Albumo apžvalga. J. Timberlake'as „The 20/20 Experience“ (video)

Per septynerius metus, praėjusius nuo ankstesnio Justino Timberlake'o albumo pasirodymo, daug kas jau patikėjo, kad dainininkas apskritai pasitraukė iš scenos, nusprendęs visą dėmesį skirti aktorystei. Pasirodo, per anksti. Jis grįžo su trenksmu - naujas albumas „The 20/20 Experience“ tapo greičiausiai perkamu muzikos įrašu ne tik paties Justino karjeroje, bet ir interneto parduotuvės „iTunes“ istorijoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys ("Lietuvos rytas")

Mar 31, 2013, 12:38 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 1:44 AM

Beveik milijonas parduotų egzempliorių per vieną savaitę - skaičiai, kurie net ir didžiulėje JAV rinkoje šiais laikais daro įspūdį. Justino sugrįžimas tapo vienu labiausiai apkalbamų pramogų pasaulio įvykių. Dominuojanti tema - dainininkas sugrįžo subrendęs ir suvyriškėjęs, vilkėdamas kostiumą ir šiaip - dabar jis jau tikras vyras, kone šių dienų Frankas Sinatra ar Elvis Presley. Įdomu, nes Justinui - dar tik 32-eji, tačiau su grupe „'N Sync“ ir atskirai nuo jos jis jau nuveikęs tiek, jog atrodo, kad būtų gerokai vyresnis.

Įdomiausia, kad „The 20/20 Experience“ muzikos požiūriu tikrai nėra išskirtinis albumas. „Pusher Love Girl“ - tipiška lėta, seksuali, tiesa, aštuonias minutes trunkanti ritmenbliuzo orgija. „Suit & Tie“ - su reperiu Jay-Z įrašytas ritmingas kūrinys, kuriame Justinas rodo visas savo falceto galimybes. „Strawberry Bubblegum“ - tingiai slenkanti melodija ir šablonų kupinas vokalas, tarsi specialiai pritaikytas erotiškiems vaizdo klipams su sukūrinėje vonioje gulinčiomis gražuolėmis.

„Tunnel Vision“ nuotaika - lyg bandymas atkartoti garsų Justino hitą „Cry Me A River“. Lėta „Spaceship Coupe“ duoda aiškią užuominą, kad J. Timberlake'as tikrai gausiomis dozėmis „vartoja“ dainininko Prince'o muziką. Baladė „Mirrors“ - kiek ryškesnis kūrinys, bet irgi kupinas prodiuserio Timbalando klišių, kurių šiame albume itin daug - nuo styginių instrumentų garsų iki užuominų į rytietiškus ritmus.

Kitaip tariant, jei ant šio disko viršelio būtų bet kurio kito atlikėjo vardas - jis būtų perkamas maždaug šimtą kartų mažiau. Reklama - galingas ginklas. Tai nereiškia, kad šis albumas blogas - tiesiog naujos Justino muzikos laukimas užaugino didelius lūkesčius, apie jį net pradėta kalbėti kaip apie revoliucingą muzikos mąstytoją. Taip nėra. Jis tiesiog puikus popmuzikos atlikėjas, ne daugiau ir ne mažiau.

Įvertinimas - 8 iš 10.

J. Timberlake'o vaizdo klipas „Mirrors“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: narystės ES 20-mečio proga sveikinimai iš U. von der Leyen