„Eurovizijos“ finalininkų koncertas Malmėje: sužibėjusi „Cascada“ ir nuvylusi B. Tyler

Specialiai lrytas.lt, Malmė

Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir Ispanijos atstovams nereikia rungtis pusfinaliuose.<br>R. Zilnys
Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir Ispanijos atstovams nereikia rungtis pusfinaliuose.<br>R. Zilnys
Daugiau nuotraukų (1)

Ramūnas Zilnys

May 15, 2013, 11:34 PM, atnaujinta Mar 6, 2018, 5:08 PM

Trečiadienio vakarą po savo repeticijos Malmės arenoje palinksminti miesto gyventojų į „Eurovizijos“ kaimelį atvyko penkių šalių atlikėjai, iš anksto užsitikrinę vietą finale. Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Vokietijos, Italijos ir Ispanijos atstovams nereikia rungtis pusfinaliuose, nes šios šalys dosniausiai remia „Euroviziją“. Centrinėje Malmės aikštėje daugiausia švedų dėmesio sulaukė vokiečių grupė „Cascada“ ir britė Bonnie Tyler, tiesa – dėl skirtingų priežasčių.

Į finalą „be eilės“ pateks ir konkurso šeimininkų atstovas – švedas Robinas Stjernbergas, tačiau koncerte šįkart jis nepasirodė – tik davė interviu greta scenos įrengtoje TV studijoje.

Penkių didžiųjų „Eurovizijos“ valstybių atstovai nepraleido progos prasimankštinti ir galbūt pelnyti papildomų švedų balsų. Pirmieji į sceną kilo ispanai ESDM – grupė, suburta muzikos mokytojų.

Maloni ausiai, tačiau ne itin įsimenanti šios grupės „eurovizinė“ daina sulaukė gausaus palaikymo – tarp maždaug tūkstančio į renginį atėjusių žiūrovų buvo ir būrelis ispanų, išskleidusių savo vėliavą.

Trumpo pasirodymo pabaigoje visa minia sudainavo „happy birthday“ - trečiadienį gimtadienį šventė grupės gitaristas Davidas Feito.

Palyginti su ramiais ir taikiais ispanais, prancūzė Amandine Bourgeois kūrė aršios rokerės įspūdį – energingai lakstė po sceną, kratė galvą, stengėsi užvesti žiūrovus.

Vis dėlto geriau tai padaryti sekėsi vokiečių grupės „Cascada“ vokalistei Natalie Horler. Keletą metų Europos šokių muzikos scenoje žinomas kolektyvas turi daugybę gerbėjų Švedijoje – Michaelo Jacksono kūrinį iš britų „topų“ viršūnės išstūmusi daina „Evacuate The Dancefloor“ buvo pasitikta karštais plojimais, jų netrūko ir nuo švedės Loreen dainos „Euphoria“ išmaniai nusirašytam (vokiečių muzikologų tvirtinimu) „euroviziniam“ kūriniui „Glorious“.

Pasibaigus „Cascada“ šou, publika choru skandavo „Bonnie“. Tačiau 61-erių britų veteranė pasirodė ne taip, kaip galbūt daug kas tikėjosi.

Tik vieną dainą - „eurovizinę“ „Believe In Me“ - atlikusi dainininkė nuvylė ne tik pasirodymo trukme. Girgždantis jos balsas skambėjo taip silpnai, kad sukėlė rimtų abejonių dėl britų pasirinkimo – nors Bonnie per kelis karjeros dešimtmečius ir subūrė nemažą gerbėjų armiją.

„Ši daina tikrai skamba daug prasčiau nei įraše“, - nustebęs veteranės pasirodymo klausėsi Lietuvos delegacijos „Eurovizijoje“ vadovas Audrius Giržadas. Bonnie buvo išlydėta kur kas skystesniais plojimais, nei pasitikta.

Paskutinis į sceną žengęs italas, Andriaus Pojavio bičiulis Marco Mengoni, darė tai, ką sugeba geriausiai – padovanojo publikai svaigią lyrikos dozę.

Stipraus balso jaunas dainininkas Italijoje – jau didelė žvaigždė. Sprendžiant iš jos pasirodymo ir Malmės publikos reakcijos, savo reputacijos jis tikrai nesugadins pasirodymu „Eurovizijoje“ - balsas skambėjo tvirtai ir užtikrintai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.