„Skamp“ kviečia lietuvius apie Europą repuoti be keiksmažodžių

„Skamp“ gerbėjams – šansas parepuoti kartu su šia grupe. Pirmadienio rytą Erica Jennings, Vilius Alesius ir Viktoras Diawara pakvietė visus norinčius dalyvauti akcijoje, su kurios laimėtojais įrašys dainą.

Savo filmukus kviečiami siųsti ir mėgėjai reperiai, ir jau šios duonos ragavę atlikėjai, ir pavieniai kandidatai, ir grupės. „Skamp“ nariai išrinks geriausius, jų repavimą įjungs į savo dainą, kuriai bus surengtas pristatymas ir nufilmuotas vaizdo klipas.<br>R. Danisevičius
Savo filmukus kviečiami siųsti ir mėgėjai reperiai, ir jau šios duonos ragavę atlikėjai, ir pavieniai kandidatai, ir grupės. „Skamp“ nariai išrinks geriausius, jų repavimą įjungs į savo dainą, kuriai bus surengtas pristatymas ir nufilmuotas vaizdo klipas.<br>R. Danisevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-04-22 12:50, atnaujinta 2018-03-07 22:18

„Gali dalyvauti jauni arba širdyje jauni žmonės. Tereikia sukurti tekstą ir parepuoti Europos, jos gyventojų teisių tema.

Svarbiausia – kūrybiškumas. Žiūrėsime ir į tekstą, ir į pateikimą, charizmą. Aukštos kokybės nereikia – galima filmuotis ir telefonu, bet kuo įdomiau – tuo geriau“, - projektą pristatė „Skamp“ narys V. Alesius.

Nuo teisių, oro uoste praradus bagažą, iki teisės balsuoti, gyvenant kitoje šalyje – tokį platų temų spektrą, anot jo, apima konkurso tema. Beje, Airijos pilietė E. Jennings tik neseniai sužinojo, kad ir Lietuvoje gali balsuoti Europos Parlamento rinkimuose.

Kurti repo filmukus jaunimas bus skatinamas visą gegužės mėnesį – įvairiuose renginiuose visoje Lietuvoje. „Hiphopo dirbtuves“ Lietuvos miesteliuose ketinama rengti gegužės pabaigoje minimos Europos jaunimo savaitės proga.

Šia akcija Europos Komisija siekia pagyvinti jaunimo susidomėjimą Europos Sąjungos ir jos piliečių teisių tema. Lietuva – vienintelė šalis, kur tai daroma, pasitelkiant hiphopo konkursą. Grupė „Skamp“ jo veidu tapo, nes yra labai kosmopolitiška, jos nariai gerai išmano Europos Sąjungos reikalus.

„Turbūt hiphopas pasirinktas todėl, kad tai – jaunimui patinkanti saviraiškos forma. Ji paprasta, nereikalauja ypatingų muzikinių įgūdžių.

Be to, artima tai, kad dauguma mūsų šalyje kuriamų repo tekstų yra lietuviški, o, pavyzdžiui, roko grupės veržiasi dainuoti angliškai“, - svarstė V. Alesius.

Savo filmukus kviečiami siųsti ir mėgėjai reperiai, ir jau šios duonos ragavę atlikėjai, ir pavieniai kandidatai, ir grupės.

„Skamp“ nariai išrinks geriausius, jų repavimą įjungs į savo dainą, kuriai bus surengtas pristatymas ir nufilmuotas vaizdo klipas.

Kaip dėl keiksmažodžių? Jų repo tekstuose pasitaiko neretai.

„Jei tas keiksmažodis bus visiškai būtinas tekstui, o tekstas bus labai geras, mes jį paliksime dainoje, tik pridengsime garso efektu. Bet šiaip gal tokiai dainai keiksmažodžių nereikia“, - juokėsi V. Diawara.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.