G. Kilčiauskienė apie savo albumą: „Nesu cirko meškutė, kad stebinčiau“

„Tai dešimt tablečių. „Užsimetam“ visi ir laukiame šalutinio poveikio. Vieniems jis bus, kitiems – ne. Treti gali suviduriuoti skystais komentarais internete“, - pristatydama debiutinį solinį albumą „Optinė apgaulė“, pirmadienį sakė dainininkė Giedrė Kilčiauskienė.

„Mano muzika - širdžiai ir smegenims“, - pristatydama albumą sakė G. Kilčiauskienė.<br>J. Stacevičius
„Mano muzika - širdžiai ir smegenims“, - pristatydama albumą sakė G. Kilčiauskienė.<br>J. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

Apr 29, 2013, 7:54 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:01 PM

Apie vaistus ji prabilo neatsitiktinai – kompaktinės plokštelės dizainas primena tablečių pakuotę.

„Toks ir yra sumanymas – tarp kitų diskų lentynoje turėtų gerai atrodyti“, - juokėsi Giedrė, pirmadienį surengsianti albumo pristatymo koncertą sostinės Šv. Kotrynos bažnyčioje.

Dainininkė pabrėžė, kad solinis dešimties dainų albumas nereiškia dueto „Empti“, kuriame ji dainuoja keliolika metų, išsiskirstymo.

„Susikaupė dainų, kurios skamba kitaip. Nusprendžiau jas išleisti. Ką apie tai sakė Paulius (Kilbauskas, kitas dueto „Empti“ narys. – Red.)? Kol kas nieko. Dabar jis Amerikoje“, - šypsojosi Giedrė.

„Giedrė – scenos dinozaurė. Ji rodo pavyzdį daugeliui Lietuvos atlikėjų, kokia turi būti muzika ir kaip turi skambėti“, - komplimentų dainininkei negailėjo vadybininkas Martynas Tyla. Jo nuomone, „Optinė apgaulė“ aukštai kelia kartelę lietuviškos popmuzikos atlikėjams.

Albume skambanti muzika, pačios Giedrės tikinimu, gerokai skiriasi nuo „Empti“. Dainas įrašyti padėjo gyvai grojanti muzikantų grupė - Darius Rudis, Julius Valančauskas, Andrejus Polevikovas, Mindaugas Vadoklis, Paulius Volkovas. Kūrinyje „Arčiau esmės“ skamba Gedimino Gelgoto vadovaujamo orkestro „Ni & CO“ grojimas. Būtent ši daina, anot Giedrės, yra apie seksą.

„Šiaip visos šio albumo dainos yra apie dviejų žmonių santykius. Kaip reaguoja mano šeima? Klausiau dukters Saulės, ar ateis į mano koncertą. Sakė, ne, gal geriau namie pabus su ta mano muzika. Vyras Dominykas filmavo dainos „Spalvota migla“ klipą, daug kartų klausėmės šios dainos namie, dukra galiausiai paprašė užsidėti ausines. Bet jie mane palaiko“, - juokėsi Giedrė.

Albumo pavadinimas – filosofinis, taip vadinasi ir viena jame skambančių dainų. Anot Giedrės, viskas yra optinė apgaulė – kompaktinė plokštelė, į koncertus ateinantys žiūrovai ir taip toliau.

„Muzika būna įvairi – skirta vasarai, šokiams, fonui, kartais – pridengti nuogą kūną. Mano muzika skirta širdžiai ir smegenims“, - naujas dainas pristatė Giedrė. Pirmieji albumą įsigyti galės kavinių tinklo „Coffee Inn“ lankytojai.

„Galiu tik pakartoti, ką pasakė Donatas Montvydas: „Užsidėčiau šį albumą, užsirūkyčiau cigarą, įsipilčiau taurę gero konjako ir mėgaučiausi.“  Tik jis negeria ir nerūko“, - antrino M. Tyla.

Solinio albumo idėja Giedrės galvoje sukosi jau seniai, tačiau ją įgyvendinti užtruko.

„Aš rašau lietuviškus dainų tekstus, o juos gerai sukurti nėra taip paprasta. Be to, bėgant metams pradėjau girdėti kažkiek panašius tekstus į mano kitų atlikėjų dainose, turėjo praeiti laiko, kad suprasčiau, kaip judėti į priekį, kad nebekartočiau savęs“, - sakė Giedrė.

Albumo programą dainininkę ketina gyvai pristatyti didžiuosiuose Lietuvos miestuose, taip pat – keliuose vasaros festivaliuose.

Giedrė tikisi, kad jos dainas išgirs įvertins tie, kurie iš tikrųjų vertina muziką.

„Aš nesiekiu ir nežadu nustebinti. Nesu cirko meškutė, kad stebinčiau. Ką jaučiau, tai ir sukūriau, niekam neketinu pataikauti“, - sakė atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.