A. Pojavis į „Euroviziją“ norėtų pasiimti prieš savaitę gimusią dukrą

„Buona pasqua!“, – itališkai sveikinosi atlikėjas Andrius Pojavis Velykų popietę drauge su vadybininku Martynu Tyla viename iš sostinės viešbučių surengęs spaudos konferenciją „Eurovizijos“ konkurso tema. „Atsiprašau, kad susitikimą teko planuoti tuomet, kai visi daužo kiaušiniais, tačiau tai vienintelė laisva valanda įtemptame Andriaus grafike“, – į žurnalistus kreipėsi M. Tyla.

Prognozuoti, kurią vietą jam pavyks užimti konkurse, Andrius Pojavis kol kas nedrįsta, tačiau tikina, kad paskutinis tikrai nesiruošia būti.<br>J. Stacevičius
Prognozuoti, kurią vietą jam pavyks užimti konkurse, Andrius Pojavis kol kas nedrįsta, tačiau tikina, kad paskutinis tikrai nesiruošia būti.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Mar 31, 2013, 5:30 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:24 AM

Vos kelioms dienoms į gimtąją šalį iš Milano atvykęs A. Pojavis Lietuvoje sukasi kaip bitė: vaikšto į susitikimus, derina būsimo konkurso detales, dalyvauja įvairiuose projektuose. Velykos šiemet jam taip pat kitokios nei įprasta. Nors, kaip pats sako, jis ir spėjo nudažyti keletą margučių, didžiąsias metų šventes A. Pojaviui teko pasitikti be vos prieš kelias dienas pagausėjusios šeimynos. „Liūdna, kad negaliu būti šalia žmonos ir neseniai gimusios dukros, tačiau šeima mane supranta ir palaiko. Jau turiu patirties mėnesį nebūti namuose. Žmona žino, kad dėl „Eurovizijos“ reikia dirbti“, – teigė savaitės pradžioje su itale Isabella dukros Amelie susilaukęs A. Pojavis.

Kalbėdamas apie šeimą A. Pojavis spinduliavo džiaugsmu, tačiau žodžius rinko itin atsargiai ir atvirauti nebuvo linkęs. „Žmona jaučiasi gerai, dukra – sveika. Vaikų aš neauginu, jie auga patys. Na, kartais reikia nuvesti į darželį“, – juokauti bandė daugelio itin šeimynišku laikomas atlikėjas.

Tiki savo sėkme

Į Švedijos Malmės mieste vyksiantį nacionalinį „Eurovizijos“ dainų konkursą A. Pojavis sparnus pakels gegužės 4-ąją. Tačiau iki tol jam dar teks nemažai nuveikti: balandžio 13 dieną Amsterdame jo laukia „Mažoji Eurovizija“, vėliau jis vėl grįš į Lietuvą, kur mėnesio pabaigoje koncertuos Jurbarko publikai.

Nors iki konkurso liko visai nebe daug laiko, A. Pojavis tikino nesibaiminantis. „Nėra čia ko pergyventi – rezultatai bus geri“, – šypsodamasis sakė jis. Prognozuoti, kurią vietą jam pavyks užimti konkurse, atlikėjas kol kas nedrįsta, tačiau tikina, kad paskutinis tikrai nesiruošia būti.

M. Tyla teigė, kad A. Pojaviui pasisekė, jog jis konkurse pasirodys dešimtas iš šešiolikos atlikėjų. Pasak jo, būti sąrašo viduryje – labai palanki pozicija. „Svarbiausia, kad dainuoti tektų po reklamos, o ne prieš. Tuomet sulauktume daugiau dėmesio“, – sakė jis.

Lietuvai Švedijoje atstovausiantis A. Pojavis užsiminė, kad kol kas konkurse nėra akivaizdžių lyderių, o jo favoritų sąraše – airiai. „Buvau garantuotas, kad mano numeris konkurse bus tryliktas. Deja, neatspėjau. Trylikti liko airiai. Atsitiktinai paklausiau jų dainos ir man labai patiko. Nesakau, kad jie didžiausi konkurentai, tačiau tikrai stiprūs varžovai“, – teigė jis.

Tačiau panašu, jog A. Pojavio išskirti atlikėjai nėra tiesiog „atsitiktinai“ įdomūs. Jau dabar lažybų punktuose daugiausia dėmesio sulaukia danai, italai ir norvegai, tačiau Airijos vardas taip pat šmėžuoja lyderių sąrašuose. Jų sėkme tiki ne vienas Europos gyventojas. Tuo tarpu Lietuvai kol kas prognozuojamas antras dešimtukas.

Svarbiausia – daina

Kalbėdamas apie konkurso užkulisius, M. Tyla pabrėžė, kad švedams labai svarbu susipažinti tiek su atlikėju, tiek su daina. „Tai – dainos, o ne šou konkursas, todėl pati daina turi kalbėti už save“, – sakė jis.

Būtent dėl šios priežasties lietuviai tikina nesistengiantys papirkti žiūrovų pigiais blizgučiais.

„Mano koziris – čirvų tūzas“, – į klausimą apie savo pranašumus prieš kitus konkurso dalyvius juokaudamas atsakė A. Pojavis.

Pasak jo, geriausia, ką jis turi – pats kūrinys, kurį palankiai jau spėjo įvertinti ir Italijos „Universal“ kompanijos vadovas.

Pasiruošti konkursui lietuviui padeda iš Bulgarijos kilusi muzikos mokytoja, su kuria repeticijų salėse jis praleidžia nemažai laiko.

Į reklamą daug neinvestuos

Atlikėjas Malmėje neketina žaisti pigių žaidimų. Pasak jo, darytis savireklamą vaikštant į vakarėlius – energijos švaistymas.

„Gerai reklamai reikia ir gero biudžeto. Dalinti marškinėlius ir kompaktinius diskus – prastas sprendimas. Būtų labai smagu, jei informacinių technologijų specialistai padėtų sukurti šiuolaikišką aplikaciją. Tai daug moderniau ir padeda geriau pasiekti tikslinę auditoriją“, – sakė M. Tyla

Pasak jo, prie dainos populiarinimo turėtų prisidėti ir Lietuvos radijo stotys. „Niekaip nesuprantu kodėl radijo stotyse „Eurovizijos“ daina skamba tik po konkurso, o ne iki jo. Būtų gerai, jei „Something“ taptų hitu jau dabar“, – svarstė jis. Norėtų pasiimti visą šeimą

Ar su A. Pojaviu į Švediją keliaus ir jo šeima, kol kas taip ir neaišku. Dainininkas tikino, kad labai norėtų, jog palaikyti jo konkurse drauge vyktų ir žmona, ir dukros. „Norėčiau, kad važiuotų visa šeima“, – šypsodamasi tikino jis ir juokais užsiminė, kad jei nebūtų galimybės visus apgyvendinti, jis išnuomotų kemperį, kuriame galėtų įsikurti ir daugiau giminaičių.

„Mano pusseserė turi šešis vaikus. Įsivaizduokite, kaip būtų smagu, jei atvyktų tokia gausi palaikymo komanda”, – juokavo A. Pojavis.

A. Pojavis ketina sulaukti itin stipraus palaikymo iš Švedijoje ir Italijoje gyvenančių lietuvių bendruomenių. Jis jau spėjo susidraugauti su ten gyvenančiais žmonėmis, todėl tikisi, jog šios šalys Lietuvai atiduos bent po vieną balsą.

„Eurovizijoje“ lietuvis pirmą kartą pasirodys gegužės 14-ąją.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.