A. Pojavio pasirodymą „Eurovizijos“ teisėjams apgadino režisierių klaidos

Specialiai lrytas.lt, Malmė

Lietuvos atstovas Andrius Pojavis.<br>D. Stachelis ir Th. Hansesas
Lietuvos atstovas Andrius Pojavis.<br>D. Stachelis ir Th. Hansesas
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys („Lietuvos rytas“)

May 14, 2013, 11:16 AM, atnaujinta Mar 6, 2018, 7:36 PM

Pirmadienio vakarą Malmės arenoje jau galima pamatyti, kaip atrodys „Eurovizijos“ pirmasis pusfinalis, kuriame dalyvaus Lietuvos atstovas Andrius Pojavis. Pirmadienį rengiamos dvi jo generalinės repeticijos. Pirmąją lydėjo nemažai nesklandumų, tačiau Lietuvos atstovas sakė, kad prieš antradienį vyksiantį koncertą yra nusiteikęs gerai. Tiesa, vakare po antrosios generalinės repeticijos jis turėjo teisę pyktelėti - pasirodymo įspūdį kiek apgadino režisierių klaidos. Beje, remdamiesi šiuo pasirodymu "Eurovizijoje" jau pirmadienio vakarą balsavo visų dalyvaujančių šalių komisijų nariai.

Tikslumu iki šiol garsėję konkurso rengėjai švedai pirmadienį pradėjo daryti klaidas.

Vėlavo generalinės repeticijos pradžia, vieni atlikėjai į sceną ėjo nusigrimavę, kiti – be grimo. Šalių delegacijas pasiekė skirtinga informacija apie tai, kaip reikia atrodyti scenoje, vieni į ją ėjo, vilkėdami sceninius drabužius, kiti – su džinsais ir ant krūtinės tabaluojančiomis akreditacijomis. 

Pirmadienį pirmą kartą parodytas pusfinalio atidarymo numeris – pernykščio konkurso laimėtoja Loreen atliks savo pergalingąjį hitą „Euphoria“, padedama vaikų choro.

Be to, parodyti vadinamieji vaizdo atvirukai – trisdešimties sekundžių trukmės filmukai, kuriais bus pristatomi visų šalių atstovai. Lietuvą pristatys filmukas, nufilmuotas dviejose valstybėse. A. Pojavis rodomas, išvykstantis iš namų Italijoje, skrendantis lėktuvu, tada – Lietuvoje su tėvais, prie upės, galiausiai – įrašų studijoje, repetuojantis.

Atlikėjai pristatė savo numerius, tarp kurių yra ir labai įspūdingų – arba juokingų, priklausomai nuo požiūrio.

Dainuojant rusei Dinai Garipovai, sceną papuošia didžiuliai šviečiantys burbulai, o už nugaros išnyra keturi pritariantieji vokalistai – paryškinantys jausmingą baladę „What If“.

Ukrainietė Zlata Ognevič scenoje patyrė nepatogumų. Į sceną ją įneša įspūdingo 244 centimetrų ūgio milžinas – tai primena vaizdelį iš pasakos.

Atlikėjai pradėjus dainuoti, jai iš ausų iškrito ausinės, per kurias Zlata girdi muziką ir savo balsą.

Pasirodymą teko nutraukti ir pradėti iš naujo. Ukrainiečiui, kuris „Eurovizijoje“ jau pramintas Šreku, dainininkę ant rankų parnešė scenos darbuotojai.

„Per pusfinalį mes ausines ir laidą priklijuosime jai prie odos, pažadame“, - pyktelėję sakė scenos technikai.

Favorite vadinamos danės Emmelie De Forest pasirodymą praturtins žiežirbų lietus, kurį prieš porą metų matėme „Euroviziją“ laimėjusių azerbaidžaniečių Ello ir Nikki pasirodyme, o taip pat – du būgnininkai.

Lietuvio A. Pojavio pasirodymas – tarp dviejų itin spalvingų numerių. Juodkalnijos atstovai „Who See“ į sceną žengs su kosmonautų skafandrais, tada tiesiai iš scenos išnirs vokalistė Nina Žižič, ant kurios nugaros pritaisyta kažkas panašaus į oro balionų ir drugelio sparnų hibridą.

Po Andriaus dainuosianti baltarusė Aliona Lanskaja į sceną išlenda iš didžiulio spindinčio burbulo, jos pasirodymą lydi energingas šokėjų numeris.

Tiesa, pusfinalyje yra ir nemažai ramių pasirodymų. Olandijos popžvaigždė Anouk tiesiog stovi į publiką nusidriekusio podiumo priekyje ir dainuoja savo kūrinį.

A. Pojavis savo pasirodymu dar nėra patenkintas, bet tikisi, kad iki pusfinalio jis dar pagerės.

„Šiandien salėje jau buvo žiūrovų ir, toks įspūdis, garsas ausinėse - visai kitoks. Kol kas viskas neblogai, bet visada norisi, kad būtų geriau“, - sakė atlikėjas, kelių valandų pertrauką tarp pirmosios ir antrosios repeticijų išnaudojęs vakarienei greta arenos esančiame kinų restoranėlyje.

Dainininkui vis dar nepavyksta visą pasirodymą susigaudyti, į kurią kamerą nukreipti žvilgsnį, tačiau klaidų jis daro vis mažiau.

Pasirodymo viduryje A. Pojavio veidas rodomas stambiu planu, o tada tarsi išsiskaido į daugelį veidų – toks šou režisierių sumanymas.

„Eurovizijos“ spaudos centre susirinkę žurnalistai Andriaus pasirodymą palydėjo ramiais plojimais. Tačiau Lietuva galbūt sulaukė gero simbolinio ženklo. Repetuojant transliacijos epizodą, kai skelbiami į finalą patekę dešimt atlikėjų, šou vedėja Petra Mede paminėjo ir Lietuvą.

Tiesa, vakare lietuvių delegacija galėjo turėti priekaištų "Eurovizijos" rengėjams.  Antroji generalinė repeticija - itin svarbi, pagal jos tiesiogiai transliuojamą vaizdą savo balus skiria visų šalių vertinimo komisijos, kurių balsai nulemia 50 procentų rezultato.

Tai, kas pasirodė ekrane, nebuvo tai, kas buvo repetuojama - režisieriai supainiojo visą savaitę ruoštus filmavimo planus. Vieną sykį A. Pojavis parodytas kreivu kampu, per žiūrovų galvas. Visiškai sugadintas filmavimo epizodas, kuriame A. Pojavis apsisuka, žvilgsnį įsmeigęs į kamerą - nors ne vieną sykį tai repetavo, režisieriai pamiršo perjungti kamerą, ir komisijų nariai geras penkiolika sekundžių žiūrėjo į Andriaus pakaušį.

"Nereikia daryti tragedijos. Suklydo, ir tiek. Neieškokime sąmokslo teorijų", - sakė Lietuvos delegacijos vadovas Audrius Giržadas.

Pusfinalio užkulisiuose skundėsi ir kitų šalių atlikėjai - su filmavimo klaidomis susidūrė ir jie. Tikimasi, kad iki lemiamo antradienio vakaro visas klaidas bus suspėta ištaisyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.