„Black Sabbath“ žvaigždės palaiminti armėnų „eurovizininkai“ uždainavo lrytas.lt skaitytojams (video)

Specialiai lrytas.lt, Malmė

Armėnų grupė „Dorians“ siunčia lrytas.lt skaitytojams linkėjimus.<br>R. Zilnys
Armėnų grupė „Dorians“ siunčia lrytas.lt skaitytojams linkėjimus.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 8, 2013, 5:24 PM, atnaujinta Mar 7, 2018, 1:35 AM

Malmėje susirinkusių „Eurovizijos“ konkurso dalyvių roko mėgėjams didžiausią įspūdį daro armėnų grupė „Dorians“. Šiems atlikėjams „eurovizinę“ dainą „Lonely Planet“ parašė Tony Iommi – legendinės britų sunkiojo metalo grupės „Black Sabbath“ gitaristas. „Mes patys iš pradžių nepatikėjome, kad jis sutiks“, - portalui lrytas.lt sakė armėnų grupė, specialiai mūsų skaitytojams mielai sutikusi sudainuoti dainos fragmentą.

Grupės „Black Sabbath“ pavadinimas šiais metais – viso pasaulio roko mėgėjų lūpose. Grupė, į kurią po 33 metų pertraukos sugrįžo dainininkas Ozzy Osbourne'as, paruošė naują albumą „Thirteen“.

Tai – didžiulė staigmena. Bet dar didesnis siurprizas – kad grupės gitaristo T. Iommi vardas puikuojasi „Eurovizijos“ kompozitorių sąraše. „Black Sabbath“ ir „Eurovizija“ atrodo nesuderinami dalykai.

Neįtikėtina, bet akivaizdu – armėnai į konkursą atvyko, apsiginklavę šio metalo veterano sukurta melodija „Lonely Planet“, kuriai patys parašė anglišką tekstą apie tai, jog reikia saugoti mūsų planetą.

„Tikiuosi, tie, kurie nežiūri „Eurovizijos“, šiek tiek pakeis savo nuomonę – dėl to, kad dainą parašiau aš. Kai manęs paprašė prisidėti, nedvejojau – iškart supratau, kad konkursui tiks viena mano idėjų.

Beje, armėnai parašė tikrai gerą ir tinkamą tekstą. Tikriausiai britai juoksis iš tos dainos, kaip dažniausiai ir būna su „Eurovizijos“ kūriniais. Bet man nesvarbu“, - prieš konkursą sakė 65-erių T. Iommi.

„Tai graži žinia, turime galvoti apie tai, kaip elgiamės šioje žemėje. Esame čia ne tam, kad laimėtume. Tiesiog norime visam pasauliui pasiųsti žinią. Žmonės visame pasaulyje pernelyg nutolo nuo gamtos, tai labai blogai. Raginame atsigręžti į gamtą. Turime nustoti gyventi skaitmeniniame pasaulyje“, - lrytas.lt sakė „Dorians“ nariai.

Muzikantai prisipažino, kad iki šiol nori įsižnybti į šoną, kai prisimena, kas sukūrė jų „eurovizinę“ dainą.

„Tiesiog trūksta žodžių. Mes esame „Black Sabbath“ gerbėjai nuo pat vaikystės. Esame giliai dėkingi ir jaučiamės labai pagerbti“, - sakė muzikantai.

Paklausti, ar garsusis gitaristas atvyks palaikyti jų į Malmę, muzikantai kalbėjo mįslėmis: „Galbūt kažkas panašaus įvyks. Bet tai turi būti staigmena“.

Armėna pasirodys antrajame „Eurovizijos“ pusfinalyje, tad lietuviai už juos galės balsuoti tik tuo atveju, jei „Dorians“ pateks į finalą.

„Būtų tikrai labai smagu sulaukti lietuvių balsų. Gal galime jums padainuoti?“, - po ekskursijos laivu, kurioje dalyvavo ir Lietuvos „eurovizininkai“, paklausė armėnai. Lrytas.lt skaitytojams jie atliko „Lonely Planet“ fragmentą – jį galite išgirsti vaizdo reportaže.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.