A. Pojavis ant „Eurovizijos“ raudonojo kilimo pristatytas kaip „tikra popžvaigždė“

Specialiai lrytas.lt, Malmė

A. Pojavis ir italas Marco Mengoni.<br>R. Zilnys
A. Pojavis ir italas Marco Mengoni.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 13, 2013, 3:20 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 8:39 PM

Sekmadienio vakarą Malmės operos teatre surengtas vienas svarbiausių kasmečių „Eurovizijos“ konkurso ritualų. Visų 39 renginyje dalyvaujančių šalių atlikėjai žengė 70 metrų ilgio raudonuoju kilimu, spausdami rankas gausiai susirinkusiems gerbėjams ir dalindami interviu žurnalistams. Taip paskelbtas oficialus „Eurovizijos“ linksmybių startas.  

Raudonojo kilimo ceremonija turi savo tvarką – kiekvienos šalies atlikėjai prie kilimo atvežami automobiliu, skamba jų „eurovizinė“ daina, tada jie gerą pusvalandį lėtai linguoja kilimu, pozuoja nuotraukoms ir dalija interviu.  

Tarp išsipusčiusių „Eurovizijos“ atlikėjų šįmet ryškiai išsiskyrė suomė Krista Siegfrieds. Konkurse dainą „Marry Me“ atliksianti dainininkė pasipuošė vestuvine suknele, lakstė ant kilimo ir ragino žurnalistus bei gerbėjus ją vesti.  

Tikras kontrastas jai buvo rusė Dina Garipova. Šou „Balsas“ laimėtoja ir toliau įrodinėja, kad jai geriausiai tinka kuklus įvaizdis. Juodu sijonu ir balta palaidine pasipuošusi atlikėja gerbėjus papirko šypsena ir nuoširdumu.  

Rumunų operos dainininkas Cezaras visiems, kas norėjo klausytis, demonstravo savo įspūdingai aukštą balsą, kuris yra jo pagrindinis koziris šių metų „Eurovizijoje“. Tautiniais kostiumais pasipuošusi bulgarų dueto „Elitsa & Stoyan” komanda dėmesį patraukti bandė būgnų garsais, o latvių dueto „PeR“ vaikinai – sunkiai nupasakojamo dizaino švarkais.  

Tarp plunksnas kedenančių užsienio atlikėjų Lietuvos atstovas A. Pojavis atrodė paprastai – apsivilko odinę striukę ir baltus marškinius, ceremonijos dieną įsigytus Malmėje.  

Tačiau būtent tai, regis, buvo jo teisingas sprendimas. Garsiai visų atlikėjų aprangą ir elgesį, kartais ir su pašaipėle, komentuojantys ceremonijos vedėjai Andrių pavadino „tikrai popžvaigžde“, pagyrė jo paprastą stilių.  

Dainininkas ant raudonojo kilimo sulaukė daugybės užsienio žurnalistų klausimų, į kuriuos atsakinėjo diplomatiškai – teigė nežinantis, kokią vietą užims, bet „viskas yra įmanoma“.  

Su trispalve vėliavėle rankoje jis sulaukė ir itališkų sėkmės palinkėjimų – juos siuntė italų žurnalistai, jau žinantys, kad Andrius gyvena Milane.   Palinkėti sėkmės atėjo ir keletas Malmėje gyvenančių lietuvių.  

„Tai pirmasis toks pasivaikščiojimas raudonuoju kilimu mano gyvenime. Ar patiko? Kaip ten sako – šuo ir prie dešros pripranta. Juokauju. Ateis laikas, kai šie įspūdžiai susigers, bus labai smagu prisiminti“, - sakė A. Pojavis. 

Lietuvį labiausiai prajuokino tai, kad vakaro vedėjai jam skyrė apibūdinimą „popžvaigždė“.  

„Koks aš popžvaigždė, aš – vaikinas iš kaimo“, - kvatojosi Andrius, kuriam tą vakarą kompaniją palaikė Lietuvos delegacija. Tiesa, jau pirmadienį A. Pojavio atvyks palaikyti ir jo žmona Isabelitta.

Susirinkę svečiai buvo pavaišinti švedų virtuvės patiekalais ir vynu. Vėliau ceremonija persikėlė į Malmės operos teatro salę. Malmės simfoninis orkestras atliko „Eurovizijos" himną bei pernykštės „Eurovizijos" laimėtojos Loreen hitą „Euphoria", kurį lydėjo įspūdingas šokėjų trupės numeris.

„Eurovizijos" direktorius Jonas Ola Sandas pasveikino konkurso dalyvius ir dėkojo, kad jie susirinko Malmėje. Padėkos žodžiai skriejo ir studentams iš Malmės, kurie kelis mėnesius repeticijų metu atkartojo „Eurovizijos" dalyvių dainas ir choreografiją, kad būtų deramai pasiruošta konkurso filmavimams.

„Galbūt kitais metais "Eurovizija" vyks kažkur netoli", - intrigavo J.O. Sandas, sukeldamas plojimų bangą ir tarsi patvirtindamas, kad Danijos atlikėja Emmelie De Forest yra laikoma šių metų favorite.

Kalbą tarė ir Malmės meras, priminęs, kad šiame mieste kalbama daugiau nei 170 kalbų. „Toks kosmopolitiškas konkursas kaip „Eurovizija" labai tinka šiam miestui", - pabrėžė miesto vadovas.

„Tai - konkursas, bet nepamirškime, kad tai - ir puikus vakarėlis. Mes čia esame tam, kad sukurtume nepamirštamą pramogą", - dainininkams priminė konkurso vedėja, aštriu humoru garsėjanti komikė Petra Mede.

Trumpą šventinį koncertą vainikavo Malmės muzikos akademijos studentai. Jie atliko Švedijoje sukurtų hitų popuri, primindami, kokios stiprios yra švedų kompozitorių pozicijos muzikos pasaulyje - skambėjo „Europe", „Roxette", Rihannos, Katy Perry, „The Cardigans" ir, žinoma, ABBA repertuaro dainų ištraukos.

Sceną užplūdo dešimtys vaikų, pasipuošusių konkurso simboliu - drugelių sparnais.

Iš salės svečiai patraukė į rūmų fojė, kur linksmybės buvo tęsiamos prie taurės vyno.

Vėliau vakarėlis persikėlė į „Eurovizijos“ klubą. Čia A. Pojaviui teko atlaikyti nemažą dėmesio ataką – fotografuotis su juo konkurso gerbėjai ėjo vienas po kito.

„Eurovizinėje“ diskotekoje Andrius ilgai neužsibuvo – nusprendė grįžti į viešbutį ir pailsėti prieš pirmadienį prasidedančias generalines pirmojo pusfinalio repeticijas.

Išeidamas iš klubo, jis apsikabino su jau geru bičiuliu tapusiu italų dainininku Marco Mengoni – dainininkai susidraugavo, kai kartu prieš mėnesį iš Amsterdamo į Milaną skrido lėktuvu, kuriam teko skubiai leistis dėl užsidegusio variklio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.