Britų popžvaigždė E. Goulding Vilniuje: „Lietuvą žinojau tik dėl „Eurovizijos“ (interviu)

Menų fabriko „Loftas“ pastovūs lankytojai jau sunkiai prisimena, kada ši pramogų vieta buvo taip prikimšta. Prasiskinti kelią nuo vienos klubo sienos iki kitos buvo beviltiška – masė susigrūdusių kūnų ketvirtadienio vakarą bandė linguoti pagal į Lietuvą pirmą kartą užsukusios britų dainininkės Ellie Goulding muziką.

Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-04-19 12:10, atnaujinta 2018-03-08 00:52

„Prisipažinsiu – kai sulaukiau pasiūlymo ją pakviesti, iš pradžių nė nežinojau, kas ji tokia“, - šypsojosi „Lofto“ šeimininkas Viktoras Diawara.

Pasiklausęs dainų jis sužinojo ir Ellie pakvietė. Dėkingų jam už tai netrūksta. Visi bilietai į E. Goulding koncertą buvo parduoti dar prieš tris savaites.

Prieš trejus metus albumu „Lights“ išgarsėjusi atlikėja pirmą kartą užsuko į Baltijos šalis. Dviejuose jos diskuose skambantį elektroninės popmuzikos ir „indie“ skambesį puikiai vertina kritikai, kartu gastroliuoti kviečia JAV popžvaigždė Bruno Marsas, atlikėjos kolekcijoje – Britų muzikos apdovanojimas.

Tačiau vienas labiausiai aptarinėjamų Ellie karjeros epizodų – 2011-aisiais įvykęs koncertas princo Williamo ir jo išrinktosios Kate Middleton vestuvių vakarėlyje. Britų spauda tada ir stebėjosi, ir liaupsino karališkosios poros muzikinį skonį, o Ellie pelnė daug reklamos taškų.

Tame pasirodyme, apie kurį sklando legendos, Ellie dainavo ir Eltono Johno baladę „Your Song“, kurią ketvirtadienį „Lofte“ buvo galima išgirsti greta „Anything Could Happen“, „Under The Sheets“, „Figure 8”, “Starry Eyed“, su šokių muzikos žvaigžde Calvinu Harrisu įrašyto „I Need Your Love“ ir daugybės kitų kūrinių.

Po „apšildančio“ atlikėjo Matthew Koma pasirodymo į sceną dešimtą valandą žengusi Ellie pati atrodė kiek sutrikusi dėl to, kad publika atmintinai rėkė kas antros dainos žodžius.

„Oho, man taip gera, kad esu čia“, - tarp daugybės kitų greitakalbe beriamų monologų prisipažino dainininkė, ir tai atrodė labai nuoširdu.

Su muzikantų grupe į sceną žengusi atlikėja ne tik dainavo, bet kartais ir mušė būgnus bei maigė sintezatorių. Tai nepadėjo nukreipti dėmesio nuo to, kas buvo akivaizdu – Ellie toli gražu nėra įspūdinga vokalistė.

Balsas, net ir dažnai „pastiprintas“ papildomu vokalo takeliu iš kompiuteriu, atrodė silpnokas. Balų nepridėjo ir įgarsinimas – kiek toliau nuo scenos muzika skambėjo tiesiog pernelyg tyliai.

Užkulisiuose buvo kalbama, kad taip esą nusprendė patys E. Goulding komandos įgarsintojai – motyvuodami tuo, kad Ellie balsas yra delikatus ir trankiai skambėti jos pasirodymai neturi.

Kita vertus, einantieji į E. Goulding koncertus tikisi ne vokalo akrobatikos, o emocijų, į šio laikmečio jaunų žmonių skonį gerai pataikiusių dainų ir stilingo skambesio – viso to gavo su kaupu.

Kai iš šešto koncerte sutikto žmogaus sulauki klausimo, „kas čia per dainininkė ir iš kur ji“, supranti, kad koncerto rengėjai vėl sėkmingai įvykdė misiją – aplink viešnios pasirodymą sukūrė „madingo renginio“ aurą.

Atvykusi į Vilnių, Ellie parodė charakterį – vietoj vieno vadybininkų siūlyto brangaus viešbučio pasirinko kitą, pigesnį, bet įdomesnio interjero ir atmosferos. Paprakaitavusi sporto salėje, Ellie rado laiko pokalbiui su lrytas.lt.

- Jūsų naujas klipas su atlikėju Calvinu Harrisu labai šaunus – jūs ten pusnuogiai bučiuojatės ir šiaip smagiai leidžiate laiką. „Jie tikrai turėtų pradėti susitikinėti“, - rašo komentatoriai internete. Ką apie tai manote?

- Manau, kad gal jie visiškai teisūs (juokiasi).

- Buvo linksma filmuotis?

- Taip. Mes su Calvinu esame labai geri bičiuliai. Gal todėl, žinote, kai kurias klipo scenas filmuoti buvo gana lengva. Su mažai pažįstamu žmogumi turbūt nebūčiau taip atsipalaidavusi. Oi, nė nežinau, ar aiškiai čia pasakiau (juokiasi).

- Prieš Lietuvą aplankėte Latviją ir Estiją. Ar spėjote susidaryti kokį nors įspūdį apie mūsų šalis?

- Atvirai kalbant, ne. Yra taip, kad mano koncertų grafikas labai įtemptas. Visiškai nieko nematau. Tik koncertų sales, autobusą ir viešbučių kambarius. Gaila, bet taip yra.

Kita vertus, anksčiau nė nesvajojau, kad į tokias šalis teks vykti, Rusiją, Lietuvą, kitas buvusios Sovietų Sąjungos valstybes. Apie Lietuvą iki šiol aš iš esmės žinojau tik dėl „Eurovizijos“.

- Jūs rimtai žiūrite tą konkursą?

- Na, nėra taip, kad kasmet įdėmiai žiūrėčiau. Bet esu mačiusi, ir ten buvo jūsų šalies pavadinimas.

- Tai – jau ne pirmos jūsų pasaulinės gastrolės. Kurios dainos koncertuose jums pačiai pasiunčia šiurpulius per nugarą?

- Priklauso nuo pasirodymo. Keisčiausia, kad abu mano išleisti albumai – gana skirtingi. Ir vienuose koncertuose žiūrovai geriausiai priima pirmojo „Lights“, kituose – antrojo „Halcyon“ dainas. Būna, kad tos dainos, kurios patinka man, mažiau „kabina“ žiūrovus. Normalu.

- Daug diskutuojama apie dabartinės britų popmuzikos būklę tai, kad „topuose“ labai daug šlamšto. Ką jūs apie tai manote?

- Yra tiesos. Mano dainų „topuose“ būna nedažnai. Tiesą sakant, ne itin daug klausausi to, ką transliuoja populiarios radijo stotys. Ten tikrai daug baisių dalykų. Tačiau mano grotuvas visada prikimšas naujos geros jaunų atlikėjų muzikos. Vadinasi, tikrai ne viskas yra blogai. Gali rasti kalnus dainų, kurių verta klausytis, reikia tik paieškoti.

- Esate sakiusi, kad niekada neturėjote nė vienos dainavimo pamokos. Nekyla noro tai padaryti?

- Kartais to noriu, nes tikrai yra dalykų apie dainavimą, kurių nežinau, man tai tikriausiai būtų naudinga. Tikrai nesakau, kad mokytis dainuoti nereikia, viską galima išmokti pačiam. Bet kol kas yra taip, kaip yra, ir man visai neblogai sekasi.

- Turite ritualų, susijusių su ėjimu į sceną?

- Reikia trupučio ramybės, susikaupimo. Ir daug karštos arbatos. Bet čia ne tik prieš koncertus – aš šiaip labai mėgstu gerti arbatą.

Nesu iš tų atlikėjų, kurie gimę būti scenoje, linksminti žmones. Man reikia nusiteikti, pagalvoti, kaip elgsiuosi, ką kalbėsiu. Tai nereiškia, kad man nepatinka koncertuoti, tiesiog iki šiol nepriprantu prie minties, kad visi tie atėję žmonės nori klausytis manęs.

- Prieš dvejus metus dainavote princo Williamo ir jo išrinktosios Kate vestuvių vakarėlyje. Ar nuo to laiko davėte bent vieną interviu, kuriame nebuvo klausimo apie tai?

- Tiesą sakant, ne (juokiasi). Žmonės mėgsta apie tai kalbėti. Negaliu pasakyti, kad tai mane erzina. Suprantu, kad tai kelia smalsumą, nes ne kiekvieną dieną pasitaiko toks koncertas.

Taip, Williamui ir Kate, pasirodo, patinka mano muzika, todėl pakvietė mane padainuoti. Man buvo smagu. Buvo geras koncertas. Dovanų jiems nenešiau, manau, kad mano dainavimas buvo tinkama dovana.

- Intensyviai dirbate jau keletą metų. Kada ruošiatės pailsėti?

- Po šio turo tikriausiai reikėtų stabtelėti ir apsižvalgyti, pagalvoti, kokia kryptimi noriu eiti toliau. Ne, nesakau, kad darysiu pertrauką, aš taip nemąstau. Visą laiką atsiranda naujų idėjų dainoms, tai turbūt greitai pasiilgsiu studijos ir vėl eisiu įrašinėti.

- Vienas jūsų pomėgių – bėgimas. Ką jautėte, kai išgirdote apie tragediją Bostono maratone?

- Tai buvo siaubinga -būtent todėl, kad, kaip pastebėjote, aš mėgstu bėgioti ir turiu tikslą vieną dieną dalyvauti maratone.

Puikiai žinau, kokia nuotaika tvyro tokiose varžybose. Baisu, kad ją kažkas šitaip sugriovė. Aš nežinau, kas tai padarė ir kodėl, bet man buvo sunku susikaupti koncertui, kai išgirdau, kas ten nutiko.

Planavau bėgti Vašingtone, moterų pusės maratono distancijos varžybose. Nė nežinau, ar jos po šito įvyks. Tikiuosi, kad įvyks. Bet neslėpsiu – kai išgirdau apie tuos sprogimus, susimąsčiau, ar noriu tokiame bėgime dalyvauti. Suprantu, kad gal neteisinga taip mąstyti, bet man tikrai būtų neramu.

Naujausias E. Goulding ir C. Harriso klipas „I Need Your Love“:

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.