Azerbaidžano „eurovizininkas“ sportuoti nepamiršta net naktį

specialiai lrytas.lt, Malmė

Daug metų graikų ir romėnų imtynių treniruotėms paskyręs Faridas Mamedovas – 21-erių dainininkas, kuris „Eurovizijoje“ šiais metais atstovauja Azerbaidžanui. Lydimas kelių filmavimo kamerų, atlikėjas penktadienio rytą valandą bėgiojo miesto parke.<br>R. Zilnys
Daug metų graikų ir romėnų imtynių treniruotėms paskyręs Faridas Mamedovas – 21-erių dainininkas, kuris „Eurovizijoje“ šiais metais atstovauja Azerbaidžanui. Lydimas kelių filmavimo kamerų, atlikėjas penktadienio rytą valandą bėgiojo miesto parke.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 10, 2013, 2:23 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 11:06 PM

Dainavimas dainavimu, o sportui laiko irgi turi atsirasti. Taip nusprendė daug metų graikų ir romėnų imtynių treniruotėms paskyręs Faridas Mamedovas – 21-erių dainininkas, kuris „Eurovizijoje“ šiais metais atstovauja Azerbaidžanui. Lydimas kelių filmavimo kamerų, atlikėjas penktadienio rytą valandą bėgiojo miesto parke.

Jei kada nors taps tarptautine popmuzikos žvaigžde, F. Mamedovas tikriausiai galės išsiversti be asmens sargybinių. Jis dainuoja penkiolika metų, tačiau šalia muzikos intensyviai lanko graikų ir romėnų imtynių treniruotes.

„Prieš pusmetį dalyvavau čempionate, perėjau tris etapus. Žinau, kad jei pasistengčiau, galėčiau pasiekti neblogų sporto rezultatų.

Nesakau, kad atsisakiau minčių apie sportininko karjerą, tiesiog šiuo metu visas mano dėmesys sutelktas į „Euroviziją”. Tačiau sportas padeda susikaupti, prieš kiekvieną pasirodymą darau atsispaudimus ir kitus pratimus”, – lrytas.lt prieš kelias savaites Vilniuje pasakojo Faridas.

Prieš „Euroviziją“ jis dar nuisifilmavo klipe, kuriame vaikus mokė braziliško kapueiros kovos meno, o galiausiai išplatino fotografijas, kuriose įsiamžino iki pusės apsinuoginęs. Dainininko sportiškumą ir treniruotą kūną Azerbaidžanas mato kaip svarbų atlikėjo pristatymo akcentą.

Sportinį kostiumą vilkintis dainininkas sakė, kad Malmėje uoliai mankštinasi kiekvieną dieną – ir viešbučio sporto salėje, ir miesto parkuose.

„Net jei būnu labai pavargęs, net jei grįžtu pirmą valandą nakties – atlikti pratimus reikia. Kitaip po kelių dienų pradės skaudėti raumenis. Mano aistra jau užsikrėtė pritariantieji vokalistai, jie sportuoja kartu“, - juokėsi Faridas.

Dainininko dienotvarkė – prikimšta repeticijų ir interviu, jis dar nespėjo išvykti į nė vieną ekskursiją po Malmę.

„Tiesiog nėra kada, nuo ryto iki vakaro dirbame, važinėjame į repeticijas su choreografu Danijoje.

Tik kartais išeinu pasivaikščioti į miestą. Bet Malmė – rami vieta, kurioje niekas netrukdo ruoštis. Mūsų sostinė Baku – visai kitoks miestas, ugningas ir kupinas judesio.

Man patinka čia. Vienintelis dalykas, kurio pasiilgstu, yra azerbaidžaniečių virtuvės maistas. Dabar sukirsčiau kelias porcijas“, - pasakojo F. Mamedovas.

„Eurovizijos“ scenoje Faridas pasirodys su dviem šokėjais – vaikinu ir mergina. Įdomioji dalis – vaikinas figūras raitys, uždarytas didžiuliame stiklo „akvariume“, kur ant jo byrės gėlių žiedlapiai. Pasirodymo pradžioje Faridas dainuos ant stiklo dėžės, o šokėjas joje stovės žemyn galva. Vaizdas – iš tiesų įspūdingas.

Farido pasirodymu pasirūpino garsus graikų režisierius Fokas Evangelinos, jau vadinamas „Eurovizijos“ legenda. Būtent jo paslaugas savo pasirodymams pasitelkė gerų rezultatų konkurse pasiekę dainininkai Helena Paparizou, Ani Lorak, Sakis Rouvas, Dima Bilanas.

„Daina „Hold Me“, kurią atlieku, yra lyrinė baladė apie meilę. Aš dainuoju, o tas šokėjas, kuris yra stiklo dėžėje, rodo mano jausmus. Jis – lyg mano šešėlis. Mergina, kuri irgi pasirodo scenoje, yra apsirengusi raudonai ir tai nėra atsitiktinumas.

Raudona – meilės, aistros spalva. Man atrodo, pasirodymas pakankamai originalus, tikiuosi, jums patiks. Man nėra lengva – dainuojant reikia daug judėti. Bet manau, kad visai neblogai susitvarkysiu“, - kalbėjo F. Mamedovas.

Pernai Lietuva Azerbaidžanui skyrė 12 balų. Faridas viliasi, kad tai įvyks ir šįmet.

„Bet aš niekam nebruku savo dainos. Tiesiog tikiuosi, kad ji jums patiks“, - sakė atlikėjas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.