliu. O kartais, kad ir kaip keistai skambėtų, tai primena Marijų Mikutavičių - tais laikais, kai jis dar nebuvo parašęs „Trijų milijonų“ ir dainavo grupėje „Bovy“.

Energingiausia albumo daina - „Rather Be In Hell“, kurioje gitaros garsai yra pakankamai „kieti“, kad tiktų ir „Guns N'Roses“ ar kitos panašaus plauko grupės dainai. Tačiau dauguma dainų suręstos pagal principą „rami pradžia ir dramatiškas priedainis“ - kaip ir iki šiol didžiausias grupės hitas „Amazed By You“, kurio šiame albume nėra.

Dainininko Justino Stanislovaičio balsas gal ir nėra stebuklas, bet puikiai tinka šiam stiliui. Palankesnėmis aplinkybėmis puikiai galima įsivaizduoti, kaip dainas „And You“ ar „Midnight Rain“ transliuoja JAV radijo stotys - ten tokia muzika niekada nepraranda populiarumo, nors „Alive Way“ tekstais ir melodijų išbaigtumu ir neprilygsta savo bendraminčiams už Atlanto.

Viltys, žinoma, šiek tiek nerealios, nors grupė ir buvo paskelbusi, kad ja rūpintis pradėjo užsienio agentūra, o šį albumą galima rasti didžiausiose užsienio interneto parduotuvėse. Nepaisant to, galima dėti pliusą grupei vien už norą groti muziką, kuri niekaip negali būti vadinama madinga - tai mūsų dabartinėje jaunimo scenoje yra retas reiškinys.

Įvertinimas - 7 iš 10.

„Alive Way“ daina „Midnight Rain“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.