A. Pojavis: „Koncerto Jurbarke bijojau labiau, nei bijau Eurovizijos“

Šeštadienio vakarą gimtajame Jurbarke Eurovizijoje Lietuvai atstovausiantis Andrius Pojavis surengė paramos koncertą. Iš Italijos, kur gyvena, tik retkarčiais grįžtantis atlikėjas neslėpė, kad groti ant vaikystės miesto scenos jis lipo labai jaudindamasis.

A. Pojavio koncertas Jurbarke.<br>L. Pileckas
A. Pojavio koncertas Jurbarke.<br>L. Pileckas
Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Apr 28, 2013, 12:13 AM, atnaujinta Mar 7, 2018, 3:14 PM

Prieš pat kocertą Jurbarko kultūros centre tvyrojo lengva suirutė. Pomėgiu improvizuoti ir išsiblaškymu garsėjantis atlikėjas su renginio vedėjais ir kitais muzikantais ant lapelio rašė paprastą scenarijų. Tačiau tai nė kiek nesutrukdė itin jaukiai neįprasto koncerto atmosferai. Pasirodymą A. Pojavis surengė kartu su liaudiškos muzikos kapela, kurioje groja jo tėvas Petras Pojavis.

„Džiaugiuosi sūnumi. Tikiuosi, kad jam pasiseks. Andrius seniai jau groja. Net nežinau, gal nuo kokių penkerių ar ketverių metų gitarą birbina. Buvo vieną sudaužęs, bet nupirkom kitą“, - pasakojo P. Pojavis.

Tuo tarpu sūnaus koncertą stebėjusi mama su žurnalistais bendrauti kuklinosi.

Atbaidė kaina

Dar prieš koncertą gimtinėje A. Pojavis jam atstovaujančio prodiuserio Martyno Tylos buvo paragintas pasirodymą atšaukti. Prodiuserį dvejoti vertė, kad jurbarkiečiai nupirko tik keletą po 30 litų kainavusių bilietų. Kiek vėliau organizatoriai paskelbė, kad už šią sumą į koncertą galės patekti du žiūrovai.

Pripildyti salę žiūrovais stengėsi ir ir Jurbarko jaunimo tetras, kuris žmones į A. Pojavio koncertą kvietė šeštadienio rytą turgavietėje. Tačiau nors skrajutes su kvietimu jurbarkiečiai mielai ėmė, pirkti bilietų neskubėjo – baugino esą didelė kaina.

„Aš esu optimistas. Todėl sakau, kad susirinko ne pustuštė, o puspilnė salė. Nieko nepadarysi, kad koncerto kaina vilnietiška. Kažkas nepagalvojo. Žmonėm tikrai per brangu buvo. Tačiau būčiau atvažiavęs ir grojęs net ir vienam žiūrovui“, - apgailestavo jurbarkietis.

Nepaisant kainos į Jurbarko kultūros namus sugriuvo visas būrys A. Pojavio gerbėjų. Per koncertą ir po jo vyrą sveikino buvę klasiokai, draugai, gerbėjai prašė autografų.

Grojo nuoširdžiai

Susirinkusiems A. Pojavis atliko kūrinius iš savo albumo „Aštuoni“. Tačiau žiūrovų laukė ir keletas staigemnų.

Kartu su liaudiškos muzikos kapela atlikėjas užtraukė jurbarkiečio kompozitoriaus K. Vasiliausko dainą „Žemėj Lietuvos“. Dainą A. Pojavis traukė paslapčiomis porą kartų žvilgtelėjęs į delne rankomą lapelį.

Antroji atlikėjo dovana gerbėjams buvo ne Eurovizijai skirta dainos „Something“ versija.

„Kai nusprendžiau dalyvauti Eurovizijos atrankoje, Jurbarke sukūriau šią dainą. Noriu padainuoti jums taip, kaip daina skambėjo pačioje pradžioje, kai dar nebuvo pritaikyta Eurovizijai“, - atviravo A. Pojavis.

Išeitis – Rusija

A. Pojavis Lietuvai Švedijos Malmės mieste atstovaus gegužės 14 – 18 dienomis. Atlikėjas Jurbarke susirinkusiems gerbėjams tvirtino, kad jo tikslas patekti į finalą.

„Jei tik Andriaus pergalę lemtų žinutės, tai visi tikri jurbarkiečiai turi puikią išeitį, kaip palaikyti Andrių per Euroviziją. Tiesą sakant, jie privalėtų tai padaryti. Kai vyks balsavimas, reiks nuvažiuoti vos dešimt kilometrų iki Smalininkų miestelio. Ten telefonai automatiškai persijungia į Rusijos operatorių ryšį, nes kitoje Nemuno pusėje yra Kaliningrado sritis. O tada jau galima balsuoti“, - dėkodamas A. Pojaviui už koncertą sakė Jurbarko meras Ričardas Juška.

Į miesto vadovo užmačias atlikėjas atsakė užjaučiančia veido išraiška. Jurbarke užaugęs A. Pojavis prispažino nežinantis, kiek už trumpąją žinutę plėšia rusų operatoriai, tačiau neabejojo, kad gerokai brangiau, nei Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.