A. Pojavį „Eurovizijos“ kaimelyje pasitiko lietuvių plojimai

Specialiai lrytas.lt, Malmė

Andrius Pojavis sulaukė Švedijos lietuvių plojimų.<br>R. Zilnys
Andrius Pojavis sulaukė Švedijos lietuvių plojimų.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 12, 2013, 5:24 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 9:38 PM

Pasirengimą pirmajam „Eurovizijos“ pusfinaliui tęsiantis dainininkas Andrius Pojavis sekmadienio popietę prisistatė Malmės publikai. Lietuvos atlikėjas pasirodė centrinėje miesto aikštėje įrengtame „Eurovizijos“ kaimelyje, kur miesto gyventojų ir „Eurovizijos“ svečių simpatijas stengiasi pelnyti daugelio šalių artistai.

Į šeštadienio popietę atidaryto kaimelio sceną visą sekmadienį kyla „Eurovizijos“ dalyviai.

Vidurdienį čia savo prisistatymo renginį surengė estai – scenoje pasirodė ne tik šįmet šalies garbę ginsianti dainininkė Birgit, bet ir pernai šeštąją vietą iškovojęs Ottas Leplandas, taip pat – šįmet Latvijai atstovaujantys latviai „PeR“.

Estė į renginį atvyko aptemptais drabužiais – kelis mėnesius kūdikio besilaukianti atlikėja tai pabrėžia ir oficialioje „Eurovizijos“ programėlėje.

Lietuviai scenoje pasirodė vėliau – programos dalyje, kai savo „eurovizinius“ kūrinius atliko keleto šalių artistai.

Tarp jų – garsiausia čigonų dainininke pasaulyje tituluojama Esma Redzepova, Makedonijai atstovaujanti kartu su savo scenos partnerio Lozano.

Dainininkei – 69-eri, tačiau iki vyriausios šių metų „eurovizininkės“ titulo jai toli. Keli šimtai žiūrovų karštai pasitiko šių metų Šveicarijos atstovus – grupę „Takasa“, kurios kontrabosininkui Emiliui Ramsaueriui – 95-eri.

Su žmona į konkursą atvykęs senukas kilo, prilaikomas už parankės, tačiau nuolat šypsojosi ir noriai pozavo nuotraukoms su „Eurovizijos“ gerbėjais.

Prieš A. Pojavį taip pat pasirodė Juodkalnijos hiphopo grupė „Who See“ - „Eurovizijos“ scenoje su kosmonautų skafandrais pasirodysiantys atlikėjai kur kas mažiau dėmesį traukė, vilkėdami paprastus rūbus.

Scenoje pasirodžiusį A. Pojavį pasitiko lietuviški šūksniai. Malmėje gyvenantys lietuviai atėjo pasveikinti savo šalies atstovo ir palinkėti jam sėkmės.

Kūrinį „Something“ su savo pritariančiaisiais vokalistais atlikęs Andrius bendrauti su publika nesiveržė - tarstelėjo „labai ačiū“.

„Viskas bus gerai“, - po pasirodymo išsirikiavę prie Andriaus, tikino Švedijos lietuviai. A. Pojavis šypsodamasis prisiminė, kad tai – vienos jo dainos pavadinimas.

Sekmadienio vakarą dainininko laukia iškilmingas „Eurovizijos“ atidarymo vakarėlis Malmės operos teatre. Pirmadienio vakarą jis surengs dvi generalines repeticijas Malmės arenoje – antrąją jų palydoviniu ryšiu stebės visose šalyse surinktos vertinimo komisijos, iškart balsuosiančios ir taip nulemsiančios 50 procentų galutinių rezultatų.

Dėl lietuvio galimybių patekti į „Eurovizijos“ finalą konkurse akredituoti užsienio žurnalistai nesutaria, tačiau tvirtina, kad favorite lažybininkų laikomos danų atlikėjos Emmelie de Forest galimybės laimėti – gerokai išpūstos.

Daugelio spaudos centre susirinkusių ekspertų nuomone, kitais metais „Eurovizija“ vėl keliaus į Rytus – pergalė prognozuojama ir rusei Dinai Garipovai, ir gruzinams „Nodi & Sophie”, ir azerbaidžaniečiui Faridui Mamedovui.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.