Prieš antrąją „Eurovizijos“ repeticiją A. Pojavis linksminosi islandų vakarėlyje

Specialiai lrytas.lt, Malmė

A. Pojavis greitai rado kalba su islandų dainininku E. Ingi.<br>R. Zilnys
A. Pojavis greitai rado kalba su islandų dainininku E. Ingi.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

2013-05-10 12:11, atnaujinta 2018-03-06 23:25

„Eurovizijos“ vakarėlių maratonui Malmėje įsibėgėjant, ketvirtadienio vakarą svečiams ir kitų šalių atlikėjams prisistatė Islandijos dainininkas Eythoras Ingi. Tiesa, ne pačioje Malmėje, kur kitą savaitę vyks konkursas, o nuo jo 15 kilometrų nutolusiame Lundo miestelyje. Į islandų pobūvį pasilinksminti vyko ir Lietuvos dainininkas Andrius Pojavis.

„Eurovizijos“ vakarėlių scenarijus – įprastas ir beveik nekintamas. Vakaro šeimininkai atlieka savo dainą, trumpai pristato savo „Eurovizijos“ planus, o tada su svečiais bendrauja prie gėrimo taurės.

Antrajame pusfinalyje pasirodysiantis islandas – ne išimtis. Vakarėliui jis pasirinko aktyviu studentišku gyvenimu pagarsėjusį Lundą – gal todėl, kad nuomos kainos šiame miestelyje – mažesnės nei Malmėje. O gal todėl, kad pats užaugo mažame miestelyje – vos 1400 gyventojų turinčiame Dalvike.

Į vakarėlį atvykusius svečius pasigirdo pasamdytos švedų grupės muzikos garsai. Vėliau į sceną žengė ir E. Ingi – padainavo grupės „Queen“ kūrinį „Somebody To Love“ ir savo „eurovizinę“ dainą „Eg A Lif“.

„Kūrinys turi labai daug prasmių. Jo pavadinimą galima versti „aš gyvas“. Bet jame susipina daug skirtingų jausmų. Pasakysiu tik tiek, kad šią dainą esu atlikęs ir vestuvėse, ir laidotuvėse“, – portalui lrytas.lt pasakojo 24-erių E. Ingi.

Airiškame bare surengtas vakarėlis priminė jaukų tautiečių susibūrimą – su vaikais atėję emigrantai iš Islandijos kone valandą rikiavosi eilėje prie E. Ingi autografų.

„Tiesą sakant, aš nebuvau didelis „Eurovizijos“ entuziastas. Negaliu pasakyti, kad man patinka visa muzika, kuri skamba šiame konkurse.

Bet mane įkalbėjo kompozitoriai, pasiūlė tikrai gerą dainą. Kita vertus, šis šou Islandijoje – labai populiarus, jis žiūrimas šeimomis. Pavyzdžiui, pernai „Eurovizijos“ pusfinalį, kuriame dalyvavo Islandija, žiūrėjo net 93 procentai mūsų šalies gyventojų“, – sakė Eythoras.

Populiariuose miuzikluose, tokiuose kaip „Oliveris“, nuo penkiolikos metų dainavęs ir taip išgarsėjęs dainininkas vylėsi, kad jam pavyks patekti į finalą. Su A. Pojaviu susigrumti jis gali tik ten – lietuvis ir islandas dainuoja skirtinguose pusfinaliuose.

Į vakarėlį atėjęs A. Pojavis sulaukė daug dėmesio – su juo panoro įsiamžinti ne vienas „Eurovizijos“ gerbėjas.

Netrukus pasisveikinti atėjo ir vakaro kaltininkas. Andrius ir Eythoras padiskutavo apie muziką, susidaužė taurėmis ir atsisveikino su mintimi, kad „šiame konkurse daug nevykusios muzikos, bet ją kuriame ne mes“.

Vis dėlto savo kūrinio, nors ir buvo pasiūlyta, Andrius nusprendė nedainuoti – į vakarėlį nepasiėmė gitaros.

Iš pasilinksminimo jis išskubėjo gana anksti – norėjo gerai išsimiegoti prieš penktadienio popietę laukiančią antrąją repeticiją Malmės arenoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.